Paralı İkonları Kullansak Sıkıntı Çıkar Mı ?
-
Hocam fırsat maliyeti denen bir kavram var biliyor musun?
https://tr.wikipedia.org/wiki/F%C4%B1rsat_maliyeti
Şimdi 5 lira vermedin, bunun yerine üzerini temizlemek için ekstra zaman harcadın. İleride sıkıntı yaşandığını düşün. 10 lira yatırıp aldıktan sonra özgürce kullanmaktansa telifle vs. uğraşmak hatta yeniden ikon değiştirmek için zaman harcamak riskini göze almış vaziyettesin. Bu sıkıntı olur mu olmaz mı diye ararken harcadığın vakit bile buna dahil. 5 lira verseydin hiç bir masraflara girmeyecektin.
Tasarımcıdan daha ne bekliyorsunuz bilmiyorum. Web yazılıma 5000 lira ayrılır. Tasarım 50 lira olsun, bedava olsun diye beklenir. Halbuki herkesin baktığı, gördüğü yer tasarımın kendisidir, arka planı değil. 5 gün php vs. çalışan da kodunu yazmayı öyle böyle arak marak becerir. Ama sıfır ve uyumlu bir tasarımı 5 gün çalışarak yapmak öyle kolay değildir. Araklasan da uydurmayı çoğu zaman beceremezsin. İşin son görünüşü ucuz metrajlı belediye sitelerine döner.
-
@ZaZu, @Austen hocam vurma tamam, şirket sahibine git (yan masada) kredi kartını iste, sebebini açıkla, 3 dolar çekicem de sonra bi tane daha denk gelince git bi daha iste falan ondan açtım konuyu :D
@izzmarit o dökümanı da inceledim ve ikinci mesajına dönüp baktım ki haklıydın :D
-
yan masada mı yuh :D biz napam bişey aldırcam 40 takla atıyorum. Sipariş aç. Siparişi, bağlı olduğun müdür onaylısın (sorularda cabası) Satın almaya düşsün. Satınalma fiyat ve malzeme araştırması yapsın. Tedarikçiyle görüşüp tedarik tarihi bildirsin. Sonra mal gelsin. :D
-
Hocam WATERMARKİNG :) araştır derim sıkıntı yaratabilir icon logo vs vs resim gibi şeyleri ilerde parayı kırmaya başlayınca sıkıntı yaratır
1. Parayı kırmak önemli
2. Parayı kırdıktan sonra logo 100 TL ise adam senden 100.000 TL ister :D yani insan oğlu
Şahri görüşüm ama Watermarking araştırmalısın