folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder PC Arızası - Aniden Kapanıyor? - Yardımcı Olabilecek Tamirci Mürid?

PC Arızası - Aniden Kapanıyor? - Yardımcı Olabilecek Tamirci Mürid?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

bilgisayarı açtığım zaman güç ledi flash yanıp (1 kere yanıp sönerek) o şekilde yanıyor. sanırım bu hata kodunu tanımlıyor. sonra da 2 3 sn sonra ekran gelmeden kapanıyor. belli olmuyor ama arada şebekeye bağlı değilken açılıyor ve ekrana bios ile alakalı bi kaç hata veriyor, videolara aldım. yükleyip atıcam. 

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Pildeyken mi

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

çalışıyor diye sevinmiştim ama kahretsin ki yine kapandı pc. 

@ayhun çok fazla sekme açmıştım, 2 fanı da açtım, sıcaklık değerleri 55-75 arasında değişiyor (işlemci), ekran kartı 40-50 galiba dediğiniz gibi işlemci de var bi haltlar. ama aida64de böyle bi sıkıntı görünmüyor. bunu nasıl gözlemleyebilirim. 

Hoca sen dedigimi yap cozum olur

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Böyle hataların büyük oranda sebebi güç beslemesidir.

Pil sökülüyorsa, pili söküp sadece şarj aleti ile deneyebilir misiniz? Şarj aletinin düzgün çalıştığını varsayıyorum.

Şarj aletini test etmek içinse, alet yük altındayken avometre ile ölçüm yapabilirsiniz. Doğrudan ölçüm, aletteki bozukluğa göre, yanlış sonuçlar verebilir.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Bios ayarlarinda cpu icin sicaklik ayari varmi bakarmisinn. Su dereceye gelince sistemi kapat gibi bir ayar varsa onu sifirla. 

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Hep aynı prize mi takıyorsun? Muhtemelen çözüm olmayacak ama farklı bir oda farklı hat üzerinde bir prizden denesene :)

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Kapandiginda pili cikarip acmayi denedin mi hocam ? Yani pil cikip sekilde ve prize takli olsun.

Bunu kapandiktan hemen sonra denedin mi ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

hocalar sağolsun yazdıklarınız için, sandık derken şimdi de evi dağıtıyorum yazamadım. 

biosta ısı ayarı göremedim. ama dediğim gibi pc ilk açılırken bile yapabiliyor bunu. 

https://photos.app.goo.gl/rXCbTgxpveqSumZ28

buradaki videolarda sorunu gösterdim, yaptığım denemeleri de paylaştım. 

nasıl denedim;

- sadece pille

- plisiz şebekeyle

- pil varken şebekeyle

- ramleri değiştirdim, sadece biri varken denedim. Ne olacak bilmiyorum ama

- bios pili için (son videoda değindim) hata gösteriyor, sıfır pil taktım. 

- başka bi adaptör denedim ama sonuç aynı. 

- farklı prizi tam olarak denemedim, onu da deneyeceğim. ama 3 senedir kullandığım prizde bu sorunu yaşıyorum

banneduser tarafından 30/May/23 18:59 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Ek olarak: iki fan da çalışıyor normalde, açılırken sadece sağdakini çalıştırıyor sanırım, sebebini bilmiyorum. bilgisayar açılırsa, iki fanı da tam güçte çalıştırabiliyorum

ride or die..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaqeStorM
    RaqeStorM's avatar
    Erkek

Sa öncelikle hazır konu varken burda bi kaynak yapayım 3 ay oldu yeni bi sistem aldım gece kapattım bi sıkıntısı yoktu ertesi gün işten geldim oyuna girince 10-15 dk sonra siyah ekrana da kalıyor pc discord dan oyundan sesler gelmeye devam ediyor format attım tüm güncel driverlaro kurdum pubg indirmek için aksam saat 23:00 den sabah 7 kadar pc açık bıraktım siyah ekrana düşmemiş hiç saat 8 de uyandım pubg inmişti oyuna girdim 10-15 dk sonra yine siyah ekran aldım 

video aldım yaşadıgım sıkıntıyı

https://youtu.be/YoVVUmaI0Rc

sistem özellikleri

SIVI SOĞUTUCU:

Corsair H150 RGB 360mm Intel ve Amd Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu × 1

ANAKART:

ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI 7200MHz (OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart × 1

RAM:

Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000 MHz RGB CL40 DDR5 Ram (CMH32GX5M2B6000C40) × 1

KASA:

ASUS TUF Gaming GT501 RGB Tempered Glass USB 3.1 Mid Tower Kasa × 1

Toplam Hit: 3536 Toplam Mesaj: 22
laptop ariza pc arıza laptop kapanıyor