Part Time Calısmada Saglam Bır Kaynak Lazım Arkadaslar?
-
tamamda normalde ben yasayı soruyorum yasada öyle haftalık izin vermeme gıbı bır hakları varmı?
-
Yasayı tam olarak yazamam ama basit bir hesap yaparsak :
Part - Time çalışan bir kimse haftada 30 saat çalıştırılabilir. Sen günde 3 saat çalışıyorsun
3x7 = 21 saat yani sana izin vermeden haftanın 7 günü 4 saat çalıştırabilirler. Kısmi çalışan işçiler için ayrıca haftalık tatilden bahsedilmiyor. 4857 sayılı yasanın 13. maddesini araştırabilirsin.
"İşyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışma kısmi süreli çalışmadır." -
bloodmage bunu yazdı:
-----------------------------
Yasayı tam olarak yazamam ama basit bir hesap yaparsak :
Part - Time çalışan bir kimse haftada 30 saat çalıştırılabilir. Sen günde 3 saat çalışıyorsun
3x7 = 21 saat yani sana izin vermeden haftanın 7 günü 4 saat çalıştırabilirler. Kısmi çalışan işçiler için ayrıca haftalık tatilden bahsedilmiyor. 4857 sayılı yasanın 13. maddesini araştırabilirsin.
"İşyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışma kısmi süreli çalışmadır."
-----------------------------yaa tamam hocam sizide anlıyorum ama siz beni anlamıyorsunuz ben hafta ici 4 gun 3 saat calısıyorum 7den 10 a kadar ama hafta sonu c.tesi gunu saat 14.00de gıdıyorum 22.00de gelıorum pazar gunu 10.00 gıdıp 22.00de gelıyorum. buna göre yorum yapın lutfen?
ve ben bu iş yerine mahkeme acsam ne kadara maal olur ücret talep edılırmı nerden nsl acabılırım?
-
yaw kımse bılmıyormu hukuk kımse yardımcı olamıycakmı aloooooo
-
siz daha AQ Partisine oy vermeye devam edin daha neler gelicek basımıza bu arada yeni yasa ya göre işçi denemede 4 aya çıkmış...adam sizi yeni yasaya göre 4 ay deneme yapabilecek
-
discoteam_487 bunu yazdı:
-----------------------------
siz daha AQ Partisine oy vermeye devam edin daha neler gelicek basımıza bu arada yeni yasa ya göre işçi denemede 4 aya çıkmış...adam sizi yeni yasaya göre 4 ay deneme yapabilecek
-----------------------------amk aq partısının zaten ben ne dıyom sen ne dıyon hoca yaa
-
kanunu tam bilmiyorumda mesela ben bi part- time bir yere başvurdum bana çalşıma sistemini şöyle anlattılar.
1 haftada 30 saati doldurmak zorundasin günde 6 saat çalışacaksin sabah 10 dan aksam 4 e kadar haftasonlari ful time çalışman gerekiyor ama yine 8 saatten sonrasi mesai olarak geçicek birde hafta içi 1 gün izin kullanabilirsin dediler.
ama tekrar söyliyeyim kanuni kurallari bilmiyorum fakat anladiğim kadari ile işyerinin yoğunluguna göre çalışma sistemine göre de part-time çalişan elemanlarının çalışma saatlerini ayarliyor.