Periyodik Tablo Nerelerde Kullılır?
-
Beyler bana periyodik tablonun kullanıldığı yerlerden bazı örnekler verebilir miisniz. mesela okuldaki labaratuvar
vs. gibi şeyler üretin işte :)
-
her türlü kimya işi.
karışımlar hazırlanırken
bomba yaparken
ne biliyim un şeker kola gıda sanayi
her türlü işte
-
öle deil yaw mesela diyorum ya okullarda kimya labaratuvarlarında gibi yaratıcı olalım ltfn :)
-
livane bunu yazdı:
-----------------------------
öle deil yaw mesela diyorum ya okullarda kimya labaratuvarlarında gibi yaratıcı olalım ltfn :)
-----------------------------
Amacın çalmaksa, dersanelerde bolca bulunur...Amacın dağıtmaksa, lise öğrencilerine bolca dağıtılır.
Amacın satmaksa, o iş zor...
-
yok be hoca bizim komşunun kızına hocası ödev vermiş oda geldi bana sordu. rapor hazırlıcam dedi ben aradım bulamadım bi bilen vardır diye sordum
-
bi elekton kopunca bi sağdakıne mı ne dönüşüyodu tablo o amaçla da kullanılabiliyo da emın değilim böyle bişiden :)
-
O tablo kimyasallar hakkında nerdeyse herşeyi anlatır. Proton sayıları, değerlik elektron sayıları, kaynama dereceleri, gazmı-metalmi-ametalmi, 1 proton kaybetse neye dönüşür, elektronegatiflik, atom çapları,iletkenlik vs.. alayını tabloyu kullanarak çıkarabilirsin hatta bi çoğu zaten kendinden yazar.
kısacası kimyada tablodan okunabilcek nekadar iş varsa hepsinde faydalınılır.
metal, polimer, kompozit malzeme, seramik, yani mühendislik malzemeleri, kimya vs.. sayamıcağım kadar alanda kullanılır
-
la trkomandpo sen bu kimyadan anliyon yaw... bi tabanca olayi vardi onuda sen yapmistin demi :B.. ?