Photoshoptan Anlayan Bi Arkadaş Lazım Basit Bi Konu Hakkında Yardım Alıcam
-
kraliçe hızlı giriş yapmış sorun giderildimi entelim köylüm
-
ne güzel konu photoshop ile açılmışken bende bir soru sorayım be abiler; CS4 kururum yaparken "proğramın karşılanmayan bağımlıkları var" diye hata alıyorum ve malesef kuramıyorum ne kadar baktımsada elle tutulan bir sonuç bulamadım acaba bu konu hakkında bilğisi olan varmı arkadaşlar
-
Bu günün işine neden yarına bırakalım ki şmdi çözmek varken
-
bir çok forumda aynı hatalardan bahsetmişler ama reklam olur diye linkleri vermeye gerek yok onlardada bir çözüm bulan yok malesef... olmayan bir hatayı neden yazayımki hem
-
Hazır photoshopdan konu açılmış bende sorayım bi soru :)
Resmin arka planını ,, gözüktüğü yer ile aynı yapmak istiyorum
aşadaki gibi:
Bunun gibi olcak :D
nasıl yapılıyor bu
-
1.resimdeki gibi bi haldeyse
png yada gif olarak kaydetcen
o kare kare saydamımsı grimsi renk koyduğun yerin şeklini alır.
-
DE5TROY3R bunu yazdı:
-----------------------------
Hazır photoshopdan konu açılmış bende sorayım bi soru :)
Resmin arka planını ,, gözüktüğü yer ile aynı yapmak istiyorum
aşadaki gibi:
Bunun gibi olcak :D
nasıl yapılıyor bu
-----------------------------Yeni çalışma açarken White yerini Transparent seç olur sonra çalışmanı yap hocam
-
Tamamdır. :)
sağolun.
benim gibi öğrenmek isteyenler:)
aşağı
Alıntıdır.
Programı açtıktan sonra resmimi ister en üstteki file-Open menüsünden
ister programın sayfasına çift tıkla*****ta seçebiliriz..
Ben alttaki resmi seçiyorum..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x637 and weights 103KB.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x637.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 160KB.
Click this bar to view the small image.
Ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Tool menüsünden "Polygonal Lasso tool" seçeneği seçilir.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 163KB.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.
Daha sonra kalmasını istediğimiz bölümü seçiyoruz seçtiğimiz toolla..
Ve en üstteki menüden "Select" ve ordandan "İnserve" seçeneğini tıklıyoruz..
Resmimiz aşağıdaki halini alıyor..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 169KB.
Daha sonra; yine tool menüsünden "Backround Eraser Tool" seçeneğini seçiyoruz..
Fırçamızın büyüklüğünü ayarlıyoruz..
Daha sonra resmimimizin silinmesini istediğimiz yere bir iki defa fırçamızı sürüyoruz..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 182KB.
Daha sonra resmimiz aşağıdaki halini alıyor..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 190KB.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.
Daha sonra Yazımızı yazıyoruz..
Bunun içinde yine tool menüsünden T" harfinin bulunuğu sekmeye tıklayıpyazımızı yazıyoruz..
Yazımızın şeffaflık özelliğine dikkat etmemiz gerek.. Buda aşağıdaki resimde anlatıldı ..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 197KB.
Ve yazımızıda yazdıktan sınra resmimizi "File - Save as " tan "Png" olarak kaydettikten sonra resim istediğimiz şeklini almıştır..
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 163KB.
Ve resmimizin bittiği hal..
Kolay gelsin..
-
SonKralice bunu yazdı:
ben daha iyisini yaparim :D
hem daha iyi de anlatirim :D
gör bak simdi o resme ben daha iyi keserim ve daha gzlllllll yaparim :D
-----------------------------yaparsın tabi :)
-
SonKralice bunu yazdı:
nasil olmus amaaaaaaaaaaaa
-----------------------------Bence süper olmuş.....
Eline sağlık ufaklık :)