Pardus Hakkında Bir Sorum Olacak ?
-
bende bi ara biraz kullandım ama Xp ye alışkın olunca zor oluyor
-
.exe emülatörler var linux'ta
çok mu iyi derseniz bence yetersiz
ama oyunlarda denemedim
sadece bi kaç programda denedim sonuç fiyasko :)
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
ebinm duyduğum linux tabanını kullandı da ne alakası vardı linuxla onu çözemedim yapıyosan en kaliteli ve yaygın modelini yapmalısın
-----------------------------Microsoft bigün windows kodlarını açarsa o da olur!!
-
yalnizturk bunu yazdı:
ebinm duyduğum linux tabanını kullandı da ne alakası vardı linuxla onu çözemedim yapıyosan en kaliteli ve yaygın modelini yapmalısın
-----------------------------amk size yaranılmaz be.
-
hiç sorun olmaz sadece uğraştırabilir :|
kur gitsin, bekleme bile :|
-
_E_O_R_ bunu yazdı:
-----------------------------madem oyun düşkünüsün çift işletim sistemi ile çalışabilirsin. eğer hdd 2 parça ve d dolu kullanamam diyosan (genelin durumu böyle) norton parttion magic diye bi program war. onu indirip kur. sonra c den 10 gb lik yeni partition oluştur. sonra tak pardus cdsini o yeni oluşturduğun bölüme pardus kur.
pardusun grub u xp yide tanıyacak we sana açılışta hangi işletim sistemi ile açmak istediğini soracak.
ancak parttion magic i kullanırken çok dikkat et sakata gelme.
kolay gelsin.
-----------------------------peki bunla sürücü adlarını değiştirebilirmiyiz?
c yerine x yapma vs?
tabi C de sistem kurulu
yada bu dediğim beşka bi şekilde mümkün mü
-
SyspioniC bunu yazdı:
_E_O_R_ bunu yazdı:
-----------------------------madem oyun düşkünüsün çift işletim sistemi ile çalışabilirsin. eğer hdd 2 parça ve d dolu kullanamam diyosan (genelin durumu böyle) norton parttion magic diye bi program war. onu indirip kur. sonra c den 10 gb lik yeni partition oluştur. sonra tak pardus cdsini o yeni oluşturduğun bölüme pardus kur.
pardusun grub u xp yide tanıyacak we sana açılışta hangi işletim sistemi ile açmak istediğini soracak.
ancak parttion magic i kullanırken çok dikkat et sakata gelme.
kolay gelsin.
-----------------------------peki bunla sürücü adlarını değiştirebilirmiyiz?
c yerine x yapma vs?
tabi C de sistem kurulu
yada bu dediğim beşka bi şekilde mümkün mü
-----------------------------sürücü harflerini bildiğim kadarıyla şöyle değiştirebilirsin;
bilgisayarım-->sağ tıkla-->yönet-->disk yönetimi-->istediğin bölüme sağ tıkla "sürücü harfi ve yolu değiştir"
sanırım böyle yapabilirsin.
-
mümkün olduğunca bu tip ayar değişiklikleri yapmayın.Arada bir mavi ekran selamına maruz kalabilirsiniz.
-
çok sağ olun öle şeyler yazmışınızki kurmayı geç indiresim gelmiyor daha :D:D:D verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
-
yalnizturk bunu yazdı:
eyvallah bu Pardusta nie xp tabanını kullanmadı çözemedim gitti a.q
-----------------------------:) çünkü biri pardus biri linux.Ford focus neden toyota motorunu kullanmıyor demek gibi birşey.
Oyun sevdalısıysan pardusa geçme.Autocat, photoshop ile çok haşır neşirsen pardusa geçme.
Fakat çok merak ediyorsan şimdi biostan ilk sürücüyü cd yap.Daha sonra tak pardusu.elle bölümlendirme vardır harddiski orda 5-10 gb gibi bi yer ver.Sonra ilerle ilerle ilerle..
Bittiğinde açılışta sana sorara pardus mu windows mu gibisinden istediğini seçersin.
Pardusla olmanın avantajlarıda var. Crack derdi yok, widowsta normal kullanıcının yaptığı herşeyi yapan programlar mevcuttur.Windowstan kopamamamın iki sebebi var.Bir tanesi call ofduty hayranı olmam.Diğeride bir türlü pardusa localhost kuramamış olmam.
Şimdi üniversteye gidiyorum lap topu götürüyorum.Call of duty kurmayacağım ona kaldırmaz zaten.Windowsta kurdum fakat en kısa sürede pardusa localhsotta kurarım.Daha sonrasında windowsla alakam tamamen kesilir :) .
Yani anlayacağınız pardusun oyunları kaldırmayacağını falan düşünmeyin.Call of dutynin linux için olanıda var fakat Türkiye de var mı bilmiyorum.Yani oyunların lnux uyumlularını bulabilirsinz :).Ayrıca exeyi çalıştırmaması bir eksiklik değildir.
Ona bakarsanız linux dosyalarınıda windows çalıştırmıyor ??? İkisini kıyaslamayada çalışmayın.İkisininde hizmet verdiği kullanıcılar farklı tiplerdir.