Pc Kafasına Göre Kapanıyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

Herşey normaldi saat gece yarısını az geçiyordu birden pc kapandı şaşırdım.Elektrik kesildi sandım fakat kesilmemişti.İlginç olan bu sefer pc reset atmamıştı kapanıp sessizliğe bürünmüştü.Aldırmadan yeniden çalıştırdım bir süre çalıştı fakat yeniden kapandı :S.2 gündür pc yi açmıyorum makina soğuktur dedim aldırmadım yeniden çalıştırdım.Aradan biraz daha zaman geçti yeniden kapandı saat tam 03:00 dı önceden izlediğim filmler aklıma geldi "saçmalama" dedim vurdum kafayı yattım.Ertesi sabah uyandım ve direk pc nin başına geçtim fakat yine aynı şekilde pc kapanıyor.Windows başladığı gibi bazen başlamadan önce bazende hiç açılmıyor :S.Bütün parçları söküp pc yi baştan topladım.Bu işlemden sonra 5-6 saat güzel bi şekilde çalıştı fakat yine aynı şekilde kapanmaya başladı.Acaba sorun ne olabilir ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Yazılımsal Olabilir hoca Format Attınmı ? yada Power daşşaqlı bi powermi ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek
    yazılımsal değil çünkü windows başlamadanda kapandığı oluyor. power 4 yıllık kasyla birlikte aldığım 400w p4 uyumlu :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    hoca makına ateşleme yapmıyor :) sorun ya anakartında. yada powerinde aynısı başıma gelmıstı :) anakartı degıstım düzelmişti ama powerdada olabilme olasılıgı yuksek ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

peki hangisinde olduğunu anlamak için bi yöntem varmıdır? mesela power sup ın sağlam oolup olmadığını nasıl anlarız? az önce 4-5 kere arka arkaya kapandı :(

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    hoca saglam bır donanımla ddeneyerek anlarsın .. onlar yoksa :) biraz zor gibim :
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek

sağlam bi power sup. bulmak lazım :(

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    PSU dandır sorunun , makine kapanmadan evvel çok tiz bir ses çıkarıyormu kapakları açaraktan dinlemeye çalış :] psuyu değiştir sorunun çözülür... UCuz bişey dert etme psu fln 15 20ytl ye made in rpc ler var chinanın moderen versiyonu republic people of china

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek
    iğrenç tiz bi ses çıkarıyor ama kapanmadan önce değil :S yeni çalışırken falan :S neden bozulur bu power sup.?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

hocam aynisi benimde cok önceden basima geldiydi, anakarttan olabilir arkadaslarin dedikleri gibi..

yada fanlari kontrol ettin mi?? sana calisiyor gibi gelsede düzgün calismadigi icin islemciyi yeterince sogutamiyor olabilir, bu yüzdende kici tutusan pc kendini zart diye kapatiyor olabilir.. cossss......

choosing my confessions...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre1095
    emre1095's avatar
    Erkek
    cpu fanında hiç bi sorun yok.kasa kapağına ilaveten bi fan takmıştım onu fazla ses çaıkartmasın diye düşük voltajda çalıştırıyodum.kapanmaya başladıktan sonra arttırdım fakat kapanmaya devam ediyor.anakart konusunda bişey diyemiyorum.
Toplam Hit: 2162 Toplam Mesaj: 12