Pasaportla Telefon Kaydı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

y.dışından iphone 5 geldi onu kayıt ettireceğim, bir arkadaşın akrabası umreden gelmiş, ama adam baya yaşlı, onu uğraştırmak istemiyoruz ve onsuz işleri yapmak istiyoruz.

Ben daha önce kendim kayıt yaptırmıştım, kardeşimin telini de bir adamın pasaportunu kullanarak kayıt ettirdik ama nasıldı hatırlamıyorum.

şimdi vergi dairesine gidip harç yatırırken pasaport sahinin kimlik numarasıyla yatıracağız sanırım

iş bundan sonra başlıyor, gsm operatoru bayisine pasaport sahibi olmadan (onun oğlu yanımızda olabilir) kayıt yaptırabilir miyim? ya da bende e-devlet şifresi var 

buraya adamın pasaport bilgilerini yazsam problem olur mu gsm operatoru bayilerine gitmeden halledebiliyor muyum? ama malum e-devlet benim üzerime olduğu için bir sıkıntı çıkar mı ? var mıdır fikri olan

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

adamın e devletı ıle yapacaksın

denesen bıle yapaman kendı e devletınle olakı bı sekılde yaptın 1 ay ıcınde kayıt duser

sıralama su

malıyeye gıtmene gerek yok bankaya yada onlıne banka subesınden de adamın tc ıle yatıracaksın

2. adımda artık vodofone turkcell avea her bayı yapamıyor zaten kayıt ısını sıkıya bazıları yapabılıyor

o ısn de kolayı  pasaport unu kullanıcagınız sahıs adına e devlet sıfresı almak ve kaydı onlıne yapmak

kady tarafından 20/Haz/13 22:50 tarihinde düzenlenmiştir

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

e-devlette kayıt yaptırsanda pasaport sahibi üzerinden yaparsın hocam yoksa reddebilirler.. Telefoncuya gelince evrak çıktı alınacak o evrağı imzalarken pasaport imzasıda aynı olacak bilişim teknolojilerinde kontrolden geçerken pasaport imzası ile evrak imzasını karşılaştırıyorlar aynı çıkmazsa telefon kayıt işlemi kabul olmuyor bu tür sıkıntıları yaşayanlar oldu.. evrağı çıktı alıp pasaport sahibine imzalatıp telefoncuya teslim edebilirsin hocam. son olarak telefoncuda hem pasaport sahibinin hemde telefonu kullanacak farklı kişinin telefon numarasınıda istiyor ben kayıt yaptırırken telefonu kullanacak kişinin telefon numarasınıda kaydetmem gerekli dediler hem benim numaramı hemde pasaport sahibinin numarasını aldılar.. telefonculara göre değişebilir tabi. telefonu kaydettirmeden önce vergi dairesine pasaport sahibinin tc kimlik no ve telefonun imei numarasını verip, 115,00 TL yatırıyorsun ordan verilen makbuzu telefoncuya 5-10 TL karşılığı kaydettirirken veriyorsun makbuzu..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

surec2 yilda bir olarakmi devam ediyor?

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

surec2 yilda bir olarakmi devam ediyor?

evet

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@kady, hocam adama e devlet şifresi alacağımıza direk pasaport kaydı için götürürüz, maksat adamı rahatsız etmemek..

@essan, söylediğin mantıklı hocam, belgeyi alıp adama imzlatıp tekrar götürmek..  azcık kafam karışık ben anladığımı anlatayım doğru mu değil mi

söyler misiniz

- vergi dairesinde yada bankalarda imei numarasıyla birlikte adamın tc kimliğine 115 tl yatırmak

- bir bayiye pasaportla gidip adamın bilgilerini kullanarak kayıt yaptırmak ama imza atmamak

- o belgeyi adama imzalatıp tekrar geri getirip kayıt işlemini tamamlamak

bu mudur olay

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@kady, hocam adama e devlet şifresi alacağımıza direk pasaport kaydı için götürürüz, maksat adamı rahatsız etmemek..

@essan, söylediğin mantıklı hocam, belgeyi alıp adama imzlatıp tekrar götürmek..  azcık kafam karışık ben anladığımı anlatayım doğru mu değil mi

söyler misiniz

- vergi dairesinde yada bankalarda imei numarasıyla birlikte adamın tc kimliğine 115 tl yatırmak

- bir bayiye pasaportla gidip adamın bilgilerini kullanarak kayıt yaptırmak ama imza atmamak

- o belgeyi adama imzalatıp tekrar geri getirip kayıt işlemini tamamlamak

bu mudur olay

aynen hocam telefoncuya hatırlat bu telefonu ben kullanacam diye senin numaranıda kaydeder orası sorun olmaz derse tamamdır..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam numara problem olmaz sanırım, telfon zaten simkilitlymiş (isviçre orange ) onu kırdırıyorum 3-7 gün süre verdiler, kendi turkcell hattımı

kullanacağım ona göre de yeni hat almam gerek ya da hattı küçülteceğim..

çok sağolasın bilgilendirmeler için

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam numara problem olmaz sanırım, telfon zaten simkilitlymiş (isviçre orange ) onu kırdırıyorum 3-7 gün süre verdiler, kendi turkcell hattımı

kullanacağım ona göre de yeni hat almam gerek ya da hattı küçülteceğim..

çok sağolasın bilgilendirmeler için

kendin küçültmek yerine nano sim kart alacaksın onun fiyatıda yaklaşık 12-15 TL civarında hocam. kendinde küçültebilirsin ama uğraşmaya değmez.. kendin küçültürsen saçma gelecek ama elektron kısımlarının bir kısmı kesilirse 3G ile tam verim alamayabilirsin bu yüzden nano sim kart al geç..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evt dediğin kartı almayı düşünüyorum ama hat benim üstüme değil vermediler bana, adam dediki keselim kartı ama çalışmayabilir v.s. gibi şyler

söyledi korkuttu beni :) olmadı hat sahibiyle gidip alırım teşekkürler 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

evt dediğin kartı almayı düşünüyorum ama hat benim üstüme değil vermediler bana, adam dediki keselim kartı ama çalışmayabilir v.s. gibi şyler

söyledi korkuttu beni :) olmadı hat sahibiyle gidip alırım teşekkürler 

adama kagıdı evde imzalatma işi yaş... ben yazıyorum ama sen gene deneyeceksin önemli degil ama yapaman :)

adam ya bayii ye gidecek yada postahaneye hangisi yakınsa

yakın zamana kadar saydıklarınızı ve saymadıklarınızı yapabılırdınız ama sımdı gecici kayıt hikayeleri yuzunden eşşen zıkı gıbı sıkı tutuyorlar işi

unlock ısını tahribat dısın da yaptırdıysan kaca yaptırdın desem.?

http://profil.gittigidiyor.com/kady
Toplam Hit: 1663 Toplam Mesaj: 14