Pasaport Hakında.
-
RaAmLis bunu yazdı
Hocam 6 aydan düşükse vize vermiyorlar ama vizen varken süre 6 ay altına inmişse ülkeye girişte sıkıntı olmuyor. Ama sen vizesiz tur diyorsun öyle bir durumda prosedür nasıl işliyor bilemem. Gideceğin ülkelerdeki türk konsolosluklarını arayıp bilgi alabilirsin sıkıntı olup olmayacağını en iyi bilgiyi onlar verir.
Bu arada 6 ay ile 10 yıllık arasında neredeyse fiyat farkı yok hocam 6 aylık alarak çok büyük hata yapmışsın. Bu arada tur ile gittiğin için konaklayacağın yerler gidiş dönüş tarihlerin biletlerin hazırdır onları da gösterdiğin sürece sıkıntı yaşaman çok düşük bence ama sen işini garantiye al iyice soruştur ya da daha tarih varken pasaportun süresini uzattır.
Cevaplar için teşekkürler ben hiç riske almadan süreyi uzatacağım
-
1 yıldan aşağı olan pasaportları çoğu ülkeler kabul etmiyor hocam.. 10 yıl çıkart bir daha harç març uğraşma.. Her yıl harçlara zam geliyor zaten :) benim en son 5 yıllıktı süresi bitti 10 yıllık aldım. Nasipse perşembe günü 1,5 aylığına suudi arabistana gidiyorum :)
-
-
CorretzA bunu yazdı
Öğrenci pasaportu mu çıkarmak mantıklı normal pasaport mu ?
Paran yoksa cok mantıklı.
-
hocam vizesiz seyahat ettiğin ülkelere ekstra güvenlik olmuyor yani senin apis bilgilerini genelde incelemiyorlar. ancak yurt dışında ülkeye girerken memur seni kabul etmeyip deport edebilir.
jolly i arayıp seyehat edeceğin ülkerin bilgilerini sorgulayabilirsin belki uzun süreli pasaport alman gerekmez.
@kaan hocam pasaport süresi başvuruyu etkiliyor mu ki?
sonuçta pasaportun zamanı dolsada yeni ve eski pasaportun yanında olunca vize eski pasaportta yapışmış olsada kabul görüyor. hatta çok seyehat eden kişilerin genelde 2 pasaportu oluyor yanında
-
-
Gidip uzattirabilirsin en azından 5 yıllık al. Tabi 10 yıllık en iyisi. 6 aylık başına iş açar benden söylemesi. Artık kimse kabul etmiyor. Yurtdisi Öğrencilerine dahi son 6 ay kaldığı zaman pasaport uzatttirin vize veremeyiz talimatı gidiyor.