folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ozurlulerin İsledi Suclar Gunah Mi



Ozurlulerin İsledi Suclar Gunah Mi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek
    valla en iyisi marksist olmak ya da atesit ne takıyon ki ! lütfen kavga çıkmasın bu benim yorumum

    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    suç göreceli bir kavramdır, zaman ve mekana göre değişir. Suçun dereceleri olduğu gibi masumiyetinde dereceleri vardır. Suç addedilen bir vukuattan bunun farkında olan hiç kimse tam olarak masum değildir. Hiçbir cezada yapılmış olanı yapılmamış hale getirmez, madem ahiret inancınız bu kadar sağlam da neden suçluları siz cezalandırma , günahlarından dolayı canlarını yakma gereği duyuyorsunuz , inandığınız tanrı zaten öte tarafta fazlasıyla hakkını vermeyecek mi ya da  ben dünyada 30 yıl hapis yattım beni daha da cehennemde yakmayın gibi bir şeyi kabul edecek mi ? özürlüleri geçelim bence kendimizin kendimize karşı ne kadar masum ve içten olduğunu düşünelim - eğer illa ceza vermek konusunda bu kadar ısrarcıysak.

    evet hakkaten dini tartışmaları  seviyoruz, her bişeyi dinle çözmeye çalışıyorz demek birileri bize şu aktır bu boktur demiş olmasa ne yememiz gerektiğine bile aklımız ermeyecek. hepimiz özürlüyüz aq , mantık ve irademiz yok sadece dinimiz var ve özürlülükten dolayı meğer herşeyden muafmışız da haberimiz yokmuş, bize denilmeyen birşeyi idrak edemiyoruz ki falanca tanrıyla konuşmuş tanrı ona bunu demiş öylemiş böylemiş bu söylentilerle yol bulacaz sanıyoruz . hee bi kaç bin yıldır bulduk yolumuzu battığmız bokun içinde .  bizde kendimizin farkında değiliz ki ayrıca, inandığmızı sandığmız bir tanrı hayaletinin farkındayız sadece artık onun adına konuşanlar yediğimiz haltlardan dolayı bize ne reva görürlerse altına yatcaz seve seve(!) .  özürlülere delilere falan hiç acımamak gerek , biz sanıyoruz ki şuurumuz yerinde - onlardan daha zavallıyız. 


    herşeyin bir şeyi vardır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    xz , hem dinsizim diyorsun hem de nedense  dini konularla ilgili her soruya  atlayıp illede  dine inananlara çatmaya çalışıyorsun .Soran kişi belliki '' günah '' olup-olmadığını öğrenmek istiyor .Sen dine inanmayan birisi olarak bu soruya cevap veremezsin.Çünkü sana göre günah diye bir şey yok..Zaten   '' Hiçbir cezada yapılmış olanı yapılmamış hale getirmez, madem ahiret inancınız bu kadar sağlam da neden suçluları siz cezalandırma , günahlarından dolayı canlarını yakma gereği duyuyorsunuz , inandığınız tanrı zaten öte tarafta fazlasıyla hakkını vermeyecek mi ya da  ben dünyada 30 yıl hapis yattım beni daha da cehennemde yakmayın gibi bir şeyi kabul edecek mi ?   ''  bu cümlelerin din hakkında cehaletini gösteriyor.

    Dine göre toplumu da ilgilendiren türde suç işleyen kişi hem topluma hem de Allah'a karşı sorumludur.Topluma karşı olan  suçundan dolayı dünyada cezalandırılır , Allah'ın sözünü dinlemediği içinde ahirette cezalandırılır.Örneğinhırsızlık yapan kişi sana ne kardeşlim ben ahirette günahını çekerim diyerek yırtamaz.

    Dini konularda  öğrenmek için soru soran kişilerden neden rahatsız oluyorsun ki ?  Kabul etmediğin , ve yazılarından da anlaşıldığı gibi bilmediğin bir dinle ilgili sorulara bakmazsın olur biter.Korkma birşeyin eksilmez, sadece içindeki dine olan nefreti biraz bastırmış olursun.

     

     


    -----------------------------

     

    1- bende herkes gibi fikrimi söylüyorum bunda bir çatışma algılıyorsan bu senin sorunun

    2-ne konuda konuşup konuşamayacağıma sen nasıl karar verebilirsin yada iddia edebilirsin ki ? cahil olduğumu söylüyorsun, senin peygamberin okuma yazma bile bilmiyordu. çıkıp din adına konuşan fetodur cübbeli ahmettir nerenin mezunu da tanrı adına kelam etme yetkisini kendilerin de buluyorlar. fakat ben fikrimi söylediğimde cahil oluyorum - bravo . Ayrıca din derken hangi dinden bahsediyorsun ve benim hiçbir dine inanmadığımı bilecek kadar beni tanıyormusun, belki ben kendi inancım adına konuşuyorum ve buna göre özürlülerin cezalandırılmasına gerek var, ağaçları kuşları, yolları dağı taşı bile cezalandırırız biz umarım buna da itirazın yoktur.

    3- herkonunun din ile ilgili olmadığını , bazılarına da kendi akıl ve mantığmızla karar vermemiz gerektiğini ummuştum ancak sanırım boşunaydı . Ayrıca rahatsız olmadığım için konuya iştirak ediyorum, ancak sen benim konuşmamdan rahatsız oluyorsan yazdıklarımı okumak zorunda değilsin yada kendine benim olmadığm başka bir forum arayabilirsin.


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 2504 Toplam Mesaj: 24