folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder ÖYP Sistemi Hakkında Bilgi Sahibi Olanlar

ÖYP Sistemi Hakkında Bilgi Sahibi Olanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Selam müritler,

Şimdi bilmeyenler için uzun uzun anlatacak değilim çünkü hakkaten büssürü efsane dönüyor ÖYP hakkında.

Normal şekilde yüksek lisans yapıp sonra kadro beklemek ve akademisyen olmaya çalışmanın yanında ÖYP çok daha kolay ve kazançlı bi sistem gibi duruyor. Yalnız biraz bakındım, her zamanki gibi ekşi sözlük demediğini bırakmamış ÖYP için. He, ekşi sözlüğün her zamanki hali diycek bişey pek fazla yok da tahribatta bizzat deneyimlemiş ya da deneyimleyen tanıdıkları olan müritler, ne düşünüyor ÖYP konusunda?

Not: İstanbul Felsefe'de okuyorum ve mezun olduktan sonra yüksek bi ÖYP puanıyla yine İstanbul Felsefe'de yüksek lisans düşünüyorum.

hay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hacım bunda ne düşünülebilir ki ? Kesinlikle akademisyenlik için en iyi yoldur. 6 yıl sonra anında yardımcı doçent oluyorsun diğer türlü büyük üniversitelerde siktin sene gelmez yar doçluk şu yönden kötü olabilir 65 dil puanın olması lazım 65 olmasa sana 1 yıl süre veriyorlar 65 yapman için yapamazsan da kursun parasını senden alırlar ve normal araştırma görevlisi olarak seni atarlar olur biter. e 65 alamayan insanı siktirsin gitsin akademisyen olmasın yani. Başka soracağın birşey olursa yaz cevaplarım.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

bu 1 yıl mezun olduktan sonramı yoksa 6 yıl boyuncamı

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

hocam o 6 yıllık süreçte maaş alıyorlarmı

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

hocam o 6 yıllık süreçte maaş alıyorlarmı

Bildiğim kadarı ile 657'ye tabi gibi ya da öyle maaşları filan var memurlar bir nevi ama okuyorlar

üniversite kendi namına yutdışına filan gönderir isterse örneklerini biliyorum bizim bir tanıdığı bozok üniversitesi

ingiltereye yolladı bir yıllığına. Tabi sonrasında görev zorunluluğu var seni yollayan üniversiteye karşı. Falan filan.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

hocam oyp sisteminde master ve doktoradan sonra kadroya gecmek icin 1 yil suren var gecemezsen oyp disi kaliyosun ancak o surecten sonra vakif iniversitelerinde de yer bulabilirsin diye dusunuyorum.

diger bir konu yök sana 50 bin tl butce veriyor vve bu senin egitimin icin harcaniyo. tabi ki universite yonetimine bagli  ornegin yildirim beyazitta o parayi universite alip kendisi kullaniyo sana siktir cekiyo anadolu da ise hic sikintisiz kullanabiliyorsun

yurtdisi olanagivar  master doneminde 3 aylik doktorada ise tam htirlamamakla beraber 6 ay olmasi lazim. maasina ek 7500 dolar civari para veriyor yök ve sartlari oldukca hafif

yoke bagli oldugu icin fakultedeki hocan soguk davranabilir sana ozellikle koklu bi universite ise ve hocan dinazor ise cunku yök bu kadrolari universiteye sormadan aciyor ancak seni kovamadiklari icin fazla eyvallahin da olmaz

mobilden anca bu kadar :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

hocam oyp sisteminde master ve doktoradan sonra kadroya gecmek icin 1 yil suren var gecemezsen oyp disi kaliyosun ancak o surecten sonra vakif iniversitelerinde de yer bulabilirsin diye dusunuyorum.

diger bir konu yök sana 50 bin tl butce veriyor vve bu senin egitimin icin harcaniyo. tabi ki universite yonetimine bagli  ornegin yildirim beyazitta o parayi universite alip kendisi kullaniyo sana siktir cekiyo anadolu da ise hic sikintisiz kullanabiliyorsun

yurtdisi olanagivar  master doneminde 3 aylik doktorada ise tam htirlamamakla beraber 6 ay olmasi lazim. maasina ek 7500 dolar civari para veriyor yök ve sartlari oldukca hafif

yoke bagli oldugu icin fakultedeki hocan soguk davranabilir sana ozellikle koklu bi universite ise ve hocan dinazor ise cunku yök bu kadrolari universiteye sormadan aciyor ancak seni kovamadiklari icin fazla eyvallahin da olmaz

mobilden anca bu kadar :)

Hocam emin misin kovamadıklarına? Doktora döneminde falan hala aynı üniversitede mi kalıyorum? :/

hay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

hocam gittigin uniye bagli o is.

ornegin gittigin univrrsite rte universitesi diyelim orda yuksek lisans ve doktora programi varsa doktora bitene kadar oradasin ancak bu programlar yoksa universiten seni baska bi universiteye gonderiyor ve egitimini orada aliyorsun yani maasi almaya devam. ancak bunun da bir dezavantaji var sana taahhut imzalatiyolar yani sike sike bitireceksin master + doktorayi. bu da az bi miktar degil yillik 70bin civari olmasi lazim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Sizin bolumu bilmemde genelde cok rekabet var.
    Her seyden onemlisi akademik ortalamani yuksek tut.
    ALES, YDS gibi sinavlari bir sekilde halledersin zaten.
    Bu arada yabanci dil sart degil ama olursa %15 lik bir avantaji vardi. Rakabet olunca da aslinda yabanci dil sart olmus oluyor. (:
    Bu sistemin gelmesi eskisine gore daha iyi oldu, yoksa universiteler genelde tanidiklarini aliyorlardi. Boyle hic olmazsa merkezi bir atama var. + aklima gelmisken yabanci dil sinavi icin IELTS e gir, ogrendiklerin bir ise yarar en azindan. telekom tarafından 01/Eki/13 02:14 tarihinde düzenlenmiştir

vatandaşa kafam girsin!..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

güncel bilgileri alalım uppala

arbeit macht frei
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/