Özür Dileriz Kazım Koyuncu
-
Melek Akman'a ait olan "Hayde" ilk olarak "Kazım Koyuncu" tarafından seslendirilmişti. Üstad vefat edince öksüz kalan "Hayde" Cem Yılmaz,Süreyya veFatih Ürek tarafından yeniden seslendirildi. Cem Yılmaza lafım yok. Ama Süreyya ve Fatih Ürek sadece bestenin popülerliğini kullanmak amacıyla parçayı seslendirmiş. Merak edip dinledim ve çok samimi söylüyorum; "dinlemez olaydım".
Bir beste ancak bu kadar batırılabilir.
Anne tarafım Giresunlu olduğu için bizim eskiden bütün günümüz Kazım Koyuncu dinleyerek geçerdi ki hala daha pazar sabahlarımız Kazım Koyuncu dinleyerek geçer. "Hayde" isimli parçayı ilk dinleyenler arasındayım ve eskiden kimse bilmez ve bilse bile dinlemezdi. Sağ olsun "Cem Yılmaz" müthiş bir yorum ile orjinaline sadık kalarak parçayı "Av Mevsimi" isimli filmde seslendirdi ve çokta güzel oldu. Herkes dinlemeye başladı.
Dinleyenlerin çokluğundan faydalanma amacı güden Fatih Ürek ve Süreyya isimli kişiler ise oturup düşünmüşler;
"Bu şarkının içine nasıl edebiliriz?" "Bu şarkıyı cover versiyon ile sürelim tam batırırız" diye ve birazdan utanarak paylaşacağım eserleri(!) ortaya çıkartmışlar.
Eserin bestecisi olan Melek Akman buna nasıl,hangi sebepten dolayı izin verdi bilinmez ama bence yapılmaması gereken şeyler yapıldı ve Kazım Koyuncu rahatsız edildi.
Ben onların adına Kazım Koyuncu'dan özür diliyorum.http://www.youtube.com/watch?v=7eFycHTwel8 - SÜREYYA - HAYDE
http://www.youtube.com/watch?v=UEbEbJ6GQrc - Fatih ÜREK - HAYDE
Yeni blog yazım, konu ile alakalı olarak yorumlarınızı merak ediyorum
-
Süreyya Batırmış Hakkaten
-
kendine, kazım'a saygın yoksa diğer insanlara saygın olsun be fatih ürek..
-
Bi şarkıyı orjinal sanatçısından başka kimse doğru düzgün söyleyemez zaten buna bazı istisnalar hariç.Söz konusu fatih ürek ise gündeme nasıl geleceğini bilemediğinden bu tarz şeylerle gündemden düşmemek için olağan bütün gücüyle çalışıyor..
-
off çok kötü
-
Bütün şarkılar halka aittir dolayısıyla Fatih Ürek ve Süreyya (kimdir nedir onuda bilmiyorum ) gayet rahatlıkla cover yapabilir.Sen beğenmezsin ben beğenmem ama illaki beğeneni çıkar.Metallica'nın parçalarının bile jazz coverları yapılıyor geyiğine yani o şarkı yayınlandığı anda artık kişinin malı olmaktan çıkar herkes onu istediği şekilde yorumlayabilir.Blues şarkılarının gelişimi de bu şekilde olmuştur bir blues şarkısını 3 ayrı blues müzisyeni 3 ayrı şekilde çalar 2sini beğenmezsinde birini beğenirsin seçim sana kalmış.
-
sana bu konuda sadece beğenip beğenmeme görevi düşer, kaldıki "Hayde" isimli parçayı ilk dinleyenler arasındayım ve eskiden kimse bilmez ve bilse bile dinlemezdi. " gibi saçma sapan şeyleri söylemen çok saçma, milyonlar dinlesin diye yapıldı o parça ki o zamanda dinleniyordu hala dinleniyor. yarın birisi dido adlı parçaya cover yapar "ben bunu köyde plakda dinliyorum" diyen bıdıbıdıcılar çıkar küllün yanlış bu yorumlar.
Aşık veysele zamanında "senin türkülerini artık herkez söylüyo bok ettiler türkülerini " demişler de üstad "benim türkülerim hamur gibidir isteyen istediği gibi pişirir" demiş.
gerekli izinleri aldıkdan sonra fatih ürekde söyler, ajda pekkanda, ajdarda(ama o söylemesin :) sen kendi zevkine, mentalitene göre beğenmedim felan diyorsun, sadece fatih üreğin ağzından dinleyen bi dünya insan var, mekanlarda fatih ürekden çalındığında bütün mekanı bir anda masalardan kaldırıp oynamaya başlatan fatih ürektir, kazım abi okuduğunda düşündürende kazım abidir. aşık veysel gibi yorumlamak gerek.
-
Ben Fatih ten canlı dinledim şarkıyı ve çok eğlendim ... Zevkler tartışılabilir sanırım :)
-
kazım koyuncu- http://www.youtube.com/watch?v=dbhmlsVQVpU
lan aradaki farka bak harbiden bok etmişler bide diyonuz herkesin malı herkes istediğini yapar adam buhale geleceğini bilse hayatta yayınlarmıydılan türküsünü