Photogrammetry (3D Reconstruction)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Meshdeki detayara bir bakin hele :) normal cikan point cloudlarla 3 defa ust uste aldigim dense pointleri birlestirerek cikardim :) ahh feci oldu :)

http://youtu.be/4IbWQ6f7eR4

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    designerboyalee
    designerboyalee's avatar
    Erkek

DJ_DooM3 eline koluna sağlık çalışmalarını büyük bir merak ile takip ediyorum. Bugun bende bu uğraştığın proje ile aynı yolda ama farklı alanda bir uygulama gördüm onunda konusu şuan aktif konularda..

Bu en basit sokağınız için yapmış olduğun demo görüntüleri oculusvr.com sistemi ile entegre edebilirsen çok farklı bir sonuçlar çıkar diye düşünüyorum.

Bu arada bu konuyla ilgili eğitim videolarınıda sabırsızlıkla bende bekliyorum. Bende bu konuyla alakalı araştırma ve bilgilendirme yapıyorum. Edindiğim bilgileride hem senin konunda hemde kendi konumda paylaşacağım....

Saygılar...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    designerboyalee bunu yazdı

DJ_DooM3 eline koluna sağlık çalışmalarını büyük bir merak ile takip ediyorum. Bugun bende bu uğraştığın proje ile aynı yolda ama farklı alanda bir uygulama gördüm onunda konusu şuan aktif konularda..

Bu en basit sokağınız için yapmış olduğun demo görüntüleri oculusvr.com sistemi ile entegre edebilirsen çok farklı bir sonuçlar çıkar diye düşünüyorum.

Bu arada bu konuyla ilgili eğitim videolarınıda sabırsızlıkla bende bekliyorum. Bende bu konuyla alakalı araştırma ve bilgilendirme yapıyorum. Edindiğim bilgileride hem senin konunda hemde kendi konumda paylaşacağım....

Saygılar...

eyvallah hocam, hemen bakiyorum. buarada guzel bir haber vereyim 1-2 gune kadar video dersi paylasacagim :) 

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    designerboyalee
    designerboyalee's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı
    designerboyalee bunu yazdı

Saygılar...

eyvallah hocam, hemen bakiyorum. buarada guzel bir haber vereyim 1-2 gune kadar video dersi paylasacagim :) 

takipteyim.. ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bir harita öğrecisi olarak çalışmanın devamını diliyorum fotogrametri almadım alsaydım destek olmak isterdim çalışmalarına

mqstar tarafından 04/May/14 14:35 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Aslında fotoğraf değil de video üzerinden bu işi yapan bişey daha faydalı olurdu bence.

Öyle bişey varmı?

yoksa aslında kendim de üretirim kolayca videodan bi dizi jpeg

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam bununla mesela taksim meydanının falan 3d meshini çıkarmak mümkünmü?

Foto yada video kamera ile sırayla çekip istiklal caddesi, paralel sokaklar ve taksim meydanının 3dsini çıkarmak istiom da

Sonuç almak uzun mu sürer? çıktılar böle oyuna aktarılabilecek bişey olurmu yoksa anormal boyutlarda mı olur?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Aslında fotoğraf değil de video üzerinden bu işi yapan bişey daha faydalı olurdu bence.

Öyle bişey varmı?

yoksa aslında kendim de üretirim kolayca videodan bi dizi jpeg

video ile mumkun tabi hocam :) sadece resimleri import ederken video sequence olarak seciyorsun :) 1-2 saat daha bekleyin video dersi ekliyorum. :) 

Shaban Interactive Pro.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı

Meshdeki detayara bir bakin hele :) normal cikan point cloudlarla 3 defa ust uste aldigim dense pointleri birlestirerek cikardim :) ahh feci oldu :)

http://youtu.be/4IbWQ6f7eR4

PPT Çok amatör bir yazılıma benziyor. Daha profesyoneli mevcut mudur?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam bununla mesela taksim meydanının falan 3d meshini çıkarmak mümkünmü?

Foto yada video kamera ile sırayla çekip istiklal caddesi, paralel sokaklar ve taksim meydanının 3dsini çıkarmak istiom da

Sonuç almak uzun mu sürer? çıktılar böle oyuna aktarılabilecek bişey olurmu yoksa anormal boyutlarda mı olur?

:) hocam tabikide olur. yeter ki resimler kaliteli ve her resim bir digerinin bilgisini tasiyor olsun :) 

assagidaki resme bir bak :) makine bulsam saglam meshini cikartacagim :) koskoca mahalle :) 

s

Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 6597 Toplam Mesaj: 52