Pankreas Kanseri İle İlgili Birkaç Soru
-
pankreas kanseri sonucu belli mi yani kurtulma şansı var mıdır ??
önereceğiniz yurt içinde hastane. doktor vs. varmıdır??
tedaviyi kolaylaştıracak tavsiye var mı acaba??
arkadaşlar interntte araştırdım fakat bazı sorularıma net cevap alamadım bilgilendirirseniz sevinirimm.....
-
İnş bulursun iyi bi doktor, bende yakın zamanda dayımı kaybettim, teşhiş koyulduktan sonra fazla yaşamadı. Çok sinsi bir hastalıkmış..
-
hayrola arkadaşım geçmiş olsun ?
-
bu linkte ayrıntılı bilgiler bulabilirsin, kim yakalanmışsa Allah şifa versin
-
Uzak bir akrabam bu kansere yakalanmıştı. 3 sene yaşadı ancak son 1 yılı çok ızdırap çekmişti. ÇAPA da tedavisi gerçekleşmişti.
Allah acil şifa versin.
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------
bu linkte ayrıntılı bilgiler bulabilirsin, kim yakalanmışsa Allah şifa versin
-----------------------------
buraya baktım dostum tşkler..çok yakın bir akrabaama illet oldu bu hastalık daha yani teşhis ettiler yakın zamanda ameliyat olacak o yüzden sordum bildiğiniz doktar vs var m diye
sizlere tşkler arkadaşlar..
-
yanlış hatırlamıyorsam kanser pankreas ta 3 bölgede oluşuyor ve en sık karşılaşılan 2 bölgesi ölümcül.
-
Allah yardımcınız olsun. Benimde eniştem kan kanseri. Gazi üniversitesi hastanesinde yatıyor şu an. Durumu maalesef pek iyi değil.
-
gazoz, kola ve bilumum sekerli mesrubati duzenli olarak icenlerin, bu olumcul hastaliga yakalanma riski %90 artar, yani neredeyse iki katina cikar!
-
Geçmiş olsun.
Bende babamı kaybettim 2.evrede teşhiş konuldu ama ölümcül kurtulma olsa bile 5 yıl ömrü oluyor insanın
-
öncelikle gecmiş olsun.
Pankreas kanseri geç dönemde saptandığından bu hastaların küratif cerrahi şansı yoktur. Metastazı ve vasküler invazyonu saptanmayan 4-5 cm den küçük tümörlerde küratif cerrahi girişimi yapılabilir.Whipple ameliyatı ve total pankreatektomi yapılabilir.Cerrahi girişim şansı olmayan sarılığı, kaşıntısı veya kolanjiti olan hastalarda ERCP yöntemi ile safra yollarına stend yerleştirilebilir.Kemoterapi olarak 5-FU, mitomisin-C,adriamisin gibi ajanlar kullanılabilir.Cerahi şansı olmayan hastlarda özellikle ağrıyı azaltmak için radyoterapi denenebilir. Bu tür hastalarda sürvi 5-6 ayı geçmez