Pc Toplayıcam Önerilerinizi Bekliyorum
-
mrb murider... çizim programları kullanıcagım bi pc topluyucam. autocad 2010, solidworks, 2009, 3dmax vs gibi programları render de yapıcam..
oyun oynamıyıcam amacım bu programları olabildiğince en iyi sekilde calıstırmak. bütcem 2500 tl civarı önerilerinizi bekliyorum -
hoca o parala ne yapiyosun yaw :) saten o programlar öyle ahim şahim degiller flopileri saglam tut göruntu naklan yayin hesabı :) güzel güzel yaparsin işlemlerini
-
AmoR
Sen hiç 3d studio max ile render yaptın mı da o programlar ahım şahım değil diyorsun. Paintte daire çizmeye benzemez. Adamlar 1000$ lık profesyonel ekran kartlarını zevk olsun diye çıkartmışlar zaten dimi. Bizim milletin doğuştan siyasetçi, teknik direktör, din alimi olduğunu biliyordum da artık bilişimci sıfatını da ekleyelim.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------CAnım arkadaşım biz ögrenci insanlariz para yok pul yok o programlari 1998 yapimi pclerde caliştiriyoruz yavaş mavaş ama calişiyor onu ima etdim.
Malum kriz teget gecti arkadaşda boşuna parasini kullanmasın
-
Para bu ara kimsede yok zaten. Adam bütçe ayırmış proje yapacak belki öyle zaman olacak ki yetiştiremeyecek. Parayı kazanırsın ama zaman paradan çok çok daha değerli. Bir render'ı 1 saat beklemek var 15 saat beklemek var.
-
Çok Dogru Diyorsunda Ben demiyorum ki gitsin 750 liraya toplasin 1500 - 1800 filan yapsin idal herneyse adamın konusuda pic etdik ha :) sevgillerle dostum
-
İşlemci:E8500
Ekran Kartı:gtx 260
ama yok daha fazla daha fazla diyosan abartayım az
İşlemci:Q9650
Ekran Kartı:GTX 295 YADA HD 4870 X2
ver coşkuyu
-
en öenmlisi ekran kartı :) bende bişeyler toplamaya çalışıyorum şu an .. oyun oynamıyacagım sadece render alıcağım diyorsan..
Nvidia nın Quadro serisi sadece grafik işleme üzerine :D fiyatları 300 ile 4000 tl arasında değişiyor..
diğer ekran kartları bu serinin resim/video işlemede sunduğu verimliliğe yaklaşamıyor bile..
Birde Nvidia nın GTX serisi var.. GTX 265 ve üzeri kartlarda işini görür..mesala 275..

İşlemci seçimim Amd yada intel biraz bütcene bağlı tabiki..ama i7 akar :P
İşlemci: intel i7 920 - 570TL
Anakart: Gigabyte GA-G41M-ES2L - 440TL
Ekran : nvidia Quadro fx570 - 440TL
Ram : 3x2Gb 1600mhz - 320TL
HDD : 500gb WD 32mb - 100TL
Kasa : Coolermaster 600W - 320TL
------------------------------------------- 2190TL KDv dahil. :)
-
http://www.cpubenchmark.net/ ten işlemci ve ekran kartlarını performans grafiklerini bakıp karşılaştırabilrsin..
ama quadro lar sadece resim/video işleme ekran kartları ona göre.. sonra crysis oynayamıyorum deme..
-
ben direk bunu al derim :W 1 milyarıda cebine kalsın :W
Model
BLAZER H700
İşlemci
Intel® Core® I7 860 İşlemci (2.8 GHz,8MB L2 Ön Bellek)
İşletim Sistemi
Pardus 2009 İşletim Sistemi
Chipset
Intel® P55
Bellek ( RAM)
4 GB DDR-3 1333 MHz Memory
Hard Disk
1 TB SATA2 7200 rpm Disk
Optik Sürücü
DVD-RW Dual Layer 22x
Ekran Kartı
ATI HD4870 1GB 256 Bit Ekran Kartı
Ses Kartı
5.1 channel,Realtek® ALC888
Ethernet
10/100/1000 GL Ethernet kartı
Kart Okuyucu
Multimedia çoklu kart okuyucu
Kasa
Mini ATX/ITX 400W max güç verimli siyah kasa
Klavye
Multi Media Ergonomik Slim Klavye 2xUSB 2.0 Çoklayıcı
Mouse
800 DPI Ergonomik LED'li Optik Mouse
Hoparlör
2.0 2W RMS 180W P.M.P.O Stereo Hoparlör
KDV Dahil 1.614,06 TL
Havale ile 1.549,50 TL
71,31 TL'den Başlayan Taksit / İndirim seçenekleri için tıklayın
-
kaanabak 'ın sistem en mantıklısı. Sağlam fiyat araştırması yaparsan daha uyguna da toplayabilirsin belki. Oyunla işim olmaz çizim yapacağım diyorsan ekran kartınının quadro olması daha iyi.
SivilPadisah
O sistemi o güç kaynağı ile nasıl çalıştırmayı planlıyorsun? Sadece ekran kartı 200W civarı enerji harcar. En az 450-500 w arası enerji gerekir o sisteme.