Pardus 2008 Sizde Nasıl?
-
Pardusta Linux. Ubuntuda red hatta, suse'de. hepsi türevleri. fakat hepsi bir araya gelse kıcını yırtsa Microsoft 'un Windows'unun ulaştığı;
# kullanılabilirlik ve stabillik
# Nihai kullanıcıya sunduğu kullanım kolaylığı ve işlevselliği
# Pazarlama durumu
# Kurumlar için sağladığı hizmetler, görevler ve kurumların elinin mahküm olduğu microsoft çözümleri
# sektörün büyük bölümünün Microsoft kullanması
gibi kriterlere hiç bir zaman ulaşamayacaklar.
bi gün Linux yada Linux Türevleri Microsoft'un Windows işletim sistemlerinden yada Win ailesinden daha fazla kullanılmaya başlanırsa BIRAKACAM bu alemi :)
-
Linux'ta donanım uyumu yaşayan arkadaşlar bilgisayar modeline göre en uygun linux modelini gösteren bi site vardı ararsanız bulursunuz.Belki faydası dokunur :)
-
SecurityMaster bunu yazdı:
-----------------------------Pardusta Linux. Ubuntuda red hatta, suse'de. hepsi türevleri. fakat hepsi bir araya gelse kıcını yırtsa Microsoft 'un Windows'unun ulaştığı;
# kullanılabilirlik ve stabillik
# Nihai kullanıcıya sunduğu kullanım kolaylığı ve işlevselliği
# Pazarlama durumu
# Kurumlar için sağladığı hizmetler, görevler ve kurumların elinin mahküm olduğu microsoft çözümleri
# sektörün büyük bölümünün Microsoft kullanması
gibi kriterlere hiç bir zaman ulaşamayacaklar.
bi gün Linux yada Linux Türevleri Microsoft'un Windows işletim sistemlerinden yada Win ailesinden daha fazla kullanılmaya başlanırsa BIRAKACAM bu alemi :)
-----------------------------
bu saydıklarından 4. sıradaki hariç hepsi çoğunlukla bireysel kullanıcalar için geçerli. bugün microsoft bile açık kaynağın önemi kavramaya başlamışken böyle düşünmen garip. ben buraya windows mu linux mü diye konu açmadım. linux ün kendi kanıtlamış çok sağlam dağıtımları varki gelsin windows ailesi işletim sistemleri eline su döksün de görelim. ben son Pardus dağıtımının kullanan arkadaşlarda nasıl performans göstermiş olduğunu merak ettiğim için konu açtım. -
$u anlık Pardus 2007.3.3 kullanmanızı öneririm.