folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Parmak Uyuşması Sebebi Nedir?

Parmak Uyuşması Sebebi Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    deltaforce bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    kazasker1 bunu yazdı

Diyabetin etkilerinden bi tanesi de el ve ayak parmaklarındaki uyuşmadır. HbA1c tahlili yaptırmanız, şeker hastası olup olmadığınızı belirleyecektir ki, ailenizde özellikle baba soyunda varsa genetik olarak sizin de  şu anda ya da ilerde bu hastalığı yaşamanız kuvvetle muhtemeldir.

Parmaklarda uyuşma, yukarıdaki mesajlarda da yazıldığı gibi kalp ile ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir. Kardiyoloji servisine görünmeniz iyi olur.

Uyuşukluk hissi, yine yazıldığı gibi sinir sıkışması ve hatta daha ileri boyutta boyun fıtığına kadar araştırılması gereken bir unsurdur.

Her halukarda erken önlem almanız bakımından önce Endokrinoloji, sonra Kardiyoloji ve en son da Nöroloji olmak üzere bir di testten geçmeniz gerekiyor.  (Endokrin yerine dahiliyeye de git derler baazen, evet dahiliyeciler de şeker konusunda bilgili insanlardır ama ekdokrinciler özellikle bu işin eğitimini alan adamlardır, ikisini karıştırmamak gerek. Konu şekerse adres endokrindir)

hocam ınternette eger diyabetse ayak parmagında uyusukluk olabılır yazmıslar.Bide bendeki çok az bi uyusukluk.Diabet belirtilerininde cogu yok Allaha sukur.

Hocam lütfen sağlık konusunda internete çok güvenmeyin. Çok yanlış bilgiler olabiliyor. Elde de olabilir ayakta da. Ayrıca diyabetin semptomları ortaya çıktığı zaman zaten hastalık çoktan başlamış oluyor. Lütfen internetteki her bilgiye itimat etmeyin. Hekiminize danışın..

Biraz tuhaf gelebilir ama ben diabet hastasıyım :) Yazdıklarımsa hem kendimde yaşadıklarım, hem de kendi doktorumun bana dediklerinden ibaretti. Neyse önemi yok. Sonuçta burda bilginin paylaşılması önemli..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Antidepresan alıyorsan uyuşur, ben şu sıra 2x cymbalta 1x cedrina çakıyorum, parmaklar kafa, bilekler, tüfek her yer uyuşuk.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bendede oluyor arada. serçe parmağımın yanındaki parmakta oluyor genelde.

1-2-3 gün sürdüğü oluyor. nadir oluyor ama arada oluyor. pc başında çok oturmaktan olduğunu düşünüyorum.

sünger topum var uyuştuğu dönemlerde onu sıkıp bırakıyorum zamanla geçiyor.

işin piç tarafı uyuşunca hissetmemen lazım. ama uyuşunca tüm dikkat orda oluyor daha çok hissediyorsun o bölgeyi.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    Section bunu yazdı

bileğinde karpal tünel sendromu(sinir sıkışması) olabilir mi acaba? bende var mesela fazla pc kullanımından dolayı, arada sırada sağ elimdeki 2,3 parmak uyuşuyor sallayınca geçiyor :D hard reset yani

sıkışmayı engelle maksimum bir bir buçuk aydan geçmesi lazım... bilek dirsek ve omuzlarındak bsakıya dikkat hocam. Günlük iki bardak ılık su iç lifli gıdalar tüket. hadi geçmiş olsun :D

Hayırlısı...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı
    deltaforce bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    kazasker1 bunu yazdı

Diyabetin etkilerinden bi tanesi de el ve ayak parmaklarındaki uyuşmadır. HbA1c tahlili yaptırmanız, şeker hastası olup olmadığınızı belirleyecektir ki, ailenizde özellikle baba soyunda varsa genetik olarak sizin de  şu anda ya da ilerde bu hastalığı yaşamanız kuvvetle muhtemeldir.

Parmaklarda uyuşma, yukarıdaki mesajlarda da yazıldığı gibi kalp ile ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir. Kardiyoloji servisine görünmeniz iyi olur.

Uyuşukluk hissi, yine yazıldığı gibi sinir sıkışması ve hatta daha ileri boyutta boyun fıtığına kadar araştırılması gereken bir unsurdur.

Her halukarda erken önlem almanız bakımından önce Endokrinoloji, sonra Kardiyoloji ve en son da Nöroloji olmak üzere bir di testten geçmeniz gerekiyor.  (Endokrin yerine dahiliyeye de git derler baazen, evet dahiliyeciler de şeker konusunda bilgili insanlardır ama ekdokrinciler özellikle bu işin eğitimini alan adamlardır, ikisini karıştırmamak gerek. Konu şekerse adres endokrindir)

hocam ınternette eger diyabetse ayak parmagında uyusukluk olabılır yazmıslar.Bide bendeki çok az bi uyusukluk.Diabet belirtilerininde cogu yok Allaha sukur.

Hocam lütfen sağlık konusunda internete çok güvenmeyin. Çok yanlış bilgiler olabiliyor. Elde de olabilir ayakta da. Ayrıca diyabetin semptomları ortaya çıktığı zaman zaten hastalık çoktan başlamış oluyor. Lütfen internetteki her bilgiye itimat etmeyin. Hekiminize danışın..

Biraz tuhaf gelebilir ama ben diabet hastasıyım :) Yazdıklarımsa hem kendimde yaşadıklarım, hem de kendi doktorumun bana dediklerinden ibaretti. Neyse önemi yok. Sonuçta burda bilginin paylaşılması önemli..

o zaman ben bi daha olursa gideyim doktora.

Toplam Hit: 4559 Toplam Mesaj: 36