Oyun Yazmak İcin Neler Gerekir ?
-
İyi derecede ingilizce
-
oksijen bunu yazdı
İyi derecede ingilizce
tsik cok zayif benim ENG
-
Hocam tek başına oyun yazabilmek için aşağıdaki kadat malzemen olması lazım, kolay işler değil oyun yazmak falan..

-
CEO bunu yazdı
Hocam tek başına oyun yazabilmek için aşağıdaki kadat malzemen olması lazım, kolay işler değil oyun yazmak falan..
Sen bana bir tane kolay is soylesene hocu :) Hangisi kolay...
-
dhmm bunu yazdı
Hocam tek başına Age Of Empires tarzı bir oyun yazmaktan bahsediyorsun, bu söylediğin teknik olarak mümkün, ama pratikte imkansıza yakındır :)
-
CEO bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Hocam tek başına Age Of Empires tarzı bir oyun yazmaktan bahsediyorsun, bu söylediğin teknik olarak mümkün, ama pratikte imkansıza yakındır :)
Haci kardes.. :)
Oyun yapmanin kolay olmadigin ogrenmis bulunuyorum. Ama hep merak ederdim kucuklukten beri la bunlari nasil yapiyorlar diye.
Cok is istyor biliyorum. Grafik, algoritma, yapay zeka v.s v.s.
Diyeceksin ki q Hadi amk yaptin. Ne anladik. Para cikmayacak.
Ben hoci icin yapmak istiyorum. Kafamdada aslinda iyi bir senaryo var :) Bana kalirsa bayagi bi iyi :)
-
dhmm bunu yazdıVBDream bunu yazdı
Sanat konusunu ayrı bir dünya. 2.5D grafikleri ister illustrator ister 3D programlar aracılığı ile yaparsın. 3D oyun yapmadığın için low-poly-mesh ile uğraşmazsın. Render alır yoluna devam edersin. Yapacağın tek şey 3D program kullanırken kamera tipini "ortoghrapic" yapman, bu sana isometric çıktı için gerekli açıyı verir. Eğer illustrator ile yapacağım dersen tonla tutorial var, vectortuts+'a bakabilirsin. Birkaç arkadaşa oradan mail attım ama pek işin mutfağını anlatmayı tercih etmediler bende hala kendi imkanlarımla öğrenmeye çalışıyorum. Benim yaptığım çizimleri kağıda çizip, taratıp, illustratorda geliştirmek. Bunun için çizim,boyama, gölgelendirme, perspektif gibi anahtar kelimeler ile başlayabilirsin hatta çok güzel bir kanal var çizime yardımcı olur. (http://www.youtube.com/user/idcreatures)
Ses olmadan oyunu at çöpe. Ses herşey, ses satın alabileceğin pek çok site mevcut fakat AoE tarzı bir oyun için sıradan loop eden sesler ne kadar kurtarır konsepti bilmiyorum. Soru olursa daha iyi olur, çağrışımlarla yazarım.
Hocam baktim dun bunlara hos seyler.
Illustrator iyi de ; Mesela bir askerin saga donuk resmi var sola donuk resmi var yukari asagi fln. Bunlari illustratorda yapabiliryormuyuz ?
onları teker teker çiziyorsun illustratorda.
@CEO hali hazırda dile hakimsen çok zor değil, ekip işi olmasının sebebi herkes kendi uzmanlık alanında kaliteli ürünler versin ve iş bölümüyle yayınlama zamanı kısaltılsın. Tek elden programlama, tasarım, ses, konsept biraz uzun sürüyor haliyle ama öyle imkansız falan değil gayet yapılabilir, tek kişinin yaptığı ne projeler var gördüğümde bunun günü 48 saat diyorum. -
CEO bunu yazdı

Koptum :D nerden buldun bunu koca t şak mı yazdın googleda :D:D
-
hocam online birşey yap en azından yapay zekadan yırtarsın person vs person :)
Ücretsiz dağıtılan bir kaç oyun motoru var bunları kullanabilirsin.
C dillerini biliyorum diyorsun server algoritmasını kolay yazarsın o zaman.
Azimle çalışırsan duvarı delebilirsin :D bizim milletimizde aman kimse yapamadı sende yapamazsın psikolojisi var eğer programlama bilseydim seve seve ekibine katılırdım.3-5 arkadaş basitde olsa bi emek ortaya koyabilirdik ama yinede seve seve beta tester olabilirim :D
hworm tarafından 25/Tem/13 13:19 tarihinde düzenlenmiştir -
hworm bunu yazdı
hocam online birşey yap en azından yapay zekadan yırtarsın person vs person :)
Ücretsiz dağıtılan bir kaç oyun motoru var bunları kullanabilirsin.
C dillerini biliyorum diyorsun server algoritmasını kolay yazarsın o zaman.
Azimle çalışırsan duvarı delebilirsin :D bizim milletimizde aman kimse yapamadı sende yapamazsın psikolojisi var eğer programlama bilseydim seve seve ekibine katılırdım.3-5 arkadaş basitde olsa bi emek ortaya koyabilirdik ama yinede seve seve beta tester olabilirim :D
Eyw hocam. Hic olmazsa sen koca .... resmi gondermedin :D:D