Photoshop Efekt ?
-
Arkadaslar bir fotografta asagida verdigim resimlerdeki gibi cesitli efektler nasil verilir . Google'da arasaydin demeyin ariyorum ya bulamiyorum yada cs4'e gore anlatmiyorlar .

-
verdigin butun resimlerin farkli ve cesitli yontemleri var.
-
Photoshop eklentileri var googleden photoshop actions die arat bir sürü efect bulabilirsin...
-
aLsanCaK bunu yazdı:
-----------------------------
verdigin butun resimlerin farkli ve cesitli yontemleri var.
-----------------------------Tamam iste bende bildiklerinizi aciklamanizi rica ettim
-
hocam curves ayarları diye arat google'da aratmanada gerek cs4de sol tarafta vardir curves diye renk derinlikleri ile alaklı şimdilik o işini görür
-
1. resim curvers ile yapılabilir
resimi aç ctrl + shift + b daha sonra ctrl m açılan yerde curvers ayarını aşağıya doğru getir istediğin tona gelince okey de.
2. resime gelince resimi normal layer haline getir şimdi şöyle söyleyeyim layer bölümünde resmin adı background ise eğer çift tıkla açılan yerde ok de. şimdi resimi duplicate et yani o layere sağ tıkla duplicate layer de aynı resimden bir tane daha oluşturur şimdi yeni oluşan duplicateyi ters çevirmeye gelelim
edit > transform > flip vertical resim ters döndü şimdi opancity ayarını düşür ve eraser ile (silgi ) gerekli yerleri yumuşak bir tonda sil son olarak filter > distort > ripple filtresini uygula. buda tamam
3. ye gelince aynen yukarıda anlattıgım gibi resmi duplicate edip blendind options'tan store uygulamıış yani çok basit
diğerleride o kadar zor şeyler değil. google'dan actions arat tek tık ile yaparsın.
-
çalışmak çalışmak çalışmak
-
''hdr'' tweknıgıni arastır curves de crtl + m kısayoluylan ulaşabılırsın
-
hocam coral draw dene istersen bana göre bu efekler onda daha kolay yapılıyor.. Belki bu kolaylık bana photoshop bilmediğim için gelebilir.. Saygılar..
-
Hepinize cok tesekkurederim arkadaslar ingilizce olunca anlamiyorum hicbirseyi karistirayim degisik seyler var
-
ilk ve sonuncu fotoğraflar HDR ile yapılmış (high dynamic range)
diğer efektler için photoshop ta "effect" bölümünde bulabilirsin.