folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Özel Acı Biber Satın Alabileceğim Bir Site?

Özel Acı Biber Satın Alabileceğim Bir Site?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Müritler Scoville Ölçeği'ne göre sıralanmış acı biberleri denemek istiyorum fakat bunlar çarşıda pazarda bulunmuyor. Satın alabileceğim mümkünse yurtiçi bir websitesi var mı?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Listede yer alanlardan en acı Cayenne biberi yemişim heralde. Bir o tanıdık geldi çünkü. O da diğerlerine göre acı sayılmıyor neredeyse.  Ha bi de biber gazı yemişliğimiz var çok kimseler gibi :)

Gece gece iyi kültürlendim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek

Bence yenebilecek kadar acı olup aynı zamanda lezzetli olan tek biber şili biberi.

The Beginning and The End.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

http://www.amazon.com/Carolina-Reaper-Dried-Peppers-4-99/dp/B00H01TV7U

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

dün markette gezerken salça reyonunda minicik bir şişede acı biber satılıyordu salça gibi

hızla geçmek zorunda kaldım

ama düşün serçe parmağım gibi bir şişeye koyduklarına göre yiyen adamı takla attırır gibi geldi :)

birde recep ivediktede konusu olmuştu. çin lokantalarında suşinin yanında verdikleri çok acı birşey varmış

deneyimlemedim ama ona bir bak

son olarak bursanın meşhur bir şeyi var ama adını unuttum oda çok acı oluyor

acıyı uzaklarda arama urfa biber salçası :)

yerli malı tüketelim

futurist tarafından 07/Şub/16 11:54 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Hocam ben bir tanidik vasitasi ile antepten getirtecegim.. Eger dedikleri kadar acı ise buraya yazarim..sende almak istersen irtibat numarasini paylasirim.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

hocam  Scoville Ölçeğin deki yenilebilir en üst biberi yetiştirmesi ve kullanımı sırasında eldivenle kullanıyorsun ve kurutarak yemeklere serpiyorsun yoksa normal biber gibi yiyeyim olayı yok vücuttan diğer biberlerin aksine buharlaşarak çıkıyor yani yoğurt süt fayda etmez :D ve yanlış bilmiyorsam orjinali baya pahalı

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    futurist bunu yazdı

dün markette gezerken salça reyonunda minicik bir şişede acı biber satılıyordu salça gibi

hızla geçmek zorunda kaldım

ama düşün serçe parmağım gibi bir şişeye koyduklarına göre yiyen adamı takla attırır gibi geldi :)

birde recep ivediktede konusu olmuştu. çin lokantalarında suşinin yanında verdikleri çok acı birşey varmış

deneyimlemedim ama ona bir bak

son olarak bursanın meşhur bir şeyi var ama adını unuttum oda çok acı oluyor

acıyı uzaklarda arama urfa biber salçası :)

yerli malı tüketelim

recep ivedik teki çin restorantı sahnesi. "Vasabi"

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

@janni teşekkürler hocam. Yurtiçinde bulamazsam buradan alacağım.

@futurist sanırsam ufacık şişelerdeki acı soslardan bahsediyorsun, arasıra tostların içine atıyorum acı oluyorlar. Diğer bahsettiğin de Wasabi sanırsam, onu denemiştim.

@furkiak hatır hutur yemeyeceğim hocam, belki yutmam bile.

@THT2005 bunlardan birini mi getirteceksin hocam?

GusFring tarafından 07/Şub/16 15:54 tarihinde düzenlenmiştir

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

@janni teşekkürler hocam. Yurtiçinde bulamazsam buradan alacağım.

@futurist sanırsam ufacık şişelerdeki acı soslardan bahsediyorsun, arasıra tostların içine atıyorum acı oluyorlar. Diğer bahsettiğin de Wasabi sanırsam, onu denemiştim.

@furkiak hatır hutur yemeyeceğim hocam, belki yutmam bile.

@THT2005 bunlardan birini mi getirteceksin hocam?

Valla ne gekecek bilmiyorum ,  antepte ozel olarak yaptirdigi aci bibermis. 

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bence  bunları temin edip tbt olarak test edelim videoya çekelim bakalım ne olacak :)  

Toplam Hit: 3096 Toplam Mesaj: 24
scovile ölçeği acı biber