Photo Shopta Nasıl Yapılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zfr321
    Zfr321's avatar
    Erkek
    Fatih bunu yazdı

önce otobüsü düzgünce seç, sonra seçimi ters çevirip arka planı seçmiş ol. seçili arkaplanı siyah beyaz hale getir. bu kadar.

Aynı yorumu yazacaktım beni yormadığın için sağol hocam :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

ya hadi onları yapamadın layer aç resmi siyah beyaz yap geri alma brushı ile arabayı boya renk eski haline gelsin.

Zamanı durduramazsın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

bu akımın başlangıcı budur.

http://www.youtube.com/watch?v=j1VL-y9JHuI

çok büyük bir tekniği olduğunu sanmıyorum basit bir filtreden ibaret olması lazm.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

direk kes yapıştır denilmiş ama kişisel kanaatim bu sayede yaparsanız son derece amelasyon olur. yani arkadaki grilik herhangi bir gri değil curves ve levels ile bariz oynanmış olmalı ki fotoğraf bu kadar duygusal olsun. ama temel mantık doğru.

ben de değişik bir yol göstereyim. select menüsünden color range'i seç rengi kırmızı seç oralarda tolerance ayarları da olması lazım onu ayarlayarak kırmızı renge tıkla camlar hariç kırmızı renk direk seçilir. bundan sonra camları seçime çok hızlı bir şekilde ekleyebilirsin. forumda birçok prof photoshop kullanan arkadaş var yardımcı olurlarsa sevinirim.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    kroo bunu yazdı

direk kes yapıştır denilmiş ama kişisel kanaatim bu sayede yaparsanız son derece amelasyon olur. yani arkadaki grilik herhangi bir gri değil curves ve levels ile bariz oynanmış olmalı ki fotoğraf bu kadar duygusal olsun. ama temel mantık doğru.

ben de değişik bir yol göstereyim. select menüsünden color range'i seç rengi kırmızı seç oralarda tolerance ayarları da olması lazım onu ayarlayarak kırmızı renge tıkla camlar hariç kırmızı renk direk seçilir. bundan sonra camları seçime çok hızlı bir şekilde ekleyebilirsin. forumda birçok prof photoshop kullanan arkadaş var yardımcı olurlarsa sevinirim.

senin dediğinde doğru bir yöntem. fakat kalitesiz resimlerde bu işe yaramaz. 

profesyonal makinalar ile çekilmiş yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için bu işlem başarılı olabilir.

çok kaliteli bir sonuç almak istiyorsanız pen tool ile çizin ctrl+j üste kopyalayın kestiğinizi. arkaplandaki layerı black and white tamamdır. :) seçim yaptıktan sonra yumuşaklığı kendi gözünüze göre ayarlarsanız iyi şeyler elde edebilirsiniz.

ne diyon?
Toplam Hit: 3981 Toplam Mesaj: 26