Oyuna Girince Niye Donuyor Bu Pc?(Fenerist07)
-
böle nete girdiimde falan sorun yok kaymak gibi calısıyor alet ama ne zaman herhangi bi oyuna girsem tak diye donuyor PC ne harddisk gıcırdıyor ne bi işlem..aniden duruyor ses kesiliyor.resetten baska care kalmıyor.Ram denmi dese. avyi kapatıp bağlantıyı kesip herseyi kapatıp girsem yine yapıyor.Virus desem olmadıına eminim.Sistemde iyi kaldırmama gibi bi sorun yok.Neden donuyo bu PC?
-
sen genede ram in slotunu dişlerini filan temizle.
-
yeterli alan yoktur yada pc de cok fazla prg ve oyun yukludur birde msconfigden kaldir gereksizleri
-
Şimdi hocam mantıklı düşün.Netteyken birşey olmuyor diyorsun ama oyunda kilitleniyor.Neden çünkü o tip yazılımlar bilg. kasar.Eğer yeterli bellek yoksa windows kendini korumak için kilitler pc yi.Mesela ağır bir yazılım yükel.Böyle 100 mb veya daha fazla.Eğer onun açılışında da kilitlenmeler oluyorsa bellek yetmiyor.Ram slotunu temizleme ile ilgisi yoktur.Öyle olsa pc hiç açılmazdı :)) Sen bir arkadaşından ek bir ram tak bakalım sorun düzeliyor mu
-
bilgisayarın özelliklerini yaz amd fx-57 de kitlenir p3 de kitlenir ama tam sistemi yaz ona göre cevap yazalım.
-
eyvallah hocalar yardımlarınız için
yaa sadece oyunlarda oluyo bu harddiskte falan işlem yok Pcde tık yok kaymak gibi oynuoz bi anda hersey donuyo ölüyo pc
özellikler...
512 ddr ram
P4 3.0
128 ATI radeon 9600
yaa öyle kascak bi oyunda deil Punisher (bu pcde ne kascak oyunlar bitirdik Farcry gibin:)yazın aynı oyunu aynı maiknada bitirmistim simdi cnm cekti bidaha oyniym dedim nolduysa olmus aynı pc simdi donuyo anlamadım gitti :S -
ha bide su var.Neti kesip msni antivirusu firewallu kapattıımda yani sadece masaüstünde hersey kapalıyken
ctrl+alt+del de performansa bakrtıımda SD kullanımı 180 mb dio normalmidir bu? -
2ay önce işlemcisini yaktığm sistemimle aynı :)) oc yaparken cıs oldu....9600xt mi kart ki 9600 olsada kasmaz sağlam bir ekran kartı üst düzey perfomans verir..şimdi son olarak şunu söyle punisher dışında başka oıyun yüklümü eğer yüklüyse onlardada atıyormu...eğer onlarda atmıyorsa sorun oyunda..eğer onlardada atıyortsram den ziyade yeni driver kullan omega driver kullan ati için overclock edilmil driverlardır...birde bilgisayarınh normal haldeki ısı değerlerini yazarmısın www.inndir.com dan speed fan programı ile bakabilirsin ısıya.
-
hocam xt :) yani kaldırmaması gibi bi sorun olamaz.Pcde bide Most Wanted kurulu ondada aynısı oluyor.Hiç ses yok kasada HDD ışıgıda yanmıyo ama tak diye donuyo.Bu arada inndir.comda verdiin program silinmiş sonra baska yerden bakarım..
önce olmuyodu yeni yeni olmaya basladı :S
ya av+msn+internet falan hersey kapalıyken Sd kullanımının 180 mb olması normalmi sorun ramde olmasın :S
pcyi ilk actıımdada oynasam aynı sey oluyo hani cok calıstı ısındı dicem ama yok ... -
konuyu hortlattım kusra bakmayın :) aynı sorun için tekrar başlık aciym demedim
evet sorunumuz normalde pc ile ugrasırken nette gezinirken msnde konusurken müzik dinlerken video izlerken hiç bişi olmayan pc oyuna girdiinde ilk 1 dakikayı cıkaramadan donuyor.öle bi donuyoki hiç ses yok.
konuyu tekrar gündeme getirdim cünkü windowsa format attım.
sistem özellikleri
P4 3.0
radeon 9600xt
512 ram
falan filan yani ii bişey bi oyuna göre...
windows yeni formatlı registry desem tertemiz
Ram desem yeni formatlı makina ram yeterince boş
ısınıyo desem pcyi ilk actıımda oyunun 1.dakikasına girmeden yapıor ve kasaya ellediimde sıcaklıktan eser yok
oyun kasıyo desem en skindirik oyunda bile yapıorki 3-5 oyun denedim hepsinde sonuc aynı detailsi medium yapsamda durum aynı..
sizce neden yapıor olabilir.yorumlarınızı aliym :) -
5 aydır çözüm bulamadın mı yani sen buna yuhh :)
ekran kartını değiş yusde 1 milyon düzelir...