Pc Çıldırmış Bir Şekilde Kendini Kapatıyor....
-
Arkadaşlar öncelikle donanımla ilgili birşeyler veriyim... Ati Radeon (Lanet olsun sana ati :@ ) 9600 kullanıyorum ekran kartı olarak... ezik bi sekilde 1 gb ram im var... hiç birşey yoktu 3-5 güne kadar zaten çok olmuyo anakarta yeni fan taktırmıstım paşa paşa çalışıyordu... ancak su zamanlarda normal pcde gezinme harcinde facebooktan texas holdem poker oynasam bile kendini kapatıyor bu makine... üstelik kapatırkende çaat diye bir ses çıkıyor :D korkmaya basladım... nedir ne degildir bu ısınma sorunu olup olmadıgını nası ögrenicem... benim tahminim ekran kartı çünkü adi bi marka bu ati lanet olsun aldıgım güne... şimdiden teşekkürler
-
Sıcaklık olabilir.. işletim sistemin orjinal değilse ondanda olabilir.. Birde bi bios ayarlarınıı kontrol et.
-
speedfan en ufak birşey açtıgımda cpu yu yanıyor gösteriyor... nası çözebilirim bunu?
-
hocam ati ye bok atma bence :)
-
Power supply yetersiz geliyordur.Önceleri yeterli olsa bile tırtlamaya başlamıştır. Veya bozulmuş olabilir..
anakartın bilgisayarı kapatmasını ve sağlıksız çalışmasına neden olabiliyor birde başka bir power suplly ile dene
kolay gelsn -
@ Quetzalcoatl
hocam ati ye bok atma bence :)
----------------------------------------
Aynen katılıyorum hocam.
@ ultrAsker
Hoca o takdırdığın fan hiç olmamış.. Değiştiriver..
-
Sana benden nacizane bir fikir sen kendin şahsi bu kadar uğraşma bence götür pcni fun aldığın yere bokuda değilse bile fun üzerine at bir bakın taktıktan sonra böyle oldu filan aradan arızasıda ortaya çıkmış olsun.Çok teknik biri değilsen kasma derim.
-
Cpu fazla ısınıyordur yada powersuffly yetersiz geliyodur . güç kablolarını bi kontrol et. ekran kartı fanı calısmıyor olabilir vs. :D
-
işlemcin ile fan arasında beyaz bi sıvı olması lazım bunu sürdün mü acaba. işlencin yanmaması için kendini korumaya alıp kapatıyo olabilir.
-
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------
işlemcin ile fan arasında beyaz bi sıvı olması lazım bunu sürdün mü acaba. işlencin yanmaması için kendini korumaya alıp kapatıyo olabilir.
-----------------------------bişey macunuydu o sanırım o yok bende ama pc biraz eski ve taş gibi çalışıyordu... nese pc yi götüreyim ben en iyisi bakınsın bi hoca oralarda nedir ne degildir...
atiye bok atma diyen arkadaslara sesleniyorum ati ekran kartlarının yüz karasıdır :D forumlarda bu tarz kaçtane konu gördüysem insanların ekran kartı ati oluyor takdiri ilahi :D ben adama götürüp çemkireyim en iyisi ne bu böyle diye... bizim hatta toprak olmayadabilir kısa devre muhabbeti falan etkilermi acaba böyle biseyi?
herkese teşekkür ederim yardımlarından dolayı
-
termal macun o :)
yeni fan taktırdım derken işlemci fanı mı taktırdın
fandan kendinden gelmez o termal ayrı olarak sıkılması lazım sıkılmazsa fanın hiç bir etkisi olmaz
anakartta koruma sistemi war dır belli bir sıcaklığı açarsa işlemci'nin yanmaması için otomatik kapatır.
termal kullanılmadı ise genelde işlemcinin üstünde eski fandan kalma olur. o yüzden takmazlar ama yanlış çünkü fan çıktığı zaman o termalin işi bitiyor yeni takılması gerekiyor. kullanmamışlardır ve anakartın koruma mekanizması gereği kapatıroyrdur.