folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Photoshopta Action'u Tüm Açık Dosyalara Uygulamak - Yardım



Photoshopta Action'u Tüm Açık Dosyalara Uygulamak - Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,

    Elimde çıktı alacağım pdf formarında birkaç ekitap var ve çıktıda zarar etmemek için her sayfada sabit olan bazı gereksiz yerleri sileceğim. Kitabı photoshop cs3 ile açıyorum, action oluşturuyorum ve tek tek action'u uyguluyorum fakat 200 sayfalık kitaplarda tek tek bu işlemi yapmak çok uzun zaman alacak. Action'ları tek tıkla açık belgelere uygulamanın yolu var mı? Bir de eraser işlemleri action'a kaydolmuyor, sadece eraser seçildi diyo,  versiyon yükseltsem ileriki versiyonlarda bu özellik var mı?

    Fatih tarafından 29/Eki/18 19:20 tarihinde düzenlenmiştir

    enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    File menüsü altında Batch operation olması lazım. oradan yapılıyor. "Batch Operation" dan eminim fakat file menüsü altında olup olmadığından emin değilim. Menülere bakarsın cc de file menüsü altında. 


    Bu imza çok eskidi artık...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    File > Automate > Batch  açılan ekrandan ilgili action u seçip klasör seçiyorsun hocam o yapıyor. Burada dikkat etmem gereken nokta action yaparken işlemleri bitirdikten sonra dosyayı kapat yoksa ps içerisine onlarca dosyayı açık tutar şişer ram mam kitlenebilir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    İşe yaradı arkadaşlar teşekkür ederim.

    Hazır başlık açılmışken bir şey daha sorayım. Pdf açdığımda sayfaların üzerlerinde  herhangi bir oynama yapmadığım halde değişiklikler kaydedilsin mi diyor, Yüzlerce sayfa olunca tek tek hayır diyemiyorum tabi ki, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?


    enjoy i'm vaccinated
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Fatih bunu yazdı

    İşe yaradı arkadaşlar teşekkür ederim.

    Hazır başlık açılmışken bir şey daha sorayım. Pdf açdığımda sayfaların üzerlerinde  herhangi bir oynama yapmadığım halde değişiklikler kaydedilsin mi diyor, Yüzlerce sayfa olunca tek tek hayır diyemiyorum tabi ki, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?




    çözüm olur mu bilmiyorum ama, kimi programlarda "komut satırı"ndan kimi parametre(yada seçeneği, -(tire) yada / ardından ) leri girince, onay alMadan işleme devam ediyordu.

    senin durumunda:
    Photoshop cs3 `ün EXE sine , bulunduğu klasör içinde, komut satırından yardım parametresiyle bir bak.
    örn
    PhotoshopCs3.exe /h
    PhotoshopCs3.exe /help
    PhotoshopCs3.exe /?
    gibi


    birde, belki bakmamışsındır. Photoshop`un menü çubuğundaki file,edit, vebenzeri seçeneklerin altında, genel ayarların yapıldığı bir menü vardır muhtemelen.

    bunun içerisinde de, muhtemel file-save(dosya-kayıt) sekmelerinde Dosya-Kayıt işlemlerine Onay`a dair, seçenekler bulunabilir.

    dediğim gibi, kimi başka programlarda görmüştüm. Photoshop özelinde bilmiyorum, eklemek isterim.


    RitmFarbRacourci tarafından 31/Eki/18 00:43 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1330 Toplam Mesaj: 5
photoshop