Pet Kapakları Değerli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı

kapaklarkutuya.com

Adana Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu' nda iken Adana' da bu projeyi biz başlattık.

Zannedildiği gibi 1000 kapak bir tekerlekli sandalye etmiyor.  Her 200 Kg kapak için (rengi şekli fark etmez. plastik olan bonibon kapağı bile olur.)

bir adet gelişmiş model tekerlekli sandalye veriliyor.

bu adamı kimse dinlemiyor galiba, tebrik ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

10.000 kapak toplanması gerekiyor 1000 değil.

çok uzakta uzak denizlerde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

http://gundem.milliyet.com.tr/toplanan-mavi-kapaklar-ne-oluyor-/gundem/gundemdetay/10.07.2012/1565251/default.htm

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Gencler kampanya gercek, bizzat duzenleyenlerle tanisma firsatim oldu. ( ege universitesi dis hekimliginden birkac kisi ) ; hatta kampanyada ongorulen surec dolunca kampanyayi bitirmeyip ilgi devam ettigi icin devam ettiriyorlae sagolsunLar. 

Oncelikle oyle x kapak y kapak diye hesaplamalar yapmak zor, sayilar aklimde degil ama tahminen 250 kg kadar kapaga bir tekerlekli sandalye dusuyor ve ozellikle kapaklar kucultulmeden once kapaklardaki plastik miktari siseninkinden fazlaydi, simdi esdeger sayilir, sise toplamak lojistik acisindan buyuk sorunlar getirecegi icin sadece kapak.

Ve kampanyanin cikisi mavi kapak olarak basladi, yoksa ne kapagi oldugu ve ne renk oldugu onemsiz. Onemli olan plastik olmasi. 

Sistem soyle islemeye baslamis, bu grup bir tekerlekli sandalye ureticisi ve plasik geri donusumu yapan firmayla uzlasip, firmanin geri donusturulen kilogram basina verebilecegi en yuksek meblagi vermesini saglayip, tekerlekli sandalyelerin de mumkun olan en ucuz meblaga gelmesini sagliyorlar. Boylece kapaklardan gelen gelir dogrudan sandalye firmasina aktarilip tekerlekli sandalyeler ihtiyaclari belgeyle kanitlanmis engellilere veriliyor.

Falan fisman boyle bisey iste. 

Basit bi tekerlekli sandalye 250 lira desek, 1 kg kapaga 50 kurus verseler 500 kg kapak gerekir.

Kapaklarin tanesi 10 gram olsa  500.000/10=50.000

50 bin kucuk pet sise kapagina bi sandalye...

(rakamlar tahminidir)

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

totalde 250 kilo kapağa bi sandalye veriyolar diye biliyorum buda 10bin adet falan ediyo. he niye şişe değilde kapak dersen  toplanması kolay. 

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

şöyle bişey duymuştum doğrumu yanlışmı bilmiyorum

o pet şişeleri yapan (yada kullanan bilmiyorum) firma

bu malzemenin belli bir yüzdesini toplamak zorundaymış

oyüzden lan bu maliyetli oluyor diyerekten böyle ekşınlara girmişler 

blablabla

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

keşke kapakları pet şişeleriyle toplasalar, o zaman çevre bu kadar kirlenmezdi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

keşke kapakları pet şişeleriyle toplasalar, o zaman çevre bu kadar kirlenmezdi.

haklisin otoyol kenarinda tarlamiz var. Tarlaya gidince acaba burasi pet sisesi tarlasi mi diye dusundum. o. Cocuklarini bir bulabilsem o pet sisesini gotlerine sokacagim. Pislik insanlar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

hocam google telkerlekli sandalye yazınca 69 tl çıkıyor düz 70 tl diyelim 

70/1000=0.07 yapar

satılan sudan bildiğim kadarıyla %100 kar edilerek satış yapılıyor yani 0.5 e üreten bir yer 0.25 e alıyor demek 

0.25-0.07=0.18 yapar ki vergisi osu busu reklamı markası flana yok yani kısacası kapak çok pahalı oluyor 

not: benim bildiğim 250 kg ına bir sandalye verdikleri 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    ecstatic_60 bunu yazdı

niye şişenin kendisi değil de kapağı? bide bizim apartmanın girişine kutu yapmışlar atılsın diye..abarttı millet damacana kapağı bile atıyolar

hocam şişenin kendisinde kullanılandan daha fazla plastik kullanılıyor kapakta hep depolaması da kolay şişe de harcı borcunu kurtarmıyormuş 

I am Jack's inflamed sense of rejection
Toplam Hit: 3309 Toplam Mesaj: 23