Pardusta Photoshop Çalışır Mı?
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------gimp'i kötülemişler ama ben şahsi olarak beğendim belki de çok iyi bir grafikçi diye tabir edilmediğimdendir.
http://www.gimp.org/ ama bence işine yarayacaktır.
-----------------------------bencede güzel ama profesyonaller için kötü olabilir ben bilmediğimden yetiyor.
Ayrıca bişey dikkatimi çekti
http://www.gimp.org/screenshots/macosx_screenshot1.png
Bu adreste alttaki panelin sağ tarafına bakarsanız photoshop simgesi görürsünüz.Mace oluyorsa unixe burdan kalkıp linuxada uydurabiliriz belkim.
-
adamda mac var gitmiş salak gibi gimp kurmuş...ubuntuda ps ve illustrator calıstırdım ps 8 illusturator 11 snde acılıo h ahah hah ahahah
-
zumsuk kolorpaintte bide şeyi dene misal 500x500 resmi küçült 100x100 e sonra tekrar 500x500 haline getir geri al yapma yalnız bi bak bozulma varmı yokmu merat ettim bak şimdi.
-
Ben wine üzerinde photoshop7 yi sorunsuz çalıştırdım, fontlarda sorun yaşatıyor önce fontları atmak mantılı olur, photoshop8cs'i yükledim fakat çalıştıramadım. Gördüğüm kadarıyla macromedia'nın programları en az sorunu veriyor. Benim Wineye yüklü diğer programlarım: ofis2000, dwmx, phpstudio, flashmx, winzip, winrar, filzip, java virtual machine, vbruntime, nero6, easyrecovery, partationmagic, mplayer klasik, bsplayer, cccp codec pack, picasa, mirc, ie5.5, ie6, iss4, cs1.6, red alert2, desperados, genesis sega emulatörü, filezilla, gerekli service packler vs. vs. Ben wine yerine genelde sanal makine kullanmayı tercih ediyorum daha sağlıklı oluyor donanım gücü iyiyse sanal makine daha verimli. Linuxla internete çıkıp winxp yi emülatörden açıp ms sitesine bağlanıp update yapmak ilginç bir duygu. Umarım birgün tüm sistemler Linuxa yüzde yüz uyumlu hale gelir de microsoft ürünlerine mahkumiyetimiz biter.
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk kolorpaintte bide şeyi dene misal 500x500 resmi küçült 100x100 e sonra tekrar 500x500 haline getir geri al yapma yalnız bi bak bozulma varmı yokmu merat ettim bak şimdi.
-----------------------------kolorpaintte denedim oluyor.Yani bozulma oluyor.
-
oerana:
şu sanal makinaolayını nasıl kuracaz lazım oluyor arada bir windows programları 2 saat çık geri gel olmuyor..
ayrıcaa4tech: windows ve ps apralıda biz mi bilmiyoruz :D
--
gece xorg.conf larda sorun wardı destek talebinde bulunduk adamlar " sudo pisi up " diesölediler sölemez olaydılar o ne ya 500mb paket indirdi kotayı deştik :D bu linux özgür yazılımdır ama gel görki türkyiede değidlir... türktelekomla anlaşması yoksa bende bişi bilmiyorum...
-
gimp için bir eklenti vardı,görünüşü ps'ye benzetiyordu ve ismini hatırlamıyorum ama galiba gimpshop idi,(ama tam hatırlamıyorum ismini)
-
Evet adı gimpshop. Gimp im menülerini ps ye alışmış olanlar için ps düzenine getiriyor. Wine la sanıyorum günümüze en yakın olan sürümlerden ps 7 düzgün çalışıyordu. Sanal makina olayı da var ama düşününce neden win.. için olan bir programı linuxta çalıştırmak için kasasınız ki! Eğer ps de ilerlemek istiyorsanız windows ta kalmak daha mantıklı, ha şöyle bir durum olur grafik olayınıa daha yeni el atacaksınızdır linux hevesinizde varsa gimp vb. ile linux altında kendinizi geliştirmeye başlarsınız. Hiç birinin birbirinden eksiği ya da çok fazla bi artısı olduğunu düşünmüyorum (ps ve gimp için diyorum) sadece alışkanlıklarrın yerini doldurmak biraz zor oluyor. Belki windowstan linuxa geçenlerin zorlanmasının en büyük nedeni de bu (linux zor değil yani). Mesela ben windowstayken 3d tasarım yapabileceğim programlarla hiç çalışmamıştım bu yüzden linux altında blender prog. ile çalışınca pek bi sıkıntı yaşamadım. Ama windows ta diğer programlara alışanlar alternatif bir programla karşılaşınca kendi alıştıkları arayüzü, kısayolları vb. aramaya başlıyorlar. Sonuçta karar sizin ama bence illa windows programlarını linux ta çalıştırıcam diye kasmayın!