folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Oyun İçin Pc Topluyorum Fikirleriniz ?



Oyun İçin Pc Topluyorum Fikirleriniz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2003
    Erkek

    full hd 22 inc monitor alacam vatandan baktım goldan felan bulamadım palı 500 tl üstünde hepsiburada.com 500 tl altında monitorler var büyük bir ihtimal ordan almayı düşünüyorum


    Emekli
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Ekran kartı (GIGABYTE)

    Bu ekran kartını 2 yıl boyunca kullandım. Ciddi anlamda başarılı. Soğutma ve enerji tasarrufu bakımından tek geçerim diyebilirim. 600 W düşük verimli bir kasada sorunsuz çalıştırabiliyordum. Herhangi bir ısınmadan kaynaklı hasar meydana gelmedi. Fiyatını hakeden bir parçadır.

    http://www.gold.com.tr/gigabyte-gv-n560ud-1gi-1gb-gddr5-256bit-2xdvi-hdmi-pci-e-2-0_u (GIGABYTE) (511 TL)

    Anakart (AMD)

    Hocam şimdi anakartın kendimce tanımı; güzel, bahçeli bir evdir. İçindeki bireyler ne kadar kültürlü, keliteli ve zeki olsa da ev boktan olduktan sonra pek huzurlu yaşayamazlar. O nedenle evini güzel seçeceksin. İlk olarak şunu söylemek gerekir ki, ekran kartı alacaksan onboard grafik desteği sağlayan bir anakart almayacaksın. Çünkü bu gereksiz ve performansı etkileyen bir eklentidir. Bu gibi anakartlarda diğer (ses ve internet) eklentileri plus (+) olarak inşaa ediyorlar. Örnek olarak aşağıda bahsedeceğim;

    http://www.gold.com.tr/gigabyte-970a-ds3p-amd-am3-ddr3-s-gl-atx_u (GIGABYTE) (219 TL)

    İlk olarak standart bir AMD tabanlı anakartla başlayalım. Eğer fiyat olarak sıkıntı yaşıyorsan alınabilecek bir kart. Dahili grafik desteği yok.

    http://www.gold.com.tr/gigabyte-990xa-ud3-amd-4xddr3-2000-am3-ma-anakart_u (GIGABYTE) (320 TL)

    İkinci olarak yine AMD tabanlı bir anakartla devam edelim. Aradaki 100 tllik farkın nedenini giriş ve çıkış yuvalarına bakarak anlayabilirsin. Bu kartta depolama, bağlantı ve ses eklentilerini geliştirmişler. Detaylı anlatımı linkte var.

    http://www.gold.com.tr/gigabyte-990fxa-ud5-ddr3-gl-s-am3-rvz-3-0_u  (GIGABYTE) (458 TL)

    Sonuncu GIGABYTE anakartımızın fiyatı epey uçuk. Nedeni ise özel seri olması. Linkten de okuyup göreceğin üzre Ati crossfire ve Nvidia SLI gibi ekran kartı teknolojilerine destek veren ve enerji tasarufunu max düzeye çıkaran bir karttır. Bakın tüm olay güç kaynağında bitmiyor.


    İşlemci (AMD)

    Yukarıdaki anakartların hepsi FX işlemcileri destekliyor ancak bu bir A serisi işlemci. Destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Bir araştırmakta fayda var. Kararsız kalınırsa bir FX işlemci satın alınabilir ancak, bu serinin çekirdek başına hızının çok iyi olduğunu görüyorsunuz.

    http://www.gold.com.tr/amd-a10-x4-6800k-4-4ghz-4mb-hd8670d-vga-fm2_u (AMD A10) (407 TL)


    Bellek (RAM) (Kingston)

    http://www.gold.com.tr/kingston-8-gb-1600mhz-ddr3-cl9-2x4gb-hyperx-pc-ram_u (228 TL)


    Sabit Disk

    http://www.gold.com.tr/wd-wd10ezrx-1-tb-64mb-cache-wd-green-3-5-sata-iii-6gbit-s-wdc_u (Western Digital) (172 TL)


    Kasa

    İçerisinde 600 Watt ve %85 verim alabileceğin güzel bir güç kaynağı mevcut.

    http://www.gold.com.tr/cooler-master-rc-k380-kwa600-tr-kasa_u (Cooler Master) (300 TL)



    Eğer anakartını 458 TL olan parçadan satın alırsan hepsi 2076 TL ye geliyor.
    Eğer anakartını 320 TL olan parçadan satın alırsan hepsi 1938 TL ye geliyor.
    Eğer anakartını 219 TL olan parçadan satın alırsan hepsi 1837 TL ye geliyor.

    Dediğim gibi burada işlemcinin anakarta uyumlu olup olmadığı konusunu çözemedim. Fx modeli ile değiştirebilirsin. Daha ucuza patlar.

    Bunun yanında ekran kartını ATi olarak düşünüyorsan tavsiye etmiyorum.

    Ayrıca 600 Watt bence yeterlidir ancak, dış kasa ile birlikte satılan güç kaynakları verim konusunda sakat olabiliyor. Gerçi araştırdımm %85 verim alabiliyorsun. Ben Termalthake dış kasa almıştım. İçinde 600 Watt güç kaynağı vardı ama %40 verim alınıyordu. :) Neyse istersen 700 Watt güzel bir güç kaynağı alıp, dış kasanla birleştirirsi fakat, daha pahallıya gelecektir.

    Karar senin. Selametle.

     


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 3794 Toplam Mesaj: 43