Pet Kapakları Değerli Mi?
-
myblackworldweb bunu yazdı
kapaklarkutuya.com
Adana Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu' nda iken Adana' da bu projeyi biz başlattık.
Zannedildiği gibi 1000 kapak bir tekerlekli sandalye etmiyor. Her 200 Kg kapak için (rengi şekli fark etmez. plastik olan bonibon kapağı bile olur.)
bir adet gelişmiş model tekerlekli sandalye veriliyor.
bu adamı kimse dinlemiyor galiba, tebrik ederim.
-
10.000 kapak toplanması gerekiyor 1000 değil.
-
-
Gencler kampanya gercek, bizzat duzenleyenlerle tanisma firsatim oldu. ( ege universitesi dis hekimliginden birkac kisi ) ; hatta kampanyada ongorulen surec dolunca kampanyayi bitirmeyip ilgi devam ettigi icin devam ettiriyorlae sagolsunLar.
Oncelikle oyle x kapak y kapak diye hesaplamalar yapmak zor, sayilar aklimde degil ama tahminen 250 kg kadar kapaga bir tekerlekli sandalye dusuyor ve ozellikle kapaklar kucultulmeden once kapaklardaki plastik miktari siseninkinden fazlaydi, simdi esdeger sayilir, sise toplamak lojistik acisindan buyuk sorunlar getirecegi icin sadece kapak.
Ve kampanyanin cikisi mavi kapak olarak basladi, yoksa ne kapagi oldugu ve ne renk oldugu onemsiz. Onemli olan plastik olmasi.
Sistem soyle islemeye baslamis, bu grup bir tekerlekli sandalye ureticisi ve plasik geri donusumu yapan firmayla uzlasip, firmanin geri donusturulen kilogram basina verebilecegi en yuksek meblagi vermesini saglayip, tekerlekli sandalyelerin de mumkun olan en ucuz meblaga gelmesini sagliyorlar. Boylece kapaklardan gelen gelir dogrudan sandalye firmasina aktarilip tekerlekli sandalyeler ihtiyaclari belgeyle kanitlanmis engellilere veriliyor.
Falan fisman boyle bisey iste.
Basit bi tekerlekli sandalye 250 lira desek, 1 kg kapaga 50 kurus verseler 500 kg kapak gerekir.
Kapaklarin tanesi 10 gram olsa 500.000/10=50.000
50 bin kucuk pet sise kapagina bi sandalye...
(rakamlar tahminidir)
-
totalde 250 kilo kapağa bi sandalye veriyolar diye biliyorum buda 10bin adet falan ediyo. he niye şişe değilde kapak dersen toplanması kolay.
-
şöyle bişey duymuştum doğrumu yanlışmı bilmiyorum
o pet şişeleri yapan (yada kullanan bilmiyorum) firma
bu malzemenin belli bir yüzdesini toplamak zorundaymış
oyüzden lan bu maliyetli oluyor diyerekten böyle ekşınlara girmişler
blablabla
-
keşke kapakları pet şişeleriyle toplasalar, o zaman çevre bu kadar kirlenmezdi.
-
RockZs bunu yazdı
keşke kapakları pet şişeleriyle toplasalar, o zaman çevre bu kadar kirlenmezdi.
haklisin otoyol kenarinda tarlamiz var. Tarlaya gidince acaba burasi pet sisesi tarlasi mi diye dusundum. o. Cocuklarini bir bulabilsem o pet sisesini gotlerine sokacagim. Pislik insanlar. -
hocam google telkerlekli sandalye yazınca 69 tl çıkıyor düz 70 tl diyelim
70/1000=0.07 yapar
satılan sudan bildiğim kadarıyla %100 kar edilerek satış yapılıyor yani 0.5 e üreten bir yer 0.25 e alıyor demek
0.25-0.07=0.18 yapar ki vergisi osu busu reklamı markası flana yok yani kısacası kapak çok pahalı oluyor
not: benim bildiğim 250 kg ına bir sandalye verdikleri
-
ecstatic_60 bunu yazdı
niye şişenin kendisi değil de kapağı? bide bizim apartmanın girişine kutu yapmışlar atılsın diye..abarttı millet damacana kapağı bile atıyolar
hocam şişenin kendisinde kullanılandan daha fazla plastik kullanılıyor kapakta hep depolaması da kolay şişe de harcı borcunu kurtarmıyormuş