folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc Topladım Alayım Mı?

Pc Topladım Alayım Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı:
    -----------------------------
    cyrpt bunu yazdı:

m3a serısı 1 anakartı gecegun amd 4400 de denedım cok ıyıdı ama phenom sersınde denemedım ne tepkı verırı bılmıyorum ama amd 770 dense 790fx ı secmenı tavsıye ederım. ama su verecgım 2 anakartı kullanmayı cok ısterdım bence dusun derım....

http://www.donanimhaber.com/Sapphire_DFI_calisti_790FX_yonga/6307/haber.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_18503821/tm.htm

hocam gösterdiğin anakartlar 400-500ytl arası beni aşar :)

bula bılırsen 790 fx set kullan ucuzundan :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    hocam fiyatı asırı pahalı. anakartı m2n sli deluxe ile degistir. ramleri 2gb a dusur suan icin 4gb ram gereksiz, tavsiyem ocz platinum xtc, 350w psu ile o pc acılmaz bile, en kotu ihtimal fsp blue storm2 500w al. hdd seagate barracuda .10 320gb ile degistir. ekran kartın 8600gt idare eder ama butcen yeterse 9600gt ile degistir. monitor ve kasa secimi sana kalmıs tabiki. yanlız alacagın kasadaki hava sirkulasyonuna onem ver. dual 12cm fan + 1 egzos fan olsun minimum. islemci sogutucusuda cok onemli, tavsiyem scythe ninja plus.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

amd 9600 quad core - işlemci

4 gb 800 mhz ram

9600 gt sonic palit 512 mb (dx10 destekli) - ekran kartı

gigabyte s series GA-MA69G-S3H - anakart

şu gördüğün 4 parça şeye yaklaşık 900 civarında bir para verdim . senin topladığın sistem ise 1700 ytl . bence biraz pahalı

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hocam sen bu pc ye 1700 Ytl verirsen hayatının hatasını yaparsın bence :) Bu pc etse etse en fazla 1Milyar eder..

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam konuyu açalı baya oldu ben pc yi çoktan topladım.kimse de hata yaptın demesin zerre pişmanlık duymuyorum.

intel q6600 işlemci (3ghz e stok fanla çıkıyor)
    p35c-ds3r gigabyte anakart (1600fsb ye kadar garanti sağlıyor)
    akaza zen kasa(o fiyatta en geniş ve en iyisi buydu)
    500watt highpower psu (gerçek değer verdiği sertifikalarla garantilenmiş)
    sapphire hd2600pro ekran kartı(pek oyunla alakam yok ama bütün oyunları en yüksekte oynuyorum crysis hariç.ayrıca DirectX 10 destekli.)
    4gb ocz 800mhz ram.(bir kaç volt attırıma kadar garanti sağlıyor 10 sene.1066mhzı rahat görüyorum daha fazla zorlamadım)
    samsung 943NWX lcd monitör (8000:1 dinamik kontrast var)
    250gb samsung ncq (16mb önbellek var)
    writemaster dwdrw(çok övdüler bilmiyorum:p)
    Kasa mod için;
    3 tane tt nin 3renkli uv combo fanları var 9cmlik 7cm kalınlığında onlardan aldım.(3500rpm ye çıkabiliyor.kendim su soğutma projesi yapıyorum zaman bulabilirsem tamamlıcam o zaman radyatörler için işe yarayacak.kasanın modu ve su soğutma projesi tamamlandığında yapım süresince çektiğim resimleri paylaşırım.)
    bir tane de turuncu uv boya ve kablo birleştirici aldım.

topladığım bi 3 ay oluyor sanırım.1750ytl gibi bir miktar ödedim.çok araştırdım.donanımhaber de bu işin en usta kişilerine danıştım.fiyat/performans ta o zamanın şartlarında bundan daha üstün bir pc yoktu.eğer donanımı takip ediyorsanız son 3ayda neler değişmiş bilirsiniz.küçümsenicek bir sene olmadı.(q6600 den örnek veriyim 80-100ytl arası bir ucuzlama yaşadı, ramler ise 60ytl ucuzladı.)

Toplam Hit: 3954 Toplam Mesaj: 36