Pc Ram Değişimi
-
http://www.asus.com/Motherboards/P5LD2VM/ bu anakarta sahibim. pentium 4 3.0 işlemci var.
512 mb ram var. harici ekran kartı yok.Bilgisayarı hızlandırmak için ram almayı düşünüyorum.
Verdiğim linkten baktım mhz 667 / 533 dio ben direk gidip 2 gb DDR2 667 mhz ram alıp taksam sıkıntı olur mu olmaz mı yada hangi ram i alayım.
Linux mint + windows xp kurucam sisteme.
Ayrıca pc 2002 de alınmıs bios güncellemesi yapmam da gerekli değil mi ve bios pilide lazım onu nerden bulabilirim bildiğimiz saat pili mi?
-
ram i 2 yap daha da bişi uğraşma ... işlemci düşük
667 takabilirsin
-
bios güncellemeye gerek yok mu diosun hocam ?
-
2007 versiyon bios var. yazmanı öneririm. ama hiç bios yazmayla ilgilenmediysen, deneme. anakartı uçurursun falan, sonra bizden bilme.
herhangi bir saat pili satan yere git, cr 2032 pil al bi tane. bios pili yerine tak. aynı piller.
667 mhz 2 gb ram al tak. kingstone bulursan iyi olur. sıkıntın olmaz. ama eski ramin ne olduğunu bilmiyorum. 533 falansa onu hiç kullanma. hatta hiç takma. yedek dursun hacı.
-
en sevdiğim problemsiz hala ben buradayım diyen anakartlardan.
muridlerin dediği gibi 2gb ram onu iyi yapar.
dandikte olsa bir ekran kartı bul tak hocam ferah çalışır o anakartlar.
birde bu anakadar windows açııkken birkaç adımda biosu güncellemene izin veriyor.
asus bios updater yazılımını inidir ve son bios dosyasını çak gitsin at gibi çalışır.
-
şuanki ram in frekansı 200 lü bişeydi sanırım.Eski ram i kullanmıycam zaten.Ben o zaman 2 gb 667 mhz ram + cr 2032 pil alayım. Bios güncellemesi yaparken elektrık falan giderse diyerekten tırstım biraz ama belki asus bios updater i deneyebilirim.
-
elektrik tehlikesi asus bios updater in bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra otomatik 37 saniylelik bir bios güncelleme işleminde tehlike yaratır sadece.
ayırca onlarda bir zımbırtı var ne var bilmiyorum bios güncellemseinde bir arıza olursa bir sonraki açlılışında eski biosu geri yüklüyor.
o anakartların bios güncellemesinde pek sorun yaşadığını görmedim ben.
-
Bu anakartta bios güncellemesi daha çok çift çekirdekli işlemci alanlar için gerekli değil mi? Yani ben sadece ram takıcam ya ddr2 ram i bios u güncellemesem dahi tanıyıcak sonucta dimi?
-
Hannibal_King bunu yazdı
Bu anakartta bios güncellemesi daha çok çift çekirdekli işlemci alanlar için gerekli değil mi? Yani ben sadece ram takıcam ya ddr2 ram i bios u güncellemesem dahi tanıyıcak sonucta dimi?
biosu güncellemesende rami tanır.
ama 200 mhz ram frekansın değildir hacım. bordun özelliklerinde 533 ve 667 yazıyosa 200 mhz ne :) yanlış biliyorsun.
-
Everest kurup bakmıstım. ram in mhz 200 lü bişeyler diye hatırlıorum.Tekrar bakarım ama.
-
2gb hi-level 667mhz DDR2 ---------------- 63 tl
1gb kingston 667mhz DDR2------------------ 58 tl
Bunlardan hangisini alayım sizce?