Oyun Canavari Topluyoruz [ Gtx770 , R9 290, Gtx780 Ve Sistem Degerlendirmeleriniz]
-
hojucuk bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
Uy 2k monitör. Düşük fps alabilirsin oyunlarda. Sonuçta monitör 60hz sanırım, 60 fps altına düşerse oyun canını sıkabilir.
G-sync monitörleri bir araştır derim. Daha satışı yok tabi ama ekran kartını degistirmene sebep olabilir okuyacaklarin. Youtubee ye bak Video Var hatta. G-sync le v-sync karşılaştırma
iyi dedin hocam iste bu ince detaylar icin yorumlariniz onemli.
sistem 1'deki belirsiz biraktigim 20-24'' (wide screen) monitor kretirine dikkat ettin mi hoca?
oradaki ekran karti gtx770,
sistem 3 ise r9 290x veya gtx780ti (cok modern) , 2560x1440 monitor tercihi (fiyat uygun, tercih ettigimiz ekran kartlariyla performans uyumlu), teknik olarak 1440p 2k'den yuksek. gorselligi yakalar, 4k sureriz gibi? ne dersin ?
bu arada standart 2k 2048x1080 http://www.celco.com/formatresolutiontable4k.asp
2k o zaman mantıken ultrawide screen gibi birsey oluyor. Bilmiyordum.
r9 290x biraz sıkıntılı hocam. Şimdi 4k bizden normalin 4 katı bant genişliği isteyeceği için ekran kartından bu yük ısıyı arttıracak dolayısıyle fan hızı artacak. AMD kartin incelemelerine bir göz at. Fan hızı %50 geçince traktör gibi ses çıkıyor, şahsen beni çok rahatsız edecek birşey. 780ti bu konuda daha stabil.
Fakatgüncel oyunların 4k denemelernde 2 kart da ortama 40-50 veriyor. Bu bir first person shooter oyunu için sıkıntı bence.
Sistem 1 deki 770 4k da sıkıntı. 2k da verebilir ama ekran teknolojisi hızlı gelişiyor, daha geleceğe dönük yatırım yapmak lazım
ZZaten bu noktada en oynak kart ekran kartı.
Teldenyazdım büyük sıkıntı detaylı olmadı :)
deja-vu tarafından 18/Kas/13 17:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Ya R9 290x in gtx 780ti den iyi oldugunu soyluyorlar r9 u pek arastirmadim simdi arastiricam ama bilgisi olan varmi :). Ekran karti tercihimi ona gore buna donusturebilirim. r9 290x 600 dolar iken gtx 780 dual classified 560 dolar, gtx 780 ti 720 dolar ve titan 900 dolar ustu fiyatlarda. Bi fikir verin bakim
-
Iruretta bunu yazdı
Ya R9 290x in gtx 780ti den iyi oldugunu soyluyorlar r9 u pek arastirmadim simdi arastiricam ama bilgisi olan varmi :). Ekran karti tercihimi ona gore buna donusturebilirim. r9 290x 600 dolar iken gtx 780 dual classified 560 dolar, gtx 780 ti 720 dolar ve titan 900 dolar ustu fiyatlarda. Bi fikir verin bakim
r9 290x alirsan yaninda bedava battlefield 4 veriyo .D bir kac ay sonra nvidia yeni gpu cikartacak ve o vakit gtx 860 $200 civari temin edebilirsin, 780ti aldin diye uzulmeyesin.
nitekim ikiside gonul rahatligiyla guvenerek kullanabilecegin 2 kart.
-
deja-vu bunu yazdıhojucuk bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
Uy 2k monitör. Düşük fps alabilirsin oyunlarda. Sonuçta monitör 60hz sanırım, 60 fps altına düşerse oyun canını sıkabilir.
