Photoshopta 29 Metre İş Açmak?
-
Arkadaşlar corelden düşük ölçde exportladığımız 29 metreye 202 cm işi ps açmıyor. Nasıl açarız yaw? hadi corelde küçük boyutlu eps yapar göndeririz. ama ps de açmıyor nasıl yaparız?
-
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar corelden düşük ölçde exportladığımız 29 metreye 202 cm işi ps açmıyor. Nasıl açarız yaw? hadi corelde küçük boyutlu eps yapar göndeririz. ama ps de açmıyor nasıl yaparız?
-----------------------------hocam hata mı veriyor,veriyorsa nasıl bir hata veriyor
-
pdf yap > illustrator de ac > dpi düsük tut eps yap belki olur
netice ps mi olmasi gerekiyor.
-
could not complate your request because it is not the right kind of document hatası veriyor.
benim bunu tiff lemem lazım. CMYK olarak. Baskı makinesine gönderilecek.
-
hocam makinen ne, sadece tif olmasi gerek degil ki. pdf yapmayi dene.
-
hocam baskı makinesi. dijital baskı makinesi. o makinede easysign diye bir programda açıyor ve bunu tiff te açıyor. bu yüzden tiff göndermek mecburiyetindeyim.
-
ok dostum biliyorum. bende dijital baski makinesi kullaniyorum bende ki rip programi jpeg. tiff, eps, pdf bir cok dosyayi kabul ediyor. kolay gelsin umarim yaparsin.
-
Corelden kaç dpi exportladın dosyayı ?
-
Öncelikle dosya büyük olduğu için açmıyor olabilir diyecektim ki
Corel 14 te ya da CS3te ( büyk olasılık corel14 te) tif eksporu ya da ps eeksporu okumasını önleyen bir bug vardı bunun için bir hotfix yayınlanmıştı bir iki yıl önce bunu bir araştır ve yükle...
29 metre iş olduğuna göre 75 dpi civarları yeterli olur sanırım... yani dosyayı d aşişirmenin bir gereği olmayabilir... Tabi işin içindeki sensin.. Bunlar genel öneriler.
-
işin dpi ini 25 e kadar çektim. ama yine olmadı. olmadı croplayıp exportlayıp sonra baskıda basarken sıfır koyup devam etcez. başka çare kalmıyor...
-
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------
işin dpi ini 25 e kadar çektim. ama yine olmadı. olmadı croplayıp exportlayıp sonra baskıda basarken sıfır koyup devam etcez. başka çare kalmıyor...
-----------------------------Hotfix işinine önem ver.. CS3 veya 4 te böyle bir problem vardı kesin Corel eksportlarını okuması için bunu mutlaka yapmalısın
bir de
http://www.grafikerler.net/corelden-export-tiff-photoshopta-acilmiyor-t84686.html