Photoshopta Gözrengi Değiştirmek(Resimli Anlatım)
-
öncelikle şunu belirteyim bu yazdıklarımın alıntı olduğunu düşünen varsa söylesin yada bu kadar döküman yazmamı
sindiremeyen varsa söylesin bende ona göre bundan sonra ya eklemeye devam ederim yada etmem isteyen olursa msnden atacam
vede şimdi diyeceksiniz okadar dökıüman var cart var curt var yok yanan yazıymış buztutmuş yazı tahta dokusu vsvsvs bunları googledanda bulabilirsin
(benimkilerdende saç rengi göz rengi ve renk değiştirmeyi kolay bir şekilde bulabilirsiniz ama diğerleri için araştırma yapmanız lazım google girip photoshop desleri yazmanız yetmiyor)
şimdi bu ders saçdeğiştirme ile aynı sayılır oyüzden düşündüm koyayımmı koymayayımmı diye ama sonra koymaya karar verdim duruma göre silebirimde
döküman buradan başlıyor
Selam ben wert şimdi size photoshopta göz rengi nasıl değiştirecekseniz onu göstereceğim
(aslında saç rengi değiştirmekle aynı) neyse başlayalım
Her zamanki gibi resmimizi açalım
File>open çıkan ekranda resmimizi açıyoruz
Saha sonra kırmızı ok ile gösterdiğim yere tıklıyoruz
Oradan hue/saturation a tıklıyoruz ve çıkan ekranda colarazie ye tikleyip istediğimiz kıvama getiriyoruz.(resmin heryeri aynı şekilde renk değiştirecek siz dert etmeyin)
Daha sonra paint bucket tool aracını seçiyoruz
Ardından resmimizi siyaha boyuyoruz sonuç ilk resim hiçbirşey değişmemeiş gibi olmalırdır
Sonra ise brush tool aracımızı alıyoruz
Hemen ardından brush umuzun rengini beyaz yapıyoruz ve gözlerimizi boyuyoruz(sonuç şaşırtıcımı gözler beyaza değil de yaptığımız ayarda boyanıyor)
ve Sonuç
Dudaklarda aynı şekilde yapılmıştır
saygılarımla
baron gene iisin bak bunlar sen istedin diye
-
ooo gözleri güzelmiş.. ellerine sağlık böle yararlı bilgiler görünce mutlu oluyom hele hele şu son günlerde...
edit=aşık oldum la bu karıya istesem verir mi?
-
kadın sanki mavi gözlü olsaymış daha güzel olurmuş :)
-
çok orjinal ve güzel olmuş
-
dudakların rengide değişti sanki :| teşekkürler wert
büdüt: dudaklarada değilinmiş zaten. -
kardeş eline saglık
birde patch toolla gozleri secip ctrl+u kombinasyonuyla daha gercekci sonuclar alınabiliyo
birde girmisken guzel bi makyaj efekti soleyiyim resimde gozleri filan istedigimiz renge getirdikten sonra layerı duplicate ediyoruz(ctrl+j) blur toolu seciyoruz damla seklinde olan ve resimdeki kişinin yuz kısmını boyuyoruz gozlere ve dudaklara bulastırmadan boylelikle efekti uyguladıktan sonra gozler ve dudaklar daha ön planda kalıcaktır
daha sonra layer penceresinin ustundeki layer seceneklerinden hard lightı seciyoruz ve opacity degerini 60 lara filan dusuruyoruz
-
İlk hali güzeldi abi değiştirmeyelim rengi :D
wert aştın sen olayı süpersin devam et iyi gidiyo. Sakın bırakma bak daha yeni Ps öğrenenler var benim gibi.
Hemşerim benim :p
-
photoshoparım başlıı görünce gene wert dedim.eline sağlık.hatunlarıda güzel seçiyon he:D
-
Eline Sağlık Güzel Olmuş..
Selective Color dan da Yapılabilirdi Daha Basit.. :F
-
Benim itirazım var.
PS dokumanı boyle yazılmaz kardeşim.
Anlatımına cart curt lafım yok.
Ama boyle olmaz bu iş.
Açarsın 800x2000 lik bir sayfa.
Yazarsın dokumanını ustune de WERT - Tahribat.com yada ne istersen yazarsın.
Opacity'sini de düşürürsün.
Hem yazdıgın sey editlenemez.
Hem daha kaliteli olur.
Hem de yapmak senin için daha eğlenceli olur.
Amele gibi böyle döküman yazılmaz hocam.
Edit: Şimdi birileri çıkıp laf atıyormuşum gibi davranacak.
Tatsızlık çıkacak : )
Eline sağlık.
Da, yine de ps dökümanı öyle yazılır hacım : ) -
eywallah wert.. ulan adını yazmakta kolay senin 4 harfte yanyana klavyede :D:D
sana bişi diyen varsa boşver salllama... msnden uraştırma bizi burdan ne güzel yayınlıyon eywwallah hocam