Pepsi Kontör Dolandırıcıları !
-
verdiniz mi savcılığa sonucu merak ediyorum?
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
verdiniz mi savcılığa sonucu merak ediyorum?
-----------------------------yarın verecem dedi babam.bi sonuç çıkmaz ama o kadar şikayet var zor yakalıyorlar yani suçüstü durumda anca tespit edilebilir.yoksa sadece bölge tespit edilebiliyor.Tam konuşurken olsa anında enselenir tam koordinat tespitiyle.sanıyorum hatları aldıkları kimlikler de sahtedir.
özellikle 531 li numaralardan çok oluyormuş araştırdım biraz.eski taktikleri kamu görevlisi olarak tanıtmaktı ama şimdi kampanyalar yakında başka türleri de çıkar :D
-
yanlış yapmışsın bnece niye dersen
ilk olrak konuşmaları kaydetmen gerekirdi(lazım olacak)
ikinci olrak ise olayı çaktğını belli etmeseydin savcılığa verdiğin zman adresini bulurlardı bence.ama şimdi o teli kapatmıştır çoktan
-
jayde bunu yazdı:
ikinci olrak ise olayı çaktğını belli etmeseydin savcılığa verdiğin zman adresini bulurlardı bence.ama şimdi o teli kapatmıştır çoktan
-----------------------------başarılı başarısız her kullandıkları hattı kapatıyorlar.yoksa hemen enselenirler.adamlar biraz profesyönel çalışıyor.konuşmalarında hiç korkma tırsma gibi duygulara rastlamadım çok soğukkanlılar.
zaten emniyet sık sık sms gönderiyor millete inanmayın böyle kişilere diye.
Hortumculuk sektörü Türkiye'de çok gelişmiştir.Daha sağlam yöntemler bulurlar şüpheniz olmasın :)
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------karşı tarafın izni olmadan kendi görüşmeni bile dinlemen suçtur ayrıca yasal olarak yapılmamış bir dinleme mahkemede delil olarak sunulamaz
-
Aman bir şey olmaz diyerek vermemezlik etmeyin hat kimin üstüneyse o bulunur o olmadı yarın öbürgün aynı hattı kullanırlarsa sinyal gider yine tespit edilmesi sağlanır bu gibi şerefsizler verilmesse savcılığa başkalarının canlarını daha çok yakar
-
alicem bunu yazdı:
jayde bunu yazdı:
-----------------------------karşı tarafın izni olmadan kendi görüşmeni bile dinlemen suçtur ayrıca yasal olarak yapılmamış bir dinleme mahkemede delil olarak sunulamaz
-----------------------------İşte böyle bir ülkede yaşıyorsun. Kanun böyle yazılmış, (kendi konuşmanı kaydetmenin suç olduğu kısmına katılmıyorum, en azından gözlerimle görmeden inanmam :P ) Yapcak bi şey yok, uğraştığınla kalıyorsun, ama eğer dolandırıcı olursan pek yaptırımları yok gördüğün gibi. Yakalansa bile adam karlı, en fazla birkaç sene yatar çıkar. ( Yattığı yıllarda elde edemeyeceği paraları çoktan vurmuş oluyor zaten )
-
ben hala merak ediyorum aynı şebeke mi bunlar.Türkiye genelinde organize mi çalışıyorlar ?
her biri bağımsız mı bu şebekenin.
@alicem
kendi görüşmemin içeriği hangi 3.şahsın hakkını çiğniyor veya alakadar ediyor ki yasak olsun ? anlayamadım ? :)
Cep telefonlarında görüşmeyi kaydeden programlar var.symbian telefonlarda o programları şirketler yazıyo.Şirketler suçmu işliyor şimdi ?
Ceptelefonu ya da msn sonuçta iletişim için kullanılır.Msn günlükleri kayıt edilebiliyorsa telefonda kayıt edilebilir.
Ben bi mahsur göremedim ? Hukukçu arkadaş var mı aramızda bize şu konuyu izah etsin...
-
adam seni aradığında kaydedersin savcıya verirsin delil kabul edilir öyle şeymi olur ona bakarsan seni arayan telefon numarasının tespiti de sen yapıyorsun savcı yapmıyor sonra basına dinleme kayıtları sızdırılıyor savcının insiyatifine bağlı delil kabul ediyor yada etmiyor onu geçtim kamera kayıtlarına geleyim evine kamera taktırdın kamer kayıtları savcılık tarafından kaydedilmedi diye adamın işlediği suç delil kabul edilmeyecek mi :D
telefonunuzun öyle özelliği varsa kaydedin delil kabul edilip edilmemesi savcıya bağlı başka 2 kişinin konuşmasını kaydettirmiyorsun kendi konuşmanı kaydettiriyorsun... nasıl delil kabul edilmez miş -
bu işin atası tanışma sitelerine kız olarak kayıt olunur ve bir adet en seksi sinden resim konulurdu. sonra gelsin kontörler
sonra mutasyona ugradı bu hale geldi. bu adamların yakalanma gibi bir derdi yok çünkü hat genelde kayıp ,çalıntı kimlikler üzerine alınır.
ve yanlış bilmiyorsam dolandırıcılık ülkemizde hala önemli bir şuç degil. adam yakalansa bile çok büyük bir ceza almaz. zira ZORLAMA yok. rızanla domalıyorsun.
hali ile bu bir gelir kaynagı. sadece anlamadığım dolandıranlar bu kontürler le ne yapıyor.?