Overclock Sonrası Sorun!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

Değerli müritler öncelikle s.a aranıza yeni katıldım bu ilk konum(bunun ilk konum olmasını istemezdim)arkadaşlar overcloktan veya bilgisayardan çok iyi anlayanlar varsa yardımcı olacağından eminim pc deki sorunum şu;overclock yapayım dedim fazla tecrübeli değilim sistemimde p4 3.20 ghz işlmci var bunu bios üzerinden overclock etmeye çalışıyodum biraz acemiyim 200 hmz den 220 mhz ye çektim 3.50 oldu sonrasında 250 mhz ye çektiğimde ise biosu kaydedip pc kendini yeiden başlatmaya çalışınca dahada açılmadı önceden dıt sesi geliyodu açılırken şimdi dıt sesi gelmiyor ama fanlar çalışıyor bios ekranı dahi hiç bişey gelmiyor ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun.

Bi hatam varsa affola daha yeniyim :D:D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

bios pilini çıkartıp tak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

Denedim ve değişen bişey yok.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Bios pilini söktüğünde power kablosunu sök acma düğmesine bas sonra pili tak 0 lanır bios

Yol Güzeldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

remleri cıkar hocam

Oc yaparken dikkat edeceğin hususları da söylim ;

İşlemcini iyi araştıracaksın forumlardan genellikle türk forumlarında birşey bulamazsın yabancı forumlarda işlemcinle ilgili bir çok makale döküman araç gereç bulabilirsin.

İşlemcini denerken hiç bilgin yoksa kademe kademe yükselteceksin, fsb & mhz'leri bir anda çekersen yazık edersin.
    Voltaj ayarlamalarına da dikkat edeceksin.

Isı durumunu sürekli yaptığın oc ayarını biosta kaydettikten sonra izleyeceksin.

Makinanı benchmark programlarıyla stress testine ( yük altında bırakmaya ) tabi tutacaksın.

İşlemci pastanı oc'den önce değiştireceksin.

vs vs vs.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

zamazingo bunu yazdı:
    -----------------------------

Bios pilini söktüğünde power kablosunu sök acma düğmesine bas sonra pili tak 0 lanır bios

power kablosunu söktüğümde açma düğmesine basmamın ne gibi etkisi var anlamadım ama denerim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

remleri cıkar hocam

Oc yaparken dikkat edeceğin hususları da söylim ;

İşlemcini iyi araştıracaksın forumlardan genellikle türk forumlarında birşey bulamazsın yabancı forumlarda işlemcinle ilgili bir çok makale döküman araç gereç bulabilirsin.

İşlemcini denerken hiç bilgin yoksa kademe kademe yükselteceksin, fsb & mhz'leri bir anda çekersen yazık edersin.
    Voltaj ayarlamalarına da dikkat edeceksin.

Isı durumunu sürekli yaptığın oc ayarını biosta kaydettikten sonra izleyeceksin.

Makinanı benchmark programlarıyla stress testine ( yük altında bırakmaya ) tabi tutacaksın.

İşlemci pastanı oc'den önce değiştireceksin.

vs vs vs.

Hocam yaptık bi hata geçendede aynısı olmuştu 60 tl baydım(onların sitesinide hacklicem zaten gıcık deilmi) bidaha vermek istemiyorum babam azıma s.çar başka önerilerin yok mu?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

EMRYLMZ bunu yazdı:

zamazingo bunu yazdı:

power kablosunu söktüğümde açma düğmesine basmamın ne gibi etkisi var anlamadım ama denerim.

Sen bunu dene. Dıt sesi gelmiyosa ve monitorun power ısıgı yanıp sonuyorsa power kablosunu cekip kasanın power dugmesine az basılı tut, sonra bas cek bas cek :D (ben öyle yapıyorm :p) Sonra kabloyu takıp aç. Bunun amacı statik elektrik yüzünden acılmayabiliyor. Bunu yaptıgında duzelebilir.

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bios pilini çıkart, 15 dakika bekle.Sonra pcyi tekrar aç.Eğer yine hiç bir şey yoksa bios yüklenebilmesi için bir ekranın gözükmesi lazım.

Senin anakart eski tek bioslulardan yada double bioslulardan heralde.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

pm'den anlattım. hocam Bakmadın mı :|

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

Overlok sonrası sorun diye okudum konuyu vay mk gözüme sokam :D :D

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
Toplam Hit: 2455 Toplam Mesaj: 13