folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Periyodik Tablo Nerelerde Kullılır?

Periyodik Tablo Nerelerde Kullılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Beyler bana periyodik tablonun kullanıldığı yerlerden bazı örnekler verebilir miisniz. mesela okuldaki labaratuvar

vs. gibi şeyler üretin işte :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

her türlü kimya işi.

karışımlar hazırlanırken

bomba yaparken

ne biliyim un şeker kola gıda sanayi

her türlü işte 

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    öle deil yaw mesela diyorum ya okullarda kimya labaratuvarlarında gibi yaratıcı olalım ltfn :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

livane bunu yazdı:
    -----------------------------
    öle deil yaw mesela diyorum ya okullarda kimya labaratuvarlarında gibi yaratıcı olalım ltfn :)
    -----------------------------
    Amacın çalmaksa, dersanelerde bolca bulunur...

Amacın dağıtmaksa, lise öğrencilerine bolca dağıtılır.

Amacın satmaksa, o iş zor...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    yok be hoca bizim komşunun kızına hocası ödev vermiş oda geldi bana sordu. rapor hazırlıcam dedi ben aradım bulamadım bi bilen vardır diye sordum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bi elekton kopunca bi sağdakıne mı ne dönüşüyodu tablo o amaçla da kullanılabiliyo da emın değilim böyle bişiden :)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek
    O tablo kimyasallar hakkında nerdeyse herşeyi anlatır. Proton sayıları, değerlik elektron sayıları, kaynama dereceleri, gazmı-metalmi-ametalmi, 1 proton kaybetse neye dönüşür, elektronegatiflik, atom çapları,iletkenlik vs.. alayını tabloyu kullanarak çıkarabilirsin hatta bi çoğu zaten kendinden yazar.

kısacası kimyada tablodan okunabilcek nekadar iş varsa hepsinde faydalınılır. 

metal, polimer, kompozit malzeme, seramik, yani mühendislik malzemeleri, kimya vs.. sayamıcağım kadar alanda kullanılır

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    la trkomandpo sen bu kimyadan anliyon yaw... bi tabanca olayi vardi onuda sen yapmistin demi :B.. ?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2760 Toplam Mesaj: 8