Pardus'ta .Exe Dosyalarını Açmak, Çalıştırmak(Yardım)
-
la ben sağda solda millete pardusu önerip kurdum ama program indiriyorum açılmıyor .pisi uzantılı programları bile açamıyor açarken hata oluştu diyor flash player yükleyecem linux modelini seçtim yüklenmiyor babamın laptopa pardus 2007 kurdum bana rahat kurabileceğim flash player msn linki verirseniz makbule geçer benim indirdiklerimde sorun çıktı
-
Bence donanimin uyumlu ise seni macos paklar.
edit ubutuya geç ve program yüklerken paket yöneticisini kullan.
-
Bende bu ay dergiden aldım bu hafta içinde kurup pardus deniyecem ubuntu kullanmıştım gecen sene solid catia cat calıştırmadığı için geri gecmiştim Xp ama bu sefer kalacam linux abide :)
-
$ su -c 'pisi it wine'
komutuyla kurabilirsin wine programını Pardus üzerine. Ayrıca Google'dan
"WineHQ Programadı" şeklinde aratırsan programın hangi Wine sürümünde en iyi sonuç verdiğini görürsün. Wine bir Windwos emülatörüdür.
-
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------
oksijen bunu yazdı:
belliki linux bigin 0. Biraz araştırma yap yoksa hiç kullanamazsın.
winediye bir program var paket yöneticisiyle o programı kurarsan windows (exe) programlarının bir kısmını kullanabilirsin.
-------------------------Bildin hocam linux bilgim 0 :) Zaten 1 saat önce bitirdim kurulumu 1 kaç güne sökerim herhalde nedir ne değildir.Sağolasın...
-----------------------------1 kaç güne windows'a dönmezsin umarım. win 8 de yolda mis, gel vazgeç bu sevdadan :)
-
baristux bunu yazdı:
$ su -c 'pisi it wine'
komutuyla kurabilirsin wine programını Pardus üzerine. Ayrıca Google'dan
"WineHQ Programadı" şeklinde aratırsan programın hangi Wine sürümünde en iyi sonuç verdiğini görürsün. Wine bir Windwos emülatörüdür.
-----------------------------WINE = Wine Is Not an Emulator
-
@Daft, şimdi yermek için neden bunu diyorsun ki? Wubi gibi Linux üzerine kurulmadığından veya Java Virtual Machine gibi ayrı bir sınıf üzerinde çalışmadığından dolayı Wine is not emulator denmiştir fakat Windows emülatörü ile aynı işi yapmaktadır :) Aralarında bir kaç farklılık vardır sadece.
-
baristux bunu yazdı:
@Daft, şimdi yermek için neden bunu diyorsun ki? Wubi gibi Linux üzerine kurulmadığından veya Java Virtual Machine gibi ayrı bir sınıf üzerinde çalışmadığından dolayı Wine is not emulator denmiştir fakat Windows emülatörü ile aynı işi yapmaktadır :) Aralarında bir kaç farklılık vardır sadece.
-----------------------------Hocam bildiğim kadarı ile win api'yi aşağı yukarı tekrar kodluyolar linuxte, emulatörden çok daha farklı bi mantığı var. Arada bi katman olmadığı için hızlı, aynı işi yapıyo diye emülatör demek haksızlık olur. Java ile de program yazabiliyosun C++ ile de, fakat performans arasında dağlar kadar fark var...
-
NmC bunu yazdı:
baristux bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bildiğim kadarı ile win api'yi aşağı yukarı tekrar kodluyolar linuxte, emulatörden çok daha farklı bi mantığı var. Arada bi katman olmadığı için hızlı, aynı işi yapıyo diye emülatör demek haksızlık olur. Java ile de program yazabiliyosun C++ ile de, fakat performans arasında dağlar kadar fark var...
-----------------------------Java ile de mükemmel performans alınabilir. http://bellard.org/jslinux/ buyrun size performans :)
Wine emülatör ile aynı işi yapmaktadır dedim :) Hatta emülatör olsaydı WineHQ'da garbage uygulamalar azalırdı düşüncesindeyim. Ayrıca Wine'ın yükleyicileri emülatör halde :)