Personel Gözüyle Otobüs Yolculuğu
-
zeyrekli bunu yazdı:
-----------------------------
Serbest piyasa dedikleri şey ve halada orasını burasını beğenmeyerek aynı amaca hizmet ediyorsunuz işte. İnsanoğlu bu her daim fazlasını ister. Buyrun düzgün senaryo Bu vahşi sektörde talep daha yeni otobüs daha iyi hizmet vs. olmasaydı (ki bu sektör hizmet sektörüdür zira en kral model otobüsü herkes alabiliyor dolayısı ile herkes otobüsçü olabilir parası varsa hizmeti daha iyiye götüren kazanır) otobüslerimiz Amerika dahil Dünyanın heryerinden daha üst model olmak zorunda kalmasaydı oraya dökülen milli servetler daha iyi hizmet verebilmek adına personele dökülecekti dolayısı ile aldığı paradan memnun daha iyi şartlarda çalışan personel elbet istediğiniz karşılığı verecekti.Hep istemekle olmuyor onların çalışma şartlarına ve kazandıkları paralara biraz bakın eskiden çeşitli yollarla kazanç dengelenebiliyordu onlar için ancak şu an bunu belkide haftada bir defa ancak yapabiliyorlardır firmalar sıkıştırıyor:) Velhasıl yanlışları çok fazladır ki her daim fazla olacaktır buada bu konuyu açan arkadaşın arzuladığını yazdığı gibi insanların genelini memnun etmek mümkün değildir.4/4 lük hizmet verdiğinizde en kral personelle birlikte çalıştığınızda bile otobüsün içerisinde memnun olmayanlar çıkacaktır hatta şikayet edenler.İnsanla uğraşmak ne demektir bileniniz vardır bilmeyenler için her gün her daim şaşırmaya hazır olun, dünyanın en sabırlısı olun, gerektiğinde agresif olun hatta her gün kelle koltukta gezin ,sonrada kazandığınız 3 kuruşla nasıl geçineceğinizi düşünün evliyseniz çocuklarınızı vs. sonra birde güleryüz bekleyin:)Ülkenin sokaklarında park kavgası yüzünden adam vuruluyor boşverin muavinler ters davranmış bunu çözmemiz lazım:):):):)
-----------------------------zaten bu lüks düşkünlüğüde daha gelişememiş olmamızın sonucu değilmi ki. ruh doygunluğa eriştikten sonra beden ne söylese boş aslında değilmi
-
gelişmek -gelişmemek klişe sözcükler bunlar tek önemli nokta birilerinin yönlendirdiği ve bizimde yönlendirildiğimiz gerçeği yollarda herbiri en az 600 bin TL den başlayan 1500 Tl ye kadar varabilen kaç tane otobüs var ve bunların % 90 ı en fazla 2 yıl hizmet verdikten sonra yeni modelleri ile değişmek zorunda kalıyor bir hesaplarmısınız? Sonrada bu kadar paranın yasal yollarla kazanılıp kazanılmayacağını bir hesaplayın ve ardında bu otobüslerin hangi ülkeler tarafında üretildiğine bir bakın ve tabii bunca otobüs bunca karayolu yapımı ve otobüsler için ayrıca ne kdara petrol türevi gerektiğine ve oraya harcanan paraya mesele sanal bir meseledir düzelme ihtimali bile yoktur sadece düzelme ihtimali üzerinden pazarlamalar yapılıp bunun reklamından para kazanılır...
-
şuanda kimse yaptığı işten memnun deilki yani deil otobüs firmaları turizm finans herkes şikayetçi müşteri firmadan firma müşteriden sonumuz hayır olsun
-
yav zaten eskiden 3 tane 302 otobüsü olanların şimdi yarım hisse bile denemeyacak kadar bir otobüste anca hakları var. eskiyi satta çeyrek otobüs alamıyorsun yani. eski dediğimde 2005 model mesela 403. ne olacak mecbur banka kredisi alıyor onuda ödeyemiyor arsa ev oda gidiyor.
neyse bizim eski dediğimiz 403 ler nereye kayboldu diye düşünen varsa söyleyeyim iran da kapış kapış gidiyor. bayağı dua alıyoz anlıyacağınız.
ben bir keresinde thailand da şehirler arası yolculuk yapmıştım otobüsle. otobüs en fazla 1990 model scania idi. muavin bile yoktu. koltuklarda dolmuşçular plastik kaplatırda içinede döşemecinin kartını koyarlar ya aynen öyle naylon kaplıydı kirlenmesin diye herhalde.
-
Dediğim gibi mesele köklü dostlar Muavin niye bize kötü hizmet veriyor suratı bir karış diye ona surat yapmak yerine empati kurup ona iyi davranmayı derdini anlamaya çalıştığımızı gösterdiğimiz an çözüm yolunda ilk adımı atmış oluruz ayrıca bu bir tüyo emin olun bunu yaparsanız ilk anda şüphe ile karşılasada en iyi muameleyi size yapacaktır:) Uzun yıllarımı bu sektörün planlaması kısmına verdim her yanını iyi bilirim.Sizler onlar için müşteri değilsiniz onun işisiniz işinden bir parça olmak yerine dostu olun.Birbirimizin her an gözünü çıkarakmışız gibi hazır olacağımız yerde bize iyi davranmasını istediklerimize biz biraz iyi davranalım. Çok klişe veya Doğan Cüceloğlu vari oldu biraz ama insanilişkileri kardeşim. Hepimizin yaşadığı bu yaşam aslında aynı dertlerden muzdarip atlamayalım.
dipnot: Ve asla unutmayın bir muavin veya bir kaptan hergün yüzlerce insanla direk iletişim halinde yani insanlar ve davranışları konusunda tecrübeleri diğer insanlara göre çok fazladır. Dolayısı ile emin olun sizin hal ve tavırlarınızdan sizin ne tür bir insan olduğunuzu aşağı yukarı anlarlar en azından normal insanlara göre daha fazla anlarlar..
-
karatahta bunu yazdı:
GEVEZE58 bunu yazdı:
kardeş burdaki anlatım başka sen 1 günlük eğitimden bahsediyorsun. anlamadıysan açayım burdaki konu yolcunun gayri ilgisiz bir şekilde karşılanması.
ama gerçekten bilgi yarıştırmaksa amacın nerden nereye kaç saat neresi nin yolu nerden geçer hangi model otobus özellikleri neler kaç para hepsinin eğitimini veririm. ok sağlıcakla kal.
Süphanallah kardeşim, haklısın.Truva'yı bıraktım, Çayırağası'ndayım şu an.Bir gün karşılaşır ve A.Ş.T.İ'de çay içeriz inşallah.
-----------------------------ya hocam seni avukat diye biliyorduk ama ?
-
ben iş gereği çok yoculuk ediyorum ve neredeyse şehir şehir dolaşıyorum hep farklı şirketleri kullanıyorum en son varanla marmaris istanbul yaptım otobüs personeli gayet güler yüzlüydü kamil koçlada yolculuk yaptım oda aynıydı bence anlattıkların 3 4 sene öncesinin personel davranışlarıydı şimdi gayet rahat bide koltuk arkasında tv olmasa...