Özel Üniversitelerin Burslu Bölümleri
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
-----------------------------
özel ünideyim.
nah bitirtirler...
-----------------------------Usta unıversıtesıne gore degısır bu ısler...
Genelınde ters bı kac hoca vardır,daha dogrusu ters degıl para yonunden yanı doner sermaye elde eden hoca vardır...Ama ınsan oglu ıstedıkten sonra her ısı yapar sen canını sıkma...Hakkettıgını elbet bırgun alırısn...
-
apokontek bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
apokontek bunu yazdı:
Benim kız arkadasım Ozel Dogus Unıversıtesınde okuyor.Tam burslu olarak kazandı.Kazandıgı bolumde cok ıyı bı bolum bu arada.
Maddı durumu desen cok ıyı ve suana kadar hıcbır sıkıntı yasamadı.Zaten kımse sana burslu mu geldın? yoksa burssuz mu geldın dıye bır soru sormuyor kı.
Sen kazan gerısı kolay kardesım.Sorana Zekamla geldım buraya senın gıbı parayla egıtım almıyorum der gecer gıdersın...
Bu arada okula verdıgı para sanırsam cok bısey degıl,tam burslu oldugu ıcın.Ama tabıkı ortamdan dolayı haddınden fazla para harcıyor.
Aylık 1500 cıvarı para gelıyor aılesınden.artı evde kendılerıne aıt.kıra felan masrafıda yok...Ama şöle bişey var ben orda okuyupta ayagında yırtık ayakkabısı olan ogrencılerıde bılıyorum.Yanı hersey sana baglı kardesım,Ezmekte,Ezılmekte...İnsan gibi,kendın gıbı ol yeterlidir.
Kımseyı takmıcaksın,3-5 Saglam arkadasın oldumu tamamdır zaten...Yanı takma fazla sen,yeterkı burslu kazan.
-----------------------------hacı bende bunu dedim zaten.
ortama sıkıntısı olabilir, uyum sorunu çıkabilir.
hatun götürmeye gücü yetmeyebilir :)
birde düşündüğün üniversiteyi yaz ona göre konuşalım.
-----------------------------HAtunu napacak adam yaw :) okumaya gıdıyor,bırak adam gıbı okulunu bıtırsın hatun onu bulur zaten :D aramaya gerek kalmaz...
Sen dedıgım gıbı kazan gerısı kolay...Bı sekılde bulursun hatunu goturme yolunu.fazla sıkıntı etmeisen onu goturemezsen,o senı goturur ;)
-----------------------------hocam sosyal hayatta önemli :D
lisede ineklik yapmadık (biz yapmadık siz yapın ) ünide pek yaparız gibi durmuyor.Ama sonuçta okumaya gidicez.
-
mesela ktü demi yoksa istanbulda özel bir üniversitede burslu mimarlık okumak mı iyidir?
hangisinin katkısı daha fazla?
özel üniversiteden mezun olmak ile devlet üniversitesinden mezun olmak arasında ne fark var?
-
apokontek bunu yazdı:
PathfindeR00 bunu yazdı:
özel ünideyim.
nah bitirtirler...
Genelınde ters bı kac hoca vardır,daha dogrusu ters degıl para yonunden yanı doner sermaye elde eden hoca vardır...Ama ınsan oglu ıstedıkten sonra her ısı yapar sen canını sıkma...Hakkettıgını elbet bırgun alırısn...
-----------------------------valla kardeş bizmkilerin alayı para peşinde..
-
bende bi arkadaştan bugün şöyle bişey duydum ne derece doğru bilemiyorum tabide , dersten vs. den kalman durumunda dahil bursu kesilmeyen üniversiteler/bölümler varmış.Bi araştır.Burslu gitsende en kötü ihtimalde ailenin ödeyip ödeyemeceğinide düşün.
-
mesela koç üniversitesinde bursunun kesilmesi için baya uğraşman gerekiyor. öyle ki başarılı olamasan bile derslere katılımına bakıyorlar. isim olarak da , hoca kalitesi olarak da iyidir. ancak yüksek oranda tikky barındırmaktadır. ben de orayı yazmayı düşünüyorum. okuyan varsa pm atarsa çok makbule geçer biraz daha bilgilenme babında.
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
apokontek bunu yazdı:
PathfindeR00 bunu yazdı:
özel ünideyim.
nah bitirtirler...
-----------------------------valla kardeş bizmkilerin alayı para peşinde..
-----------------------------Hangi üni?
-
Bizim okulda öle bir sorun yoktur tavsiye ederim
-
jawsap67 bunu yazdı:
bende bi arkadaştan bugün şöyle bişey duydum ne derece doğru bilemiyorum tabide , dersten vs. den kalman durumunda dahil bursu kesilmeyen üniversiteler/bölümler varmış.Bi araştır.Burslu gitsende en kötü ihtimalde ailenin ödeyip ödeyemeceğinide düşün.
-----------------------------Evet kardesım dogru.Bazı unıvetsıteler bursu kesmıyor bazıları ıse bazı sartlar gerekmedıgı surece kesmıyor...
Dogus unıversıtesınde sınıf tekrarı yapsanda kesılmıyor bursun mesela...Bole bı kac unıversıte daha vardır elbet.
-
kukunku bunu yazdı:
mesela ktü demi yoksa istanbulda özel bir üniversitede burslu mimarlık okumak mı iyidir?
hangisinin katkısı daha fazla?
özel üniversiteden mezun olmak ile devlet üniversitesinden mezun olmak arasında ne fark var?
-----------------------------özel unıversıte ıle devlet unıverstılerı arasında bı fark yok.Tek farkı bırıne enayı gıbı para verıp okuyosun,dıgerınde parasız okuyosun.
verdıklerı dıploma aynı dıploma...sonuc aynı,yanı ozele vercegın parayı,devlet unıversıtesıne gıt orda yee :)