Paypal Üzerinden Para Kazanma
-
Bahsettiğin kart döndürme işlermi şöyle oluyor.
Adam kartından 1000 tl çektiriyor ve bunu 12 takside böldürüyor,yani sanal bir alışveriş oluyor.
Benim bir telefoncu arkadaşım yapıyordu bu işi,dükkanından telefon satmış gibi pos makinasından 1000 tl çekiyor ve 12 takside bölüyor.
Arkadaş gidip parasını direk bankadan çekiyor,banka pos makinasından çekilen para için 40 tl avans kesiyor geriye kalıyor 960 Tl,kalan paradan da arkadaş 50 Tl kesiyor geriye kaldı 910 Tl, bu parayıda kart sahibine veriyor.
Kart sahibi nakit eline geçen 910 lira parayı bankaya 12 taksitle ayda 83 tl olacak şekilde ödüyor.Sen bu taksit işlemini paypay üzerinen yapabilecekmisin ?
Adamın eline çektiğin parayı direk vermen bir anlam ifade etmez çünkü,senin onu takside bölmen lazım,yoksa eleman kredi kartı ile bu senin yaptığın işlemi ATM den de yapabilir.
-
paypalin nakit kart tam olarak anlayamadım.konuyu bilen biri az anlatsa
-
manfolder bunu yazdı
paypalin nakit kart tam olarak anlayamadım.konuyu bilen biri az anlatsa
hocam senin kredi kartın var. 1000 TL limiti var , ama sen istiyorsun ki elimde nakit para olsun veya kredi kartı limitim benim banka hesabıma geçsin. Bu sefer senin karşına bir kaç seçenek çıkar.
Standart yöntem altın vs alıp postan geçip altını satıp veya altıncıya komisyon verip parayı nakite çevirmektir. Zaten bu yöntem komisyon ödenmese bile zarar ettirir çünki bankaların en az %2.5 gibi bir faizi var standart.
Neyse onu geçelim. Arkadaş istiyorki istediğim kredi kartından para çekeyim kendi hesabıma atayım. Bir bankayla anlaşıp sanal pos almadıgı için yine o kuyumcular gibi aracı kullanması gerekecek burada işin içine paypal , sanalpazar , gittigidiyor vb. internetten satış siteleri devreye giriyor.
Her sitenin kullanım politikası ve komisyonu farklı , fakat kendi sanal pos un olmadıgı sürece bunların hiç birinden parayı aynı gün çekemezsin. Örnek paypal dan Türkiye bankalarına para çekmek ortalama 4 gün (3-7 gün arası) sürüyor. Yani malı sattıktan bir kaç gün sonra ve üstüne komisyon ödeyerek paranı alıyorsun.
yapılması gereken şey basit.
paypal veya moneybookers veya benzeri bir sistemin (payu ,paymentwall etc. ) e-posunu yani ödeme sayfasını web sitene veya bir sayfaya entegre edip müşterinin kart bilgileri ile kendi kendine ödeme yapacak. Parayıda bir kaç gün sonra hesabına geçirebilecek.
PanxeR tarafından 23/Nis/14 23:23 tarihinde düzenlenmiştir -
misal paypal hesabindan baska hesaba para yolluyorsun.bunu kredi kartından yapar degilmi. limiti kart kadarmı.yollama parası ne alır
sansar55 tarafından 24/Nis/14 03:11 tarihinde düzenlenmiştir