folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc Çıldırmış Bir Şekilde Kendini Kapatıyor....

Pc Çıldırmış Bir Şekilde Kendini Kapatıyor....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar öncelikle donanımla ilgili birşeyler veriyim... Ati Radeon (Lanet olsun sana ati :@ ) 9600 kullanıyorum ekran kartı olarak... ezik bi sekilde 1 gb ram im var... hiç birşey yoktu 3-5 güne kadar zaten çok olmuyo anakarta yeni fan taktırmıstım paşa paşa çalışıyordu... ancak su zamanlarda normal pcde gezinme harcinde facebooktan texas holdem poker oynasam bile kendini kapatıyor bu makine... üstelik kapatırkende çaat diye bir ses çıkıyor :D korkmaya basladım... nedir ne degildir bu ısınma sorunu olup olmadıgını nası ögrenicem... benim tahminim ekran kartı çünkü adi bi marka bu ati lanet olsun aldıgım güne... şimdiden teşekkürler

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    Sıcaklık olabilir.. işletim sistemin orjinal değilse ondanda olabilir.. Birde bi bios ayarlarınıı kontrol et.

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    speedfan en ufak birşey açtıgımda cpu yu yanıyor gösteriyor... nası çözebilirim bunu?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    hocam ati ye bok atma bence :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Power supply yetersiz geliyordur.Önceleri yeterli olsa bile tırtlamaya başlamıştır. Veya bozulmuş olabilir..
    anakartın bilgisayarı kapatmasını ve sağlıksız çalışmasına neden olabiliyor birde başka bir power suplly ile dene
    kolay gelsn

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

@ Quetzalcoatl

hocam ati ye bok atma bence :)

----------------------------------------

Aynen katılıyorum hocam.

@ ultrAsker

Hoca o takdırdığın fan hiç olmamış.. Değiştiriver..

İpimle kuşağım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shimarik
    Shimarik's avatar
    Erkek
    Sana benden nacizane bir fikir sen kendin şahsi bu kadar uğraşma bence götür pcni fun aldığın yere bokuda değilse bile fun üzerine at bir bakın taktıktan sonra böyle oldu filan aradan arızasıda ortaya çıkmış olsun.Çok teknik biri değilsen kasma derim.

Bir Programcının Parmaklarının ucunda imkansız diye bişey yoktur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek
    Cpu fazla ısınıyordur yada powersuffly yetersiz geliyodur . güç kablolarını bi kontrol et. ekran kartı fanı calısmıyor olabilir vs. :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    işlemcin ile fan arasında beyaz bi sıvı olması lazım bunu sürdün mü acaba. işlencin yanmaması için kendini korumaya alıp kapatıyo olabilir.

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

narkozMRT bunu yazdı:
    -----------------------------
    işlemcin ile fan arasında beyaz bi sıvı olması lazım bunu sürdün mü acaba. işlencin yanmaması için kendini korumaya alıp kapatıyo olabilir.
    -----------------------------

bişey macunuydu o sanırım o yok bende ama pc biraz eski ve taş gibi çalışıyordu... nese pc yi götüreyim ben en iyisi bakınsın bi hoca oralarda nedir ne degildir...

atiye bok atma diyen arkadaslara sesleniyorum ati ekran kartlarının yüz karasıdır :D forumlarda bu tarz kaçtane konu gördüysem insanların ekran kartı ati oluyor takdiri ilahi :D ben adama götürüp çemkireyim en iyisi ne bu böyle diye... bizim hatta toprak olmayadabilir kısa devre muhabbeti falan etkilermi acaba böyle biseyi?

herkese teşekkür ederim yardımlarından dolayı

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

termal macun o :)

yeni fan taktırdım derken işlemci fanı mı taktırdın

fandan kendinden gelmez o termal ayrı olarak sıkılması lazım sıkılmazsa fanın hiç bir etkisi olmaz

anakartta koruma sistemi war dır belli bir sıcaklığı açarsa işlemci'nin yanmaması için otomatik kapatır.

termal kullanılmadı ise genelde işlemcinin üstünde eski fandan kalma olur. o yüzden takmazlar ama yanlış çünkü fan çıktığı zaman o termalin işi bitiyor yeni takılması gerekiyor. kullanmamışlardır ve anakartın koruma mekanizması gereği kapatıroyrdur.

AMD Rulezzz =)
Toplam Hit: 2436 Toplam Mesaj: 12