Oyunlardaki Hilelerin Önüne Neden Geçilemiyor [Online]
-
Benim merak ettiğim konulardan biridir bu.Özellikle Knight Online,Silkroad Online,CombatArms gibi oyunlarda birçok hile var.Özellikle oyunu adam gibi oynamak isteyenler için resmen hilecileri görünce soğuyup siliyosunuz.Yani bu oyunlar bu kadar trilyonlar harcanarak yapılıyor ve bunun karşılığınıda iyi aldıklarından eminim.Neden bir hilenin önüne geçilemiyor.Yoksa bu oyunla bu kişiler arasındaki ticaretmidir ? yoksa hakkaten kapatılmayacak açıklarmıdır bu hileler ?
-
trilyonlar değil.
şimdi şöyle; iki tip hile var.
biri izinli-gizli oyun motoru konsolu üzerinden gelen açık hileler- örneğin; capslock'a basın god mode vesaire..
-şimdi o konuya girmeyelim,diğerinede girmicez zaten.
birde oyunlardaki yazılım eksikleri,hataları ve yazılması atlanmış script betikleri yüzünden ortaya çıkan hileler..
bu ikinci dediğim tarz, online oyunlarda olan ve önüne geçilmesi ancak bir kişinin fark edip bildirmesiyle olacak tiptendir.
gidermeside kafa ister,adamı o kadar sıkar ki baştan oyun yazdırır.
bu nedenle giderilmesi uzun sürüyor veya çözüm bulunamıyor adamlar kendi oyunumuzda kral olamıyoruz hissine kapılıyorlar.
-
Tek açıklaması :
Akıl akıldan üstündür
her yeni pacht e bi hile buluolar
buda dedigin gibi online oyunlari çekilmez hala getiriyor
-
yaf yeni pach'teki açıklardır hemde bilerek yaptıkları açıklardır örneğin ko'da bi ara koxp açığı vardı bilinçli bi açıktı çünkü programı satan site ile
ko aynı şirketindi sonra kapadı açığı şimdi ise bizim millet ortak olmuş oyun tam dağılmış ya o ayrı :)
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------yaf yeni pach'teki açıklardır hemde bilerek yaptıkları açıklardır örneğin ko'da bi ara koxp açığı vardı bilinçli bi açıktı çünkü programı satan site ile
ko aynı şirketindi sonra kapadı açığı şimdi ise bizim millet ortak olmuş oyun tam dağılmış ya o ayrı :)
-----------------------------aynı kanaatteyim
-
olay şu.
nasıl hiç bir kimse benim sitem hacklenemez diyemiyorsa her yıl microsoft ın bile web sitesi hack yiyorsa
o akıl akıldan üstündür olayı geliyor oyunlarda açıklar kalıyor oyun oynamak içindir hacklemek için değil ama online oyunlarda hile olayı artık aşıldı
şöyle oluyor sen oyunu ne kadar mükemmel yapsanda adam gelir oyunun ayarlarını dosyalarını oynar değiştirir ha şimdi ben oyun yapan biri olsam heralde
güvenlik sistemleri hakkında çok şey bilmezdim oyuzde oyunlar game guard kullanır bunlarda hile yapılmasını engellemye çalışır ancak yine her hile nin izlediği yollarvar ve bunlar sınırsız game guard her yeni buldu yolları bloke ediyor ama gene hile yapanlar yol buluyor çünki saldırmak kolay korumak zor iştir..
asla hile nin önüne geçemessin.. combat arms da nprojekt game guard kullanıyor en iyisi şuan o ama yetmiyor bide oyundaKİ glich ler war
knight da ise ayrı mesela o oyunda hileyi yok edemessin anca yeni oyun yapacan =) tbl edit mi ararsın koxp mu ararsın :D
- daha basit olalım sen diyorsunki bir anti virüs yap şimdiye kadar icat edilmiş edilmemiş tüm virüsleri keyloger leri adware leri bulsun ha kolaydı ondan en çok güncelleme anti virüslerde =)
pc işlem aracı her zaman açık bulunur
+ olarak internet iletişim portokolü güvenlik değil o yüzden her zaman hack olayı olacaktır. hiç bir sistem %100 güvende olamaz.
-
Online oyunların hepsinde hile yapanlar birgün cezasını çekiyor kaybettiğim hesaplarım:
Knight Online 51 LVL Crossbow
Silkroad Online 80 LVL Wizard
Metin 2 50 Lvl Hunter vsvs Yanlız silkroadtaki wizard banlaanınca oturup ağlamıştım amq :| 2 ayın emeği vardı.
Hilelere gelince her patche bi bok buluyorlar bu işin sonu yoookk...
-
kapatmanın yolu yok diyoruz ya var aslında bundan 4yıl önce ko ekibi öle bi çalışyordu ki hiç açık yoktu yaklaşık 6ay sürdü böle :W
-
Oyun yazmayı bilmiyorlar da ondan..
Online oyunun scriptlerine program files'dan müdahale edemediğiniz tek oyun ultima onlinedır..
Client olarak müdahale edilebilir açık bulunursa ama sağlam bir client yapılırsa o da sorun değil.
Yergiden sonra senin vanıltına gelelim;
Knight Online oynayıp milyarlarca parsını yatırmış arkadaşlarım ve millet koxp kullandığı için dayanamayıp kendisi de hiddetlenerek koxp kullanan ve sonunda o milyarlarca harcadığı charı banlatan arkadaşım var..
Ve hala oynuyor.. Nasıl ? Knight online ile sözleşmeli, 14günlüğü 7dolar olan bir koxp ile 72lvl oldu şimdi.Ve sahip olduğu clanın tüm üyeleri de o programı kullanıyor...
Diğer oyunları bilmiyorum ama hangi online oyun yoktur ki editsiz, hilesiz, şikesiz olsun...
Bunun önüne de bilen birileri oyun yaparak geçebilir.. Başka türlü geçilmez.. -
exp + np + noah bugu itinayla akar :)
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------
kapatmanın yolu yok diyoruz ya var aslında bundan 4yıl önce ko ekibi öle bi çalışyordu ki hiç açık yoktu yaklaşık 6ay sürdü böle :W
-----------------------------hiç mi acıık yoktu ? :D
ko da acık olmadigi bi donem gormedim ben... duplicate itemin hiç bi zaman önüne geçemediler :D
asil ne varsa 4 yil önce vardi cünkü oyunda hiç bi güvenlik önlemi yoktu... düpe bile basitti 10 dakikada innleri dolduruyoduk 1 accountun...
ayrıica
Knight Online ve Koxp un aynıı şşirket mali oldugunu soleyen arkadasada biseyler söliyim...
hocam malesef yanlis dusunuosun :) hadi dielim Koxp ( AKII ) k2 sirketinin urunuydu
ya heavenfire ? ya da ilk KOSP ? bunlardami öyle :) bu körpe beyinlerin ürettigi hipotezden öte bişşi deil xD
bizlere hic bi zaman yaranamadıı malesef k2network herifler neler yaptilar yaa
koxpun ortak urun oldugunu kabul ettik dielim
ya skill bug ? buda mıı hile deildi :D skill bug bi programda deildi :D
veya tbl ler ? :D geciceksin o ortaklik hikayelerini...
patch geldigi gibi adamlar acıık arııyolar yaa
daha fire drake beta sürümü geldiginde girip oyun oynamak yerine bug arııyodk :)