G-sync monitörleri bir araştır derim. Daha satışı yok tabi ama ekran kartını degistirmene sebep olabilir okuyacaklarin. Youtubee ye bak Video Var hatta. G-sync le v-sync karşılaştırma
iyi dedin hocam iste bu ince detaylar icin yorumlariniz onemli.
sistem 1'deki belirsiz biraktigim 20-24'' (wide screen) monitor kretirine dikkat ettin mi hoca?
oradaki ekran karti gtx770,
sistem 3 ise r9 290x veya gtx780ti (cok modern) , 2560x1440 monitor tercihi (fiyat uygun, tercih ettigimiz ekran kartlariyla performans uyumlu), teknik olarak 1440p 2k'den yuksek. gorselligi yakalar, 4k sureriz gibi? ne dersin ?
bu arada standart 2k 2048x1080 http://www.celco.com/formatresolutiontable4k.asp
2k o zaman mantıken ultrawide screen gibi birsey oluyor. Bilmiyordum.
r9 290x biraz sıkıntılı hocam. Şimdi 4k bizden normalin 4 katı bant genişliği isteyeceği için ekran kartından bu yük ısıyı arttıracak dolayısıyle fan hızı artacak. AMD kartin incelemelerine bir göz at. Fan hızı %50 geçince traktör gibi ses çıkıyor, şahsen beni çok rahatsız edecek birşey. 780ti bu konuda daha stabil.
Fakatgüncel oyunların 4k denemelernde 2 kart da ortama 40-50 veriyor. Bu bir first person shooter oyunu için sıkıntı bence.
Sistem 1 deki 770 4k da sıkıntı. 2k da verebilir ama ekran teknolojisi hızlı gelişiyor, daha geleceğe dönük yatırım yapmak lazım
ZZaten bu noktada en oynak kart ekran kartı.
Teldenyazdım büyük sıkıntı detaylı olmadı :)
ekran karti saglam olduktan sonra visual fx , pixel , cozunurluk performansi olarak alacagimiz sonuclarin 2k monitor tercihi uzerinde tatminkar olacagini dusunuyorum, ozellikle mesafe ve pixel konusunda 32" - 37" 2k monitor daha goz ile uyumlu gibi..
ekstra cozunurluge kimse hayir diyemez ama simdi soyle bisey var 1080p 42" denedim , oturuyorsun onune mesafe cok yakin geliyor.. bence iri ve cirkin gosteriyor .P
ornegin crysis 2 her cozunurlukte harika gorunuyor fakat crysis 3 daha bi monitor secimine tabi
-
hojucuk bunu yazdıIruretta bunu yazdı
r9 290x alirsan yaninda bedava battlefield 4 veriyo .D bir kac ay sonra nvidia yeni gpu cikartacak ve o vakit gtx 860 $200 civari temin edebilirsin, 780ti aldin diye uzulmeyesin.
nitekim ikiside gonul rahatligiyla guvenerek kullanabilecegin 2 kart.
Ya oyununda degilimde isinma problemiyle iligi biseyler yazmislar bir kac ay bekle firmalar kendi sogutucularini entegre eder sahaya sunarlar diyorlar. Ocak basina kadar bekleyebilirim ama daha gec bekleymem turkiyeye donucem :(
-
r9 290x'in isinip yanacak hali yok fakat gtc780ti e gore daha gurultulu calistigi dogru
serin tuttuktan sonra sorun yok, rahatsiz edecek boyutta cok abarti bir ses olacagini sanmiyorum..
-
Bazi degisiklikler oldu ve islemci ve anakart ihtiyaci duydum. Suanki sistemim su ve buna 1 islemci birde anakart tercih etmem gerekiyor finansal acidan diger parcalar kadar eli bol olamiyorum malesef banada birseyler onerin
R9 290x
2*8 gb 2133 mhz ram
Samsung 840 pro 256gb ssd
212 evo islemci sogutucu
Haf x kasa
Bunlara sahibim islemci sogutucu tercihi yuzunden amd islemci alamk zorundayi. tahmini tercihim fx8350 den yana olacak ama buna uygun hangi ana karti onerirsiniz. Amazon fiyati uzerinden 150 dolar uygundur.
-
Beyler alakasız olcak ama sırf gta 5 için ps3 alasım var ya:S
-
skyvalet bunu yazdı
Beyler alakasız olcak ama sırf gta 5 için ps3 alasım var ya:S
yapma bunu!!! pcye çıkarmadılarsa onların hatası :D :D 2014 te çıkacak gibi duruyor gta5 pcye
-
Ulan tam gaza geliyom biri alma diyo hemen vazgeçiyorum oderece kararsızım arkadaşımda yokki versede 2 tur oynasak :D
nese konuyu bozmıyım .d