Pc Donma Sorunu
-
Arkadaşlar bende lenovo laptop var ama sürekli donma sorunu yaşıyorum nedenini bilmiyorum hiç bir bilgim de yok çok fazla anlamam açıkçası bana önerebilecekleriniz neler böyle çok sağlam programlar var mı bildiğiniz onarma filan yada sorun her neden kaynaklaıyorsa onu aşmak için şimdiden teşekkür ederim ha bu arada laptopta wista kurulu
-
Pc sistem özelliklerinide yazsaydın ya hoca
-
he pardon onları unutmuşum :D
intel cure 2 duo 2ghz işletim sistemi
ram 2 gb
vista home basic sp2
-
Bilgisayarınızı çeşitli nedenlerden donabilir, ama işlemciniz ve raminiz bu pc için uygun ayrıca vista ağır bir işletim sistemi donanımsal donma olabilir çalışan zararlı yazılımlar kaynaklı donma olabilir bide donma derken mesela pclerde açılır açılmaz donma yaşanıyorsa işlemci fanı çalışmıyordur vb. yani böyle açıklayıcı olmamış yardım etmek zor. İi çalışmalar
-
Hocam xpden şaşmıyacaksın bas fotmatı yemişim vistasını ya o zmaan daha iyi olur :D
-
Shimarik bunu yazdı:
-----------------------------
Bilgisayarınızı çeşitli nedenlerden donabilir, ama işlemciniz ve raminiz bu pc için uygun ayrıca vista ağır bir işletim sistemi donanımsal donma olabilir çalışan zararlı yazılımlar kaynaklı donma olabilir bide donma derken mesela pclerde açılır açılmaz donma yaşanıyorsa işlemci fanı çalışmıyordur vb. yani böyle açıklayıcı olmamış yardım etmek zor. İi çalışmalar
-----------------------------hocam şimdi normal açılıyor çok hızlı değil tabi ama açıldıktan sonra kasma olmuyor ama böyle bir yarım saat sonra filan donma oluyor neden olduğunu bilmiyorum ama bazen daha uzun süre açık kalıyor donmuyor fanla alakalı olduğunu sanmıyorum yani donanımsal olduğunu
-
Çalıştırdıktan sonra prime 95 adlı programla işlemciyi tam yük çalıştırın. CPUID HWMonitor ile işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına sürekli bakın. 60 civarı ise sorun yoktur bu sıcak havalarda . hijackthis raporunu alıp buraya koyarsanız bi analiz yaparız
-
laptop ların büyük bir ısınma sorunu vardır her çözümü dene fanlarını dışardan falan temizle olmadı son çare soğutucu al
-
hocam şuan windows doctor yükledim epey şey buldu filan düzelltti alt sağ tarafı epey küçülttü ama şimdide touch ped kayma özelliğini kaybetti altta da çıkmıyor ama en azından artık donmuyor gibi :)
-
Asi296 bunu yazdı:
-----------------------------hocam şuan windows doctor yükledim epey şey buldu filan düzelltti alt sağ tarafı epey küçülttü ama şimdide touch ped kayma özelliğini kaybetti altta da çıkmıyor ama en azından artık donmuyor gibi :)
-----------------------------touc pad driverini tekrar kurarsın düzelir önemli olan donmasın o sıkıntı değil. sitesinden indir driverini..
-
Asi296 bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar bende lenovo laptop var ama sürekli donma sorunu yaşıyorum nedenini bilmiyorum hiç bir bilgim de yok çok fazla anlamam açıkçası bana önerebilecekleriniz neler böyle çok sağlam programlar var mı bildiğiniz onarma filan yada sorun her neden kaynaklaıyorsa onu aşmak için şimdiden teşekkür ederim ha bu arada laptopta wista kurulu
-----------------------------Yorumları okumadım soyleyen oldumu bilmiyorum... Hacım donanım olarak laptop soğutucular var tabla şeklinde laptopun altina koyuyorsun genelinde 3 fan bulunuyor. Bu sorununu eğerki virus yoksa düzeltecekdir. laptopu yumuşak yüzeyde yorgan gibi veyahult kucakta kullanman işlemcinin ısınmasına neden olacağı gibi ilerleyen zamanlarda donanımsal sorunlar yaşayacağınada delalettir.