Pentagram
-
mezarkabul bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar pentagram sadece satanistlik anlamına gelmez masonlukta ve anadolu da olmak üzere birsürü farklı anlamı vardır PENTAGRAM grubunun kullandığı anlam anadoludaki anlamıdır...ve satanistlikle alakaları yoktur hatta bunu anlamak için türkçe abümü bir'deki bir adlı parçayı dinlemeniz yeter....
PENTAGRAM GİBİSİDE YOKTUR!!!!
pentagram sadece değil hiç bir zaman şeytancılık anlamına gelmedi o bizim gazetecilerin uydurması. Şeytanın simgesi bir köşesi aşağıya bakacak şekilde oluşturulmuş yıldız imi(pentagram) içerisindeki teke simgesi bamphomettir. yıldızın her bir dış köşesinde ibranice şeytan adını oluşturan harfler var.Bu şekil şeytanı simgeler.Pentagram tarih boyu farklı yerlerde farklı amaçları simgelemiştir. Buna leonardo da vinci nin eseride dahil. -
yaw nerden çıkardınız satanist matanit admlar satanist olsa her konserde kedi keserlerdi ki adamlar türkçe albüm çıkarmazdı
-
corvetteTURK sadi kadıkoyde sadihane diye bir yer açtı gene gitar satıp ders veriyor adam hala deli performans
akmarda dükkan felan kalmadı hepsi devretti kimse yok
... -
hay allahım yarabbim kızılyıldız yazdıgımı okumadan yada anlamadan cevap verme.
-
KIZILYILDIZ bunu yazdı:
AkAnDA bunu yazdı:
ya arkadaşlar şimdi penteagram in bi ton manası olabilir ama toplumumuzda şçöyle bi yanlış var bu zıkkımıgördüklerinde hemen satanist falan diolar şahsen ben bi satanist olarak rahatsız falan değilim. 2. pentagram grubu kesinliklşe satanizmden uzak şarkılarını dikkatli dinlerseneniz allah yoluna cagrilar falan var .
eğer harbi sbi satanist grup isterseniz
wenom
burzum
extradan bilgi :))
ilgililer bana ulaşsın özelden
ohha amma salladın...
infonda paganizm den bahsetmişsin de Varg" ın satanist olduğunu nerden çıkardın.
black metal grupları satanist olacak diye bişey yok. bknz. cradle, adamlar şov yapıyo resmen.
dediklerin doğru fakat varg dibine kadar satanisttiryanlışın var bence!
-
tatarramazan bunu yazdı:
arkadaşlar bi arkadaşım bana pentagramın
din karşıtı ateist köpekler olduğunu söyledi o da dergide okumuş heralde tempoda.siz ne diyorsunuz .bilgisi olan bizi aydınlatsın.saolun varolun işingiz rastgessin selam söylen.
demişsin hata etmişsin sorarım sen kurban bayramında koyunu ineği deveyi kesiyon neden dini inancın olduğundan dimi pentagram = Satanist işareti tamamı ibranice olan ve en eski lehçe ile çevresine çeşitli işaretler yapılmıştır ve şeytanı çağırma ainlerinde kullanılan şekildir ainler en fazla 5 kişi ile yapılabilir öyle 6 kişi ise 6ncı ortadadır ööle insan kurban etme bakirekız kurban etme felan vardır ama kişinin istekli olması gerekir tamamını yazmıycam çünkü dergiden kopyala yapıştır olmuyor
evet Satanist işretidir ancak kökeni yahudilerin bayrağındaki yani (Hangisiydi o CİNLERE felan hükmeden peygamber ) bu peygamgerin yüzüğündeki işaretten gelmiştir içi içe ters duran ikİ üçgen DiR ANLAMI YERDEKİ GÖK GÖKTEKİ YER KUBBEDİR geldiği yeri anladıysan yeter bu sana ateistler din karşıtı değillerdir zira şeytanbile ateistlerle uğraşmaz mış çünkü onar allahı ve onun meleklerini kabul etmez o dediğin satanist olacak bu arada bizlerin hiç biryerde hiçbir zaman bir insana dini inanışı yüzünden hakaret etmeye hakkımızyoktur. ancak onları gerçek yola çekmek için vahşet hakaret aşşağılama yerine mantık kullanıla birlir ve bir ateist ise bırak olduğu gibi kalsın çünkü onlarla laf dalaşına girilmez abi -
uykucu bunu yazdı:
pentagram sadece değil hiç bir zaman şeytancılık anlamına gelmedi o bizim gazetecilerin uydurması. Şeytanın simgesi bir köşesi aşağıya bakacak şekilde oluşturulmuş yıldız imi(pentagram) içerisindeki teke simgesi bamphomettir. yıldızın her bir dış köşesinde ibranice şeytan adını oluşturan harfler var.Bu şekil şeytanı simgeler.Pentagram tarih boyu farklı yerlerde farklı amaçları simgelemiştir. Buna leonardo da vinci nin eseride dahil.
iide ben bunları zaten biliom o an acelemden sadece o kadarını yazabildim istersen hangi uygarlıkta neden kullanıldıınıda yazıım...... -
lol pentagrama laf söyleyenler önce gitsinler şarkılarını dinlesinler bakalım önyargılı olmasınlar hele hele metal müziği dinleyenlere ve yapanlara satanist yakıştırması yapanlar da tam mal yani.tabi arada istisnalar var onlara satanist diyenlere bunu demiyorum ama ben onların dahi satanist olduğuna inanmıyorum bi arkadaşın dediği gibi cradle i örnek verecek olursak showdan başka bir şey değil bu??
-
"Pentagram insan ruhunun doğanın dört öğesiyle (toprak,su,hava ve ateş) ile bileşimini tanımlamak amacıyla kullanılan bir semboldür.Antik çağlarda bu dört öğe büyük öneme sahipti.Pentagram ise bu dört öğe ile insan ruhunun bütünlüğünü sağlıyor.
Güven Erkin Erkal"ın programına konuk olduklarında Tarkan"ın söyleği bir nokta daha var.Bu semboldeki yıldızı Pentagram"ın yaptıkları tüm albümlerde ters olarak gördük.Bunun sebebi ise dünyada ve yaşamda sorun oluşu ve dengenin kötü yönde olması.Tabi bir gün yolda yürürken önünüzdeki insanın çantasında düz pentagram yıldızı varsa sakın şaşırmayın.Bilin ki arkadaş bu yıldızı çizerken çantasını ters tutmuş.O yüzden fazla üstüne gitmeyin..:))
Günümüzde ise bu sembol bir çok yerde ve özellikle satanizm sembolü olarak karşımıza çıkmakta.."
sanırım fazla söze gerek yok... -
nocturnal_mortum bunu yazdı:
hay allahım yarabbim kızılyıldız yazdıgımı okumadan yada anlamadan cevap verme.
iyi de hocam ben sana bişey mi yazdım.
Toplam Hit: 11940 Toplam Mesaj: 42