Overclock İçin Sıvı Nitrojen Lazım
-
Ben eski veteriner ilaç mümessiliydim.biz sıvı azot kullanıyorduk.Sıvı azot kullanmayı deneyebilirsin.- 196 derecede sıvıdır,yanmaz,yanmayı artırmaz,tek olumsuz tarafı ısınığı zaman buharlaşması biraz hızlı olur.kolayca bulabilirsin,mesela ben veteriner hekimlere genetik materyal pazarladığım için sıvı azot dolu tanklarda saklıyordum.ve satışta azot takviyeside yapıyordum.bir tane termosla bir veteriner hekime veya tarım il müdürlüğüne gidersen yardımcı olurlar.lirtresi yaklaşık 5 lira.ben sıvı azot kullanmanı tavsiye ederim.çünkü azot yanıcı değildir ve yanmayıda artırmaz.yalnız dikkat çıplak ele temas ederse biraz yakabilir.
-
contactorr bunu yazdı:
-----------------------------
Ben eski veteriner ilaç mümessiliydim.biz sıvı azot kullanıyorduk.Sıvı azot kullanmayı deneyebilirsin.- 196 derecede sıvıdır,yanmaz,yanmayı artırmaz,tek olumsuz tarafı ısınığı zaman buharlaşması biraz hızlı olur.kolayca bulabilirsin,mesela ben veteriner hekimlere genetik materyal pazarladığım için sıvı azot dolu tanklarda saklıyordum.ve satışta azot takviyeside yapıyordum.bir tane termosla bir veteriner hekime veya tarım il müdürlüğüne gidersen yardımcı olurlar.lirtresi yaklaşık 5 lira.ben sıvı azot kullanmanı tavsiye ederim.çünkü azot yanıcı değildir ve yanmayıda artırmaz.yalnız dikkat çıplak ele temas ederse biraz yakabilir.
-----------------------------yakmak değilde ben olayı şöle biliyordum temas edince
suyun en yoğun hali sıvı hali sıvı azot dökülünce hücrendeki su donacak ve hücrenin içinde genişleyecek haliyle hücre zarının patlamasına yol açacak hücre ölümü bunla beraber doku zararı olacak diyebiliyordum ve mantıklı gelmişti
-
Dokuları dondurken ne tür bir işlem uyguluyorlar pek bilgi sahibi değilim ama embriyo ve sperm bu teknikle 10 yıla kadar bozulmadan saklanıyor.tüp bebek merkezleri,suni tohumlama yapan veteriner hekimler ve Sperm bankaları bu tekniği kullanıyor.Eline temas ettiği zaman vucut ısından dolayı buharlaşır fakat dokuları yüzelsel olarak zedeleyebilir(yanii yakar.) ama canlı bir dokuyu direk sıvı azota daldırıp 1 dakika beklersen evet dediğin gibi olur.