folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Perl Nedir Neler Yapılır

Perl Nedir Neler Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

1-618-GR bunu yazdı:
    -----------------------------

Adam ne işe yarar demiş hiç konuyla alakalı yorum yok :|

Adam özelliklerini yapabilceklerini öğrenmek istiyor.

exploits falanda yazabiliryorsun herhalde yani temel bir dil html gibi birşey : | ( ben pek bilmem sadece yorumlara güldüm gülmüşken 1 yorum atim dedim )

-----------------------------

Aslında haklısın...

Ben de fikrim olmadığından yollamıştım yukarıdaki linki...

Madem illakine bir bilgi isteniyor cevap verelim bari..

Bilgi mahiyetinde söyleyebileceğim tek şey, Ekşi sözlükte PERL ile ilgili yazıları okumasını tavsiye etmek olacak..

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=perl

Biraz da alıntı..

---- Eksi Sozluk alıntı ---

amaç olarak unix camiasında bir bilgi yığınından pratik olarak bilgileri almak ve bunları bir rapor halinde sunmak işlemi için geliştirilmiş, daha sonra open software konsepti ile bir çok konuda (örneğin xml, kredi kartı işlemleri, tcp/ip, system management) eklentileri olan ağırlıklı olarak sistem yönetimi ve web sayfalarında form işleme görevlerinde kullanılan bir dil. derlenmeyip yorumlanan bir dil olduğu için yavaş olması beklenebilir, ancak aslında oldukça hızlıdır. perl ile yapılmış güzel programlara örnek olarak mrtg - multi router traffic grapher gösterilebilir...

--- Alıntı sonu ---

Bir not ekleyeyim, mrtg daha sonra C ile yazılmış... Ekşi sözlükde öyle yazıyor..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
Toplam Hit: 4761 Toplam Mesaj: 12