Paralı Askerlik ?
-
Zodiac bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıZodiac bunu yazdı
dadaş hayırdır gene evde asayiş bozuk mu benim gibi :)
sağlık bakanlığı sağolsun mayısta atama var dediler hazirana ertelendi haziran temmuza ertelendi temmuz da ertelenecek. 10k mezun içinden 250 atama olacak. bu sırada 1k maaşla özelde çalışmaktansa gider paralı asker olurum diye düşündüm.
@
skyvalet birkaç yerde paralı olanların özellikle güneydoğuya verilip ölüme gönderildiğini okudum. aslında aldığın maaş tazminat vs hepsinin ailene gideceğini göze alarak gidiyormuşsun. ama tabi bunlar söylenti işin gerçeğini öğrenmeye çalışıyorum hocam. öyle bir durum söz konusu değilse giderim askerlik beni korkutmuyor yurt hayatı yaşadım alışkınım yani. 2-3 yıl her neyse sözleşme dolana kadar yapabilirim, güzel de para birikir o sırada. ailem bunu istemiyor ama bence en mantıklısı bu.
paralı askerliği bırak normal askerliği bile yapamıyoruz almıyor götverenler 3 defa başvurduğumuz halde, haline şükret, :)
zorunlu olmasa erkek nüfusunun %99u askerlik yapmaz hocam, sen zorla başvuruyorsun. ne yapıcan bırak almıyorsalar kendileri kaybeder :)
-
Prof. askerlik şartları iyileşicek bu yıldan sonra bedelli askerlik öncesi msb bakanı açıkladı ++ maaş artışı vs.. yapılacak belli bir görev süresinden sonra toplu bir para alıp ayrılma hakkın var yada rütbe atlayarak devam etme vs..
-
hocam hatırladığım kadarıyla yazayım bazı bilgiler yanlış olabillir
büyük ihtimal özel harekatçı olursun dağ bayır her roperasyona sen gidersin
normalde kendi evini tutman bile yasak kışlada koğuşta kalman lazım ama bi şekilde izin veriyorlar.
maaşı terör tazmınatı eklenince 4k ya yakın 29 ayş sınrı var 3 sende bir sözleşme yenilyorsun
29 yaşında ayrılabiliyorsun ayrıldığın zaman 70-100k arası bi tazminatın oluyor.
eğeer ki dersen o yaşa kadar evelnmiyicem bu kadar parayı da çalışsam sititn sene biriktiremem
aile falan la da çok bağlantı yoksa düşünülebilir
ama eğer ailen her haberleri açtığında akıllarına sen geliceksen boşver hiç strese sokma insanalrı.
olabilirsen uzamn çavuşluğa başvur
-
cann bunu yazdı
hocam hatırladığım kadarıyla yazayım bazı bilgiler yanlış olabillir
büyük ihtimal özel harekatçı olursun dağ bayır her roperasyona sen gidersin
normalde kendi evini tutman bile yasak kışlada koğuşta kalman lazım ama bi şekilde izin veriyorlar.
maaşı terör tazmınatı eklenince 4k ya yakın 29 ayş sınrı var 3 sende bir sözleşme yenilyorsun
29 yaşında ayrılabiliyorsun ayrıldığın zaman 70-100k arası bi tazminatın oluyor.
eğeer ki dersen o yaşa kadar evelnmiyicem bu kadar parayı da çalışsam sititn sene biriktiremem
aile falan la da çok bağlantı yoksa düşünülebilir
ama eğer ailen her haberleri açtığında akıllarına sen geliceksen boşver hiç strese sokma insanalrı.
olabilirsen uzamn çavuşluğa başvur
çok sağol hocam güzel bilgişler vermişsin. parası güzel 3k maaş alsan koğuşa yatıp kalktığın için o para da birikecek ama durum bundan ibaretse gitmem.
-
paralı askerlıkle bedellı arasında fark var bedellıde sen para oduyorsun paralıda maaslı eleman gıbı onlar sana oduyor