Pc Toplamayı Düşünüyorum Sistem Hakkında Bilgi?
-
nirvana1912 bunu yazdı:
-----------------------------
essan bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle nirvana hocam anakart dışındakiler güzel ama anakartta sana asus tavsiye etmem ilk başlarda hızlı gider sonra yavaşlar.. son çıkan oyunları (crysis, fifa 2008 gibi) ekran kartın götürüyorsa sorun değil ama bana göre nvidia veya ati radeon (directx 10 destekli) almalısın.. veya daha detaylı bir araştırma yapabilirsin..
sıra sana gelelim endi :) sende para bol herhalde napıcan hocam o kadar donanımı eve server falan mı kurucan arabamı alıyorsun :) bütçen ne kadar ona göre bizde tavsiye edelim sana :) sana tavsiyem ona para vermek yerine biraz daha düşür bütçeni veya 2-4 ay daha bekle bilgisayar fiyatları düşünce hemen sipariş verebilirsin :) şimdi o donanıma çok para ödersen bakarsın 5-6 ay sonra yavaş yavaş fiyatlar düşmeye başlar..
essan yorumların için teşekkür ediyorum da neden asus u tavsiye etmedin ve önce hızlı olup sonradan yavaşlama olayı nedir anlayamadım biraz daha açıklarsan çok memnun olucam teşekkürler.
-----------------------------hocam ben daha önce özel şirkette çalıştım. baya bir çok makineden sorumluydum şimdi bu bilgisayarlardan asus marka olan bir bilgisayarda 1 gb lik bir ram bellek takılı sistem o kadar yavaş ki birde gigabayt marka olan anakartta 1 gb lik ram takılı hızlı çalışıyor. yani asus markalı bir anakartta bazı donanımlar uyuşmuyor yani uyuşmuş gibi gösteriliyor.. ilk başlarda hızlı gibi gider ama sonra yavaşlama oluyor. ileride sorun yaşamamak için biraz daha detaylı karşılaştır hocam. hatta sıfırdan format atıp bazı asus markalı bilgisayarlarda 1 gb ram olmasına rağmen kaspersky 7 antivirüs programını götüremedi sistemi acayip yavaşlattı. kaspersky 7 antivirüs programını birde gigabayt markalı anakartta denedim canavar gibi çalışıyor. demek ki asus markada bazı donanımlar uyuşmuyor sanki uyuşmuş gibi gösteriliyor..
-
HighNitro bunu yazdı:
azrail_baba bunu yazdı:
-----------------------------bende pc toplamayı düşünüyom ama donanımdan anlamadıgım için toplayamadım bu işin ehli birisi varsa banada bitane toplarsa sevinirim
4 çekirdekli 1tb hdd 2 gb ram yada 4gb ramli oyunlarda filan zorlanmayacak bi ekran kartlı bilgisayar toplarsa sevinirim:)
ben sana topladım ama iplemedin pek..
Bende topladım ama sağolsun iplmedi :) abi 4 GB Ram günümüz işletim sistemleriyle pek uyumlu değil... 3 küsur GB görür pc onu. -
edit: Pardon iki kere gitmiş.
-
ya aslında yabancı sitelerde vardır ama elimizde şöle sağlam uyumluluk/performans raporları olsa
ona bakarak alsak veya upgrade etsek güzel olur :)
onu da ben mi yapsam biri lafı komadan :)
-
4gb ram hiçbir uyumsuzluk yaratmaz.. 1200 ytl ekran kartı hariç 22" lcd (asus) deli gibi makina topladım ben sana azrailbaba.. hdd lerde 2x500 (raid destekli) bombaydı yani.. :)
-
nirvana1912 bunu yazdı:
CRASH bunu yazdı:
-----------------------------ekran kartını sevmedim. x1650 pro ile 2-3 yıl idare edemezsin. 9600gt 512 mb tavsiye ederim (ama en iyisi 9800 gx2'dir şu anda )
hocam söylediğin ekran kartlarını 200 ytl civarında benim ekran kartına verecek o kadar param yok taş çatlasa 120-130 ytl gibi bi rakam verebilirim bu fiyata en uygun ekran kartı nedir?
-----------------------------XPERTVISION 8600 GT iyidir.
HighNitro bunu yazdı:
4gb ram hiçbir uyumsuzluk yaratmaz.. .............
-----------------------------32-bit işletim sistemleri, bellekleri 3.2 gb aktif olarak kullanabilir. 64-bit işletim sistemi ise sorun yok (gerçi diğer durumda da sorun yok sadece 4 gb tam verim alınamaz)
-
kardeş bu konuda sana en iyi yardımcı olucak kişi benimdir heralm çünkü ram lerimiz ve ekran kartlarımız aynı windows vista tek başına 1 gb kingstone rame 4.5 puan verirken 2gb oeme sadece 4.6 veriyor ram konusunda paran varsa 2 adet 2gb kingstone ram alll oemin içine ediyim kutusu bile yok kingstone ömür boyu garantili oem 2 yıll ekran kartın bir zamanların deli çoçoğu ati şimdilerde ayağa düştü bütün oyunları açarsın o kartla 800*600 medium kalitede hepsini oynatır ama asla 1 yıl daha fazla kullanamazsın sana tavsiyem bizat gözlerim le şahit olduğum ati orta seviyede maliyette 2600xt yüksek düzey 2900xt tavsiye ederimm nvdia 8600gt veya 8800gs dehşet kartlardır 8800 direct x10 ati 3870 alırsan directx 10. 1 desteklidir bilmem anlatabildim mi kolay gelsin.. 2900xt ve 8800 olmasa bile 2600xt ve 8500gs senin alabileceğin fiyatladır a.q 4gb ram uyumszluğu bile çözerrrr