folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Paragraf Sorusu Nasıl Çözülmeli?(Ygs)

Paragraf Sorusu Nasıl Çözülmeli?(Ygs)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

beyler mat.-fen-sosyal(kısmen düşük) hallediyorum ama türkçe komple giriyor 17-18 yanlış yapıyorum tamamı paragraf ve düzelmiyor haliyle nasıl düzeltebilirim sistemi tekniği var mıdır varsa nedir?

not: hızlı- yavaş okuma lüksüm var çünkü sınavın rahat 1 saatini türkçeye ayırıyorım

not2: kitap oku falan demeyin 4 yıldır okumadım adam akıllı 3 ay da sadece kitap okusam ne olacak ama denemyeceğim kitap okumayı

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

okumakran başka bi çaren yok hocam okudukça anlama kapasiten gelişir tek seferde çözersin soruları

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

kitap okumak önemlidir , full yaptıydım ben o kodumun paragraflarında neyse dershanede hoca devamlı işte aptallık etmeyin paragrafın tamamını okumayın falan deyip teknikler falan verirdi ama hiç yapamadım ben onu soruyu okurum paragrafı baştan aşağı okurum ondan sonra soru ne istiyor bakarım paragrafa göz gezdirir cevabı yakalar işaretlerim tabi dediğim gibi bu cevabı yakalama işi için küçüklükten gelen bi kitap okuma alışkanlığı gerekiyor tabi şuda var bu benim çözdüğüm şekilde normal bi öğrenci yapamaz çünkü ben mat ve fene fazla bakmadığım için türkçeye uzun vakit ayırabildim paragrafı baştan aşağı okudum bütün sınavı rahatça yapabilmek için türkçede fazla oyalanmaman gerek onun dışında türkçe ilk sırada ama önce matematiği çöz o uzun paragraflarla kafanı karıştırmadan önce matematik sorularını temiz kafayla yapmak daha iyi bir sonuç sağlar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

kitabın zamanı geçti ona çok takma şimdi.paragraf demişsin de paragrafta anlam yani okuma-anlama-yorumlama olduğu gibi gayet de gramer de var.senin kastettiğin paragrafta anlam sanırım.neyse önerilerime gelecek olursak

1-çok çok soru çöz.ama bir anda zaten çok çözemezsin,hem sıkılırsın hem bir süre sonra beynin almaz.o yüzden günde 30-40 tane paragraf çözsen her gün her gün çok iyi olur.

2-çeşitli soru tiplerine göre çeşitli taktikler de var evet.eğer pratik yönü iyi bir hocan varsa o zaten anlatır taktiklerini.dersanedeki hoca iyiyse etüt al arada,hem taktikleri öğrenirsin hem de onun gözetiminde çözersin.2 kişi beraber de etüt alabilirsiniz,düzenli olarak filan.

hıı unutmadan taktik konusunda şöyle garip bir olay var.2 yetkin hoca,aynı durumlar için tam zıt taktikler verebiliyor.ama bir taktiğinin olmamasından kötü değil :) en azından soruyu  3 5 kere boş yere okumazsın ne yapacağını bilirsin.

3-çözemediğin soruları mutlaka hocalara çözdür ve sonra en az bir kere tekrar bak

4-gerektiğinde tekrar yap (özellikle gramer içeren konularda)

son not ve ekleme:özellikle son yılda gördük ki soru tiplerinde az da olsa değişme var.şöyle ki paragraflar hala uzun hatta eskisinden de uzun.ama bunun yanında anlaması da güç paragraflar oluyor.bu yüzden hem dikkatli okuman gerekiyor,hem anlama durumunun iyi olması lazım hem de pratiğinin iyi olması.eğer pratiğin iyiyse cidden çok rahat edersin,soru zor anlaşılan bir soru olsa bile ordaki anahtar şeyleri yakalarsın ve çözersin.

not2:o kadar taktik diye tutturdum da asılı kaldı.mesela bazı sorularda hoca bize şıkları kapattırır,sadece paragraftan cevabı yakalamamızı ister,aklımıza anahtar birkaç kelime ya da fikir yerleştirdikten sonra aşağıya(şıklara) bakmamızı isterdi.böylece iki şık arasında kalma durumu daha az oluyor.ayrıca soruyu 2  3 kere okumana gerek kalmıyor.(genelde)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

ya bizim senemizde ygs türkçe herkesin stili farklıydı ben ilk soruyu okur sonra sondan başa şıkları hızlıca tarar ve en son olarak da metin varsa onu okurdum. Soruyu anlamak önemli paragrafta bahsetmiştir diyorsa anlama ve akılda tutma kabiliyetin yoksa şıkkı metinde ara.iyi kavrarım diyorsan metni parçalara ayırarak aklında genel hatlarıyla şekillendirip şıkları tara. bu arada ygsyi si*tret lys kas. ygs bi cacığa yaramıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

çoğu paragraf sorusunda paragrafı okumam bile çok kitap okumak ve çok soru çözmekten sadece şıkları okuyarak çoğu soruyu çıkartabiliyorum ilk girdiğimde 3 yanlış geçen senede full yapmıştım Türkçeden bakalım bu sene ne yapıcam tekrar şansımı denemek istiyorum matematiği halledersem hukuk var hedefte 

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    Baracuda bunu yazdı

çoğu paragraf sorusunda paragrafı okumam bile çok kitap okumak ve çok soru çözmekten sadece şıkları okuyarak çoğu soruyu çıkartabiliyorum ilk girdiğimde 3 yanlış geçen senede full yapmıştım Türkçeden bakalım bu sene ne yapıcam tekrar şansımı denemek istiyorum matematiği halledersem hukuk var hedefte 

inş. kazanırsın hocam

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Tek bakışta parçayı görürüm

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

önerilen için sağolun zaman sıkıntım olmuyor çünkü feni 20-25 arası yapıyorum buda kafadan türkçeye ek 20 dk veriyor ayrıca toplamda 20 olan sözcükte anlam dil bilgisi falan var onlarda hızlı gidiyor ordanda 10 dk falan artıyor toplam 20 paragrafa 50 dk ayırıyorum olmuyor arkadaş dediklerinizi uygulamyacağım

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

işin sırrı çok soru çözmede diğer tak-tik ayakları hika-ye, çözdükçe lafı nereye getireceğini kestirmeye başlar bu da amma açık etmiş dersin sonzamanlarda kpss yogun çalıştığımdan paragraflarda geniş zaman çok kullanılmakta oysaki bizler normal zamanda geniş zamnlı cümleler kullanmayız paragrafta lafı uzatır bizde tam tersi konusma dilinde kısaltırız ozaman ne kalıyor ? herifin uzun uzun sölemeye çalıştığını şıktaki gibi bi satıra indirgemek soruyu hazırlayanda işi biliyor pek kullanmadığın zaman diliminde sorup buda ne diyor a.g demeni sağlıyor mlsf hangi zaafımızdan avlandımızı bilmeden istedin kadar taktik türet sökmez

çok soru çöz şıklara bakmadan bu adam ne dedi sorusunu sor kendine sonra ne istedi sine bak şıklara gec baştaki ilk iki sölediğimi kafanda belirdiyse şıkları jet hızıyla eler dogruyu yapıştırırsın ama bu yetenek için çok paragraf sorusu çözmek gerek başarılar kardeş.

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ilk önece soruyu oku

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 4353 Toplam Mesaj: 14