PC"M Çok Ağır Çalışıyor.
-
Öncelikle PC özelliklerini sayayım:
- Windows XP SP 2
- Intel Pentium 4 3 GHz
- 1.5 GB RAM
- NVidia GeForce FX5200 128MB Ekran Kartı
Format atalı fazla bir süre olmadı. (1 ay önce atmıştım sanırım) Bilgisayarı açtıktan sonra hiç bir sorun yok ancak 5-10 DK sonra PC aniden ağırlaşmaya başlıyor, Oyunlarda FramePerSecond 10 civarına düşüyor. Bunun ne demek olduğunu oyun kullanıcıları anlarlar. 10 FPS ile oyunda ekrana yansıtılan kareleri düzgün sıra ile görmek gerçekten mucize.
Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum, Oyun esnasında değil de normal kasma esnasında anakart sıcaklığı 60 derece civarında. Diğer sıcaklıklar 30-20, yani normal.Bilgisayar biraz eski ama PES 3'ü bile kaldırmıyor :)
Virüs olduğunu düşünüyorsanız çok tarama yaptım, virüs diye bir şey yok..
-
Avira ile tarattınmı ? ComboFix ile tarattınmı ? Hijackthis raporlarını inceledinmi ?
-
Advanced System Optimizer v2.20.4.762

Advanced System Optimizer sayesinde Windows"unuzun performansını arttırabilirsiniz. Programın içinde gizliliğinizi korumak, Web artıklarını (cookies"leri) ve Web temizlemek için fonksiyonlar bulunuyor. Windows"unuzu hızlı ve hatasız kullanmak istiyorsanız bu programı indirmelisiniz. Yazılım içerisinde kullanışlı olan toplam 10 adet işlev bulunmaktadır. İstenmeyen izleri yok etmek, istenmeyen ve gereksiz dosyalardan kurtulmak, registry"de temizlik, sistem optimizasyonu, disk birleştiricisi, sistem ve dosya yedekleyicisi görevlerini yerine getirebilir.
RapidShare: Easy Filehosting -
saada bi overlock yapak gare :F
-
Her zaman demişimdir linux kullanın diye...
Winzortun orasını burasını yamalaya yamalaya kullanıcının bilgisayarının içine sıçıyor her yerinden açık fışkırıyor.
Sen direk linux ubuntu kur.
-
antivirus olarak ne kullanıyorsun?
-
geberlanxD bunu yazdı:
-----------------------------
saada bi overlock yapak gare :F
-----------------------------:D:D:D
-
acaba pc formattan sonra kurudugun programlardan kaynaklanan bir sıkıntıda olabilir bunlarıda incele..
pardon iki mesaj oldu :(
-
pc den anlamam ama bi okuyup ufletsen iyi gelir...
-
sorunun fps ise
fps yükselten programlar var işede yarıyo
onları deneyebilirsin
hijacthis kur incelet raporlara bak arkadasın dedigi gibi
hdd de sorun olabilir ses geliosa kafa vuruyosa hdd gidici olabilir :D
olmadı en yakın ve ucuz pc dükkanına git derdini anlat bişiler yaparlar :W
-
qaMbLer bunu yazdı:
-----------------------------sorunun fps ise
fps yükselten programlar var işede yarıyo
onları deneyebilirsin
hijacthis kur incelet raporlara bak arkadasın dedigi gibi
hdd de sorun olabilir ses geliosa kafa vuruyosa hdd gidici olabilir :D
olmadı en yakın ve ucuz pc dükkanına git derdini anlat bişiler yaparlar :W
-----------------------------Oo Birol n'aber ya. :) Forumİncim açılmş tekrardan :)
Ayrıca konuyla ilgili olarak, Antivirüs olarak Kaspersky kullanıyorum.
combofix, Advanced System Care gibi programları da kullandım. Şimdi HijackThis indiriyorum ve raporu incelicem.