Pc Harddiski Dizüstüne Bağlama
-
hocam normal notebooktan söktüğün diski masaüstü bilgisayarına sata ise normal 3.5" diskmiş gibi bağlayabiliyorsun problem yok.
ama 3.5" bi sata diski notebooka içerden takman zor. benim bilgisayarda mesela diskin üzerine ufak bi aparat takıyosun. sata girişlerinin üzerini kapatıyor dişli bi şekil oluyo ucu. onu kasaya yerleştiriyorsun. 3.5" diski o şekilde takamazsın zaten.
garantisi var diyorsun, üst kısmı hiç okuma bile. o linkteki aparatı al işini fazlasıyla görür :) yalnız 3.5" diskler için bi de adaptör gerekiyor linke baktım adaptör dahil değil sanırım alırken konuşursun. veya istanbuldaysan mecidiyeköyde pelikan bilgisayar var bu markanın sağlayıcısı mı bişeyi olması lazım herneyse işte. 40tl'ye almıştım 2 sene oldu sanırım.
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
ne amacla kullanacagini yazarsan aciklayici bilgiler yazabilirim.
dizustundeki verileri yedeklemek amacili mi ?
pc hdd sini dizustu bilgisayarindaki hdd yerine kullanma amacli mi ?
veya ?
-----------------------------pc nin anakartı yandı. dolayısıyla pc harddiskteki verileri dizüstüne almak için.
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------
hocam normal notebooktan söktüğün diski masaüstü bilgisayarına sata < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ise normal 3.5" diskmiş gibi bağlayabiliyorsun problem yok.
ama 3.5" bi sata diski notebooka içerden takman zor. benim bilgisayarda mesela diskin üzerine ufak bi aparat takıyosun. sata girişlerinin üzerini kapatıyor dişli bi şekil oluyo ucu. onu kasaya yerleştiriyorsun. 3.5" diski o şekilde takamazsın zaten.
garantisi var diyorsun, üst kısmı hiç okuma bile. o linkteki aparatı al işini fazlasıyla görür :) yalnız 3.5" diskler için bi de adaptör gerekiyor linke baktım adaptör dahil değil sanırım alırken konuşursun. veya istanbuldaysan mecidiyeköyde pelikan bilgisayar var bu markanın sağlayıcısı mı bişeyi olması lazım herneyse işte. 40tl'ye almıştım 2 sene oldu sanırım.
-----------------------------linkteki adaptör işe yarayacaksa hemen alayım hoca, çok önemli bilgiler var diskte, ya da başka bir anakart bulup çalıştırıcam pc yi ama oda zor. en iyisi bu adaptör galiba.
-
o zaman ide-sata to usb donusturucu isini gorur
-
http://www.hepsiburada.com/bross-3.5-bt3506-su-sata-aluminyum-harddisk-kutusu/productDetails.aspx?categoryid=813&productid=bd84705
bunu alacaksın hdd buna takacaksın olacak harici hdd istediğin bilgisayar usb den bağlayarak kullanabilirsin daha ucularıda var araştırabilirsin