Pc Açılmıyor
-
sa müritler şimdi pci açıyorum asus anakart resmi geliyor pc ondan sonra donuyor ne ilerliyor nede bir şey ilk başkta dedim bios kitlenmiştir bios pilini çıkardım ve bios u resetledim sonra pc açıldı 3-4 gün kullandım aynı sorunu bir daha yaptı ilk hdd dir dedim format atayım dedim pci açtım ama gene asus yazısı geldi dondu kaldı bios pilini çıkardım taktım bana mısın demedi yine öyle dondu hdd i söktüm başka pc e taktım çalıştı ram i söktüm başka pc e takdım yine çalıştı(ki hala kullanıyorum) ekran kartınıda denedim oda çalıştı nedir anlayamadım gitti acaba ankartdamı sorun var yada işlemcide ilgilenlere şimdiden ty
ayrıca pc nin özellikleri : asus m3a78 anakart
amd 5200 işlemci
kingston hyperx 1gb 800mhz ram
gforce 8500 ekran kartı
-
hardiski diğer makineye ikincil harddisk olarak yani flash bellek takar gibi mi taktın hocam ?
-
aynı sorunun tıpkısının aynısı benimde başıma geldiydi. walla işin kötü yanı sorunun nerede olduğunu da anlayamıyorsun bi arkadaşım vardı kurcaladık kurcaladık olmadı. aradan bi zaman geçti tam anakarttı garantiye yolluyordum ki arkadaşım "Bi daha deneyek lan olur belki " dediydi ve olduydu böyle de saçma olduydu ama bizim tahminimiz ram slotları. oraları fazla kurcaladıydık. tahminimce ordan kaynaklıdır.
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------
hardiski diğer makineye ikincil harddisk olarak yani flash bellek takar gibi mi taktın hocam ?
-----------------------------yok normal tek
-
Hdiskin power kablosunu söküp bilgisayarı açrmısın? bakalım ne olacak ekran nereye kadar gidecek?
-
ha bi de f disk ten sonra tümden düzeldiydi bilgisayar.. belki işine yarar bu bilgiler..
-
amd 4200 var bende de aynı sorun bende de oldu ramları cıkardım metal yerlerini elimde sildim geri taktık duzeldi bide sen dene istersen umarım ise yarar..
-
HDD ve Optik sürücülerin kablosunu çıkarıp BIOS ekranını geçiyormu bir dene.Eğer hala BIOS'da çakılıyorsa RAM'lerde problem vardır.
-
aynı anakattan bendede var aynı sorunu bende yaşamıştım sorun power supplay den kaynaklanıyor bu anakartlar minimum 350wat gerçek güç kaynagı istiyor yani piyasada satılan ucuz ve bi okadar dandik güç kaynakları bu soruna yol açıyor ben 480wat power taktım yaklaşık bir sendir sorunsuz çalışıyor sorunu asus un resmi forum larında da araştır yine aynı cevabı alırsın
-
Bıosa ayar çekmişmiydin?
-
dün benimde başıma geldi anakart ekranı gelip bekliyodu öyle
ram yanmıştı bende sökünce 1 tanesini problem kalmadı