Pardus Hakkında Bir Kaç Bilgiye Işık Tutalım
-
İş yeri vb işler için uygun ama ortak kullanımda olan ev bilgisayarlarına kesinlikle gitmez
Türkiyeden örnek vereyim pardus için Evin babası milliyetçi duygularla pardusu kurar tanıtımlardan şurdan buradan Türklerin olsun yeterki düşüncesiyle bilmez linux çekirdeklerini kulandığını linux işletim sistemi olduğunu hoş bilsede bir şey farketmez neyse evin oğlu baba ben x oyununu oynuyacağım bilinçsiz baba çalışmayacağını bilmediği için linuxa uyumlu olmadığı için kuramayacak vay a.k diyecek zaten Türklerin yapacağı iş bu kadar olur :) kaldırıp xp ye devam :D -
ahaha aynen öyle olur hoca aynen öyle
ama mevzu tamamen pardusa geçmek değil ki ? windows-linux kullanmak.Yani internette güvenli şekilde surf yapmak için pardus, oyun oynamak için windows :)
-
Çok zaman önce bazılarını korku sarmıştı :D :D sanırım korkular iyice ilerlemiş :D
http://daron.yondem.com/tr/CommentView.aspx?guid=0dc7cfe4-de95-4cfc-b89d-493d942c37f4#commentstart
Açık kaynakdan Allah gibi korkuyorlar: Masaüstü kullanıcılarına bulaşmasını istemiyorlar. :D
Türkiye'nin amerikaya her yıl lisans ücreti domalmasını istiyorlar. Hal böyle iken bin tane palavra ile linuxa bok atmak için birbirleri ile yarışıyorlar.
-
B0LDPiL0T bunu yazdı:
-----------------------------Çok zaman önce bazılarını korku sarmıştı :D :D sanırım korkular iyice ilerlemiş :D
http://daron.yondem.com/tr/CommentView.aspx?guid=0dc7cfe4-de95-4cfc-b89d-493d942c37f4#commentstart
Açık kaynakdan Allah gibi korkuyorlar: Masaüstü kullanıcılarına bulaşmasını istemiyorlar. :D
Türkiye'nin amerikaya her yıl lisans ücreti domalmasını istiyorlar. Hal böyle iken bin tane palavra ile linuxa bok atmak için birbirleri ile yarışıyorlar.
-----------------------------abi adamların anlamadığı Türkiyede açık kaynak bilinci şu bu bilinci olsun istiyorlar.
La daha windows ne onu bilmeyen adam var.İşletim sistemiymiş zartmuş zurtmuş herif için tırt.Bu adama mı açık kaynak bilinci vercen ? Ver hadi.Adamın dşüncesi şu olcak
" ne mal herifler bunlar yaptığı programın kodlarını açıyor "
---
Şu düşünceyi anlamıyorum mecburi olarak indireceğin codecler var kaçınılmaz.adobe flash player mesela.Bu yüklü gelse sorun ama sen yüklesen sorun değil mi ?
Madem öyle ubuntu çok açık kaynakçı fedora nasıl sağlamsa depolara eklemesinler kardeşim.Ubuntu kurarım diyor daha herif tam amacı bilmiyor.
Kardeşim madem açık kaynakçı deposunada koymaz.Mevzu bu değil mi ?
Kaldı ki flash player herkes için lazım.Kurarken paket seçtirsin o zaman.flash player eklemek istiyor musun diye sorsun.Yine problem olacak.
Bazıları ne yapacağını şaşırıyor
-
Ben inanmıyorum Zaman gelecek ev bilgisayarlarında da Linux çekirdekleri kullanılıyor olacak.tamam next next diye exe kurmuyoruz ne yapacağımızı da belirtiyorlar.oyun oynamak için Windows la 2000 liralık donanım kuruyorsan 800 liralık donanımla Linux yetip artıyor.enerji ve tasarruf.dünyanınn parasını boşu boşuna millleten alıyorlar lisans diye.linux bilinenlerin tersinde.CPU kullanmıyor bir şey kasmıyor.multimedya için windows kullanacaksan o ayrı.başka da bir halt olmaz windows dan.açık kaynak güvenirliği varken linux un.Oyun oynamak istiyorsan pardus ya da ubuntu kur.üstüne sözleşmeli Cedega kur.Cedega bir oyun arayüzünden çok bir uygulama katmanı sayılır.cedega yalnız ufacık bir ücretlendirme den sonra (50 lira say)ücretsiz kullanılır.Cedega kurduktan sonra oyun nasıl oynanıyor gör.(Worl Of War Craft için birebir.)dünyanın en güzel Pc oyun düzeneklerinden kabul edilir.İşte linux ta oynanan oyunlar.http://www.cedega.com/gamesdb/oyun sitelerinde bu konu yayılıyor.oyun mu ben oyun oynamam o ayrı.ama yardım isteyen olursa destek olurum.
-
ben daha önce 3-4 ay kadar ubuntu kullandım , git gide aradıgım her seyi bulmaya baslayınca iyice alıstım..birazda pardus deniyim dedim fakat bazı problemlerim var.
1) gördügünüz resimde kutular siyah cıkıyor..google girdiğimde de arama yapıcagım cubuk siyah cıkıyor, bunu nasıl düzeltebilirim..?
2) tamayı mavi renkli bişi secmeme ragmen ki en altta gözüküyor..ev dizini vs girdiğim zman gene siyah olarak cıkıyor bunu nasıl değiştirebilirim..